Reklama

Reklama

The Purge

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2019), 14 h 6 min (Minutáž: 41–51 min)

Tvůrci:

James DeMonaco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Colin Woodell, Reed Diamond, Lili Simmons, Amanda Warren, Paulina Gálvez, Jessica Miesel (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Totalitní politická strana vládne alternativní verzi Spojených států, kde je zavedena dvanáctihodinová akce nazvaná Očista. Dvanáct hodin explicitního a neodůvodněného násilí, rabování v té nejsyrovější formě, bez jakéhokoli postihu. Tímto extrémním způsobem se snaží politici vyřešit konstantní násilí a kriminalitu. Doufají, že se potenciální kriminálníci za krátké období vybouří, nebo za tím vězí něco jiného? Každopádně se tím spojí osudy lidí, které by se jinak nikdy nepropojily. Navíc jsou aktéři této události nuceni řešit, kam až jsou schopni zajít, aby přežili noc. (geklon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (17)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ony už ty filmy nebyly nic extra, i když řekněme, že námět může být celkem zajímavej, ale provedení horší. No a roztáhnout to celý na delší stopáž tomu asi dvakrát nepomůže. Je tam spousta nelogických scén, nejvíc mě pak fascinuje, jak se v onu inkriminovanou noc doslova davy lidí převlečou do kostýmů, chovají se jak naprostí psychopati, jen aby mohli někoho rozkuchat. A je potřeba se u toho šíleně smát. Není na tom seriálu nic, čeho bych se držel. Ani hlavním postavám vlastně palce nedržím. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

1. série: Námět série by asi dobře pokryl 1 celovečerák s nějakou další Očistou. Takhle, bohužel, je každá minuta děje naředěna 5 minutami prostojů a kecání. Několikaminutová okénka do minulosri, která si tvůrci velmi oblíbili, to pak zdržovala ještě více. Když se to zprůměruje, tak nic moc. (24%) | 2. série: Plnohodnotný shit. To nemělo s Očistou společného nic. Céčko nízké úrovně. (2%) | Celkově míchám hrušky s jablkama. První série ujde a místy dobrá, druhá série hovínko. (13%) ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto sa ani nemôže porovnávať s filmovou sériou Očista. Postavy dosť nevýrazne a slabé. Ale pre fanúšika očisty budú niektoré diely vydarené . Berte ale na vedomie, seriál the Purge je priemerný. A myslel som si že to nedokončim. Tak ako seriál luke cage ktorý sa ešte rozhodnem, či vôbec stojí za dopozeranie. Očista je najlepšia filmová a tak to aj ostane. 3* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Očista je "jen" 12 hodin povolené kriminalty v roce. Slouží k očištění USA od zbytečných lidí, likviduje se tím chudoba, bytové problémy, slabí a nemocní, nahromaděný vztek v lidech. Když ti někdo vadí, tak ho prostě během té noci zabiješ. Taky se dá krást, znásilňovat, prostě všecko. Prý je to zdravé a pozitivní. Seriál není zas tak přímo o té "očistné noci" (to jsou jednotlivé fily), ale spíš o tom všem okolo. Jak to mění lidi, zvyky, hodnoty, v podstatě totalitní režim pořádající gladiátorské hry udržující snadno ekonomiku i pořádek. To téma nabízí nepřeberné množství výkladů a možností kam film směřovat. Něco bylo využito, něco naopak ne. Je to ale úplně nově vystavěný svět (princip jako třeba Westworld, jen ne taková fikce), lidé v něm žijí, někteří zabíjet chtějí, jiní ne a pomáhají obětem, nebo taky jen přežívají. Je to velice zajímavá show, fantazie jak má být, doufejme. Takový ten správný Hollywood. To, že je tam spousta věcí, které mají co říct k dnešku je jen dobře. Varovný prst to v každém případě taky je...60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Začína sa ďalších 12 hodín, počas ktorých si obyvatelia USA môžu vybiť svoju zlosť a vykonať zločiny, ktoré sú inokedy prísne trestané. Manažérka Jane (Amanda Warren) zostáva počas tejto udalosti v práci, pretože má uzavrieť dôležitú zmluvu. Miguel (Gabriel Chavarria) pátra po svojej sestre Penelope (Jessica Garza), ktorá sa stala členkou samovražedného kultu. Mladý pár sa zúčastní stretnutia skupiny New Founding Fathers of America, aby si zaistil lepšiu budúcnosť. Všetky tieto osoby ale čaká desivých 12 hodín, ktoré kompletne zmenia ich životy a ukážu im, aký má Očista zmysel. - Bol som velmi zvedavý, ako sa tento projekt vydarí spracovať v televíznej podobe. Výsledok nie je prekvapivý a dosť ma mrzí, že sa táto frančíza, ktorá bola postavená na základe famózneho a nevídaného hororového námetu, postupne stala úbohou propagandou, v ktorej je v drvivej väčšine každou zápornou postavou biely muž a všetky ženy, ostatné rasy a menšiny sú anjelici. V rámci akcie je seriál prekvapivo slabý a vo väčšine prípadov postavy blúdia poloprázdnymi ulicami a potom narazia na nejakú skupinu, ktorá sa objaví na pár sekúnd a potom zmizne. Tým ale netvrdím, že scenár je slabý. Opak je pravdou, pretože dejové zvraty a nečakané úmrtia mi s pribúdajúcimi epizódami stále viac motali hlavu, čo je len dobre. Chýbala mi nejaká spojitosť s filmami, pretože jediné, čo sa tu párkrát spomenie, je Prvá Očista v Staten Islande, ale inak vôbec nič. Najzaujímavejšou položkou sú jednoznačne pôsobivé vizuály a s nimi súvisiace masky. Meno Michael Bay ako producent tu nie je náhodou a verím tomu, že v mnohých výbuchoch a podobných scénach má prsty zrovna on. Zrovna tieto aspekty ale nie sú tým, čo tu bolo potrebné. Masky sú poznávacou značkou tejto série a je ich tu neúrekom, takže sa je na čo pozerať. Hodnotiť to menej ako tromi by bolo podla mňa nezmyselné, pretože v rámci série ide o dostatočne dobrý príspevok, ktorý má nižšiu úroveň len kvôli televíznym obmedzeniam, ale inak si svoju úlohu čo sa týka zábavy plní. Ovela viac by som uvítal, keby to vzniklo vo formáte trinástich epizód. V prvej by bola ukázaná príprava charakterov a v ďalších dvanástich vždy jedna hodina Očisty. Násilie a napätie by sa ku koncu vystupňovali do najvyšších možných výšin a bolo by vybavené. Na druhú sériu sa určite pozriem, ale že by som bol z jej ohlásenia výrazne nadšený, to povedať nemôžem. + Lance E. Nichols + Billy Slaughter + Lee Tergesen + Dane Rhodes + herečka z Jigsaw + herec z Unsane a Unfriended: Dark Web + herečka z Bone Tomahawk + herečka z Mother! + herečka z No One Lives + herec z Minutes to Midnight + herec z Jeepers Creepers 3 + herec z Scream Queens a 13 Sins + herečka z Desolation + herečka z Fear Clinic, Arbor Demon a Cult of Chucky + herec z The Ring, Cold Moon a Stranger Things + herec z Lore, Cell a Tell Me Your Name + herec z The Devil's Hand a 13 Sins ()

Galerie (291)

Reklama

Reklama