Reklama

Reklama

The Purge

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2019), 14 h 6 min (Minutáž: 41–51 min)

Tvůrci:

James DeMonaco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Colin Woodell, Reed Diamond, Lili Simmons, Amanda Warren, Paulina Gálvez, Jessica Miesel (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Totalitní politická strana vládne alternativní verzi Spojených států, kde je zavedena dvanáctihodinová akce nazvaná Očista. Dvanáct hodin explicitního a neodůvodněného násilí, rabování v té nejsyrovější formě, bez jakéhokoli postihu. Tímto extrémním způsobem se snaží politici vyřešit konstantní násilí a kriminalitu. Doufají, že se potenciální kriminálníci za krátké období vybouří, nebo za tím vězí něco jiného? Každopádně se tím spojí osudy lidí, které by se jinak nikdy nepropojily. Navíc jsou aktéři této události nuceni řešit, kam až jsou schopni zajít, aby přežili noc. (geklon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (17)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se v první sérii jedná o 12 hodin další klasické Očisty, která je vlivem natažení na 10 epizod poněkud roztahaná a místy nudí, nechybí ji pár sympatických charakterů. Druhá řada naopak KONEČNĚ nechá diváka více nahlédnout za oponu a do jisté míry vysvětluje řadu nelogičností, které se táhnou celou sérií a ve finále rozjíždí něco, na co jsem čekal už od Election Year. Škoda, že tentokrát se mi pro změnu nevryly příliš pod kůži postavy a zhruba v polovině série mě to přestávalo bavit. Ač ani filmy nejsou rozhodně žádná veledíla, mají určité tempo a dravost, což seriálu dost chybí. O to víc bije do očí nemastný neslaný writing, který paličatě nevyužívá potenciálu problematiky, a výsledný dojem je kvůli tomu stále při nejlepším průměrný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první díl slušně navnadil a jeden by čekal, že z tématu Očisty konečně kápne něco pořádného...nekápne. Postupem času se seriálová Očista (podobně jako filmy) utopí v uniformitě a žádné překvapení se nekoná. Vlastně je to celkem často docela nuda, což je u seriálu který má 10 dílů prostě problém. O to větší že se toho za těch cca 400 minut stane vlastně mnohem míň než v kterékoliv filmové části. Tu a tam vykoukne malý potenciál, ale rázem hned zmizí...asi aby se neunavil. Pořád tak platí, že možnosti Očisty (jakkoliv zvrácená a divná samotná premisa je) jsou pořád hodně nevyužité a chtělo by to konečně pořádné Rko...50% ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

1. série: Námět série by asi dobře pokryl 1 celovečerák s nějakou další Očistou. Takhle, bohužel, je každá minuta děje naředěna 5 minutami prostojů a kecání. Několikaminutová okénka do minulosri, která si tvůrci velmi oblíbili, to pak zdržovala ještě více. Když se to zprůměruje, tak nic moc. (24%) | 2. série: Plnohodnotný shit. To nemělo s Očistou společného nic. Céčko nízké úrovně. (2%) | Celkově míchám hrušky s jablkama. První série ujde a místy dobrá, druhá série hovínko. (13%) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová očista nepřinesla mnoho zajímavého. Jen zoufale nudnou první řadu, která v 10 dílech odvyprávěla méně, než jakýkoliv filmový díl za 90 minut, a druhou pojatou trochu jinak, a určitě zajímavěji, sledující následky očistné noci. To bylo fajn, ale jen v určitých fragmentech, většinou jsem se nudil stejně jako u jedničky. Seriálová Očista nemusela být špatný seriál, kdyby tu ale existoval lepší scénář, který i na prostoru pouhých 10 dílů nemá co vyprávět. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Očista je "jen" 12 hodin povolené kriminalty v roce. Slouží k očištění USA od zbytečných lidí, likviduje se tím chudoba, bytové problémy, slabí a nemocní, nahromaděný vztek v lidech. Když ti někdo vadí, tak ho prostě během té noci zabiješ. Taky se dá krást, znásilňovat, prostě všecko. Prý je to zdravé a pozitivní. Seriál není zas tak přímo o té "očistné noci" (to jsou jednotlivé fily), ale spíš o tom všem okolo. Jak to mění lidi, zvyky, hodnoty, v podstatě totalitní režim pořádající gladiátorské hry udržující snadno ekonomiku i pořádek. To téma nabízí nepřeberné množství výkladů a možností kam film směřovat. Něco bylo využito, něco naopak ne. Je to ale úplně nově vystavěný svět (princip jako třeba Westworld, jen ne taková fikce), lidé v něm žijí, někteří zabíjet chtějí, jiní ne a pomáhají obětem, nebo taky jen přežívají. Je to velice zajímavá show, fantazie jak má být, doufejme. Takový ten správný Hollywood. To, že je tam spousta věcí, které mají co říct k dnešku je jen dobře. Varovný prst to v každém případě taky je...60% ()

Galerie (291)

Reklama

Reklama