Reklama

Reklama

The Purge

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2019), 14 h 6 min (Minutáž: 41–51 min)

Tvůrci:

James DeMonaco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Colin Woodell, Reed Diamond, Lili Simmons, Amanda Warren, Paulina Gálvez, Jessica Miesel (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Totalitní politická strana vládne alternativní verzi Spojených států, kde je zavedena dvanáctihodinová akce nazvaná Očista. Dvanáct hodin explicitního a neodůvodněného násilí, rabování v té nejsyrovější formě, bez jakéhokoli postihu. Tímto extrémním způsobem se snaží politici vyřešit konstantní násilí a kriminalitu. Doufají, že se potenciální kriminálníci za krátké období vybouří, nebo za tím vězí něco jiného? Každopádně se tím spojí osudy lidí, které by se jinak nikdy nepropojily. Navíc jsou aktéři této události nuceni řešit, kam až jsou schopni zajít, aby přežili noc. (geklon)

(více)

Recenze (17)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Začína sa ďalších 12 hodín, počas ktorých si obyvatelia USA môžu vybiť svoju zlosť a vykonať zločiny, ktoré sú inokedy prísne trestané. Manažérka Jane (Amanda Warren) zostáva počas tejto udalosti v práci, pretože má uzavrieť dôležitú zmluvu. Miguel (Gabriel Chavarria) pátra po svojej sestre Penelope (Jessica Garza), ktorá sa stala členkou samovražedného kultu. Mladý pár sa zúčastní stretnutia skupiny New Founding Fathers of America, aby si zaistil lepšiu budúcnosť. Všetky tieto osoby ale čaká desivých 12 hodín, ktoré kompletne zmenia ich životy a ukážu im, aký má Očista zmysel. - Bol som velmi zvedavý, ako sa tento projekt vydarí spracovať v televíznej podobe. Výsledok nie je prekvapivý a dosť ma mrzí, že sa táto frančíza, ktorá bola postavená na základe famózneho a nevídaného hororového námetu, postupne stala úbohou propagandou, v ktorej je v drvivej väčšine každou zápornou postavou biely muž a všetky ženy, ostatné rasy a menšiny sú anjelici. V rámci akcie je seriál prekvapivo slabý a vo väčšine prípadov postavy blúdia poloprázdnymi ulicami a potom narazia na nejakú skupinu, ktorá sa objaví na pár sekúnd a potom zmizne. Tým ale netvrdím, že scenár je slabý. Opak je pravdou, pretože dejové zvraty a nečakané úmrtia mi s pribúdajúcimi epizódami stále viac motali hlavu, čo je len dobre. Chýbala mi nejaká spojitosť s filmami, pretože jediné, čo sa tu párkrát spomenie, je Prvá Očista v Staten Islande, ale inak vôbec nič. Najzaujímavejšou položkou sú jednoznačne pôsobivé vizuály a s nimi súvisiace masky. Meno Michael Bay ako producent tu nie je náhodou a verím tomu, že v mnohých výbuchoch a podobných scénach má prsty zrovna on. Zrovna tieto aspekty ale nie sú tým, čo tu bolo potrebné. Masky sú poznávacou značkou tejto série a je ich tu neúrekom, takže sa je na čo pozerať. Hodnotiť to menej ako tromi by bolo podla mňa nezmyselné, pretože v rámci série ide o dostatočne dobrý príspevok, ktorý má nižšiu úroveň len kvôli televíznym obmedzeniam, ale inak si svoju úlohu čo sa týka zábavy plní. Ovela viac by som uvítal, keby to vzniklo vo formáte trinástich epizód. V prvej by bola ukázaná príprava charakterov a v ďalších dvanástich vždy jedna hodina Očisty. Násilie a napätie by sa ku koncu vystupňovali do najvyšších možných výšin a bolo by vybavené. Na druhú sériu sa určite pozriem, ale že by som bol z jej ohlásenia výrazne nadšený, to povedať nemôžem. + Lance E. Nichols + Billy Slaughter + Lee Tergesen + Dane Rhodes + herečka z Jigsaw + herec z Unsane a Unfriended: Dark Web + herečka z Bone Tomahawk + herečka z Mother! + herečka z No One Lives + herec z Minutes to Midnight + herec z Jeepers Creepers 3 + herec z Scream Queens a 13 Sins + herečka z Desolation + herečka z Fear Clinic, Arbor Demon a Cult of Chucky + herec z The Ring, Cold Moon a Stranger Things + herec z Lore, Cell a Tell Me Your Name + herec z The Devil's Hand a 13 Sins ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně srovnatelné s prvním dílem. Prostě taková koukatelná (a dokoukatelná) jednohubka ze světa Očisty. Zajímavé je, že druhá série je možná ještě o chlup lepší než ta první, ale pořád průměr a už bych to asi dál nenatahovala.;-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se v první sérii jedná o 12 hodin další klasické Očisty, která je vlivem natažení na 10 epizod poněkud roztahaná a místy nudí, nechybí ji pár sympatických charakterů. Druhá řada naopak KONEČNĚ nechá diváka více nahlédnout za oponu a do jisté míry vysvětluje řadu nelogičností, které se táhnou celou sérií a ve finále rozjíždí něco, na co jsem čekal už od Election Year. Škoda, že tentokrát se mi pro změnu nevryly příliš pod kůži postavy a zhruba v polovině série mě to přestávalo bavit. Ač ani filmy nejsou rozhodně žádná veledíla, mají určité tempo a dravost, což seriálu dost chybí. O to víc bije do očí nemastný neslaný writing, který paličatě nevyužívá potenciálu problematiky, a výsledný dojem je kvůli tomu stále při nejlepším průměrný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první díl slušně navnadil a jeden by čekal, že z tématu Očisty konečně kápne něco pořádného...nekápne. Postupem času se seriálová Očista (podobně jako filmy) utopí v uniformitě a žádné překvapení se nekoná. Vlastně je to celkem často docela nuda, což je u seriálu který má 10 dílů prostě problém. O to větší že se toho za těch cca 400 minut stane vlastně mnohem míň než v kterékoliv filmové části. Tu a tam vykoukne malý potenciál, ale rázem hned zmizí...asi aby se neunavil. Pořád tak platí, že možnosti Očisty (jakkoliv zvrácená a divná samotná premisa je) jsou pořád hodně nevyužité a chtělo by to konečně pořádné Rko...50% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Očista je "jen" 12 hodin povolené kriminalty v roce. Slouží k očištění USA od zbytečných lidí, likviduje se tím chudoba, bytové problémy, slabí a nemocní, nahromaděný vztek v lidech. Když ti někdo vadí, tak ho prostě během té noci zabiješ. Taky se dá krást, znásilňovat, prostě všecko. Prý je to zdravé a pozitivní. Seriál není zas tak přímo o té "očistné noci" (to jsou jednotlivé fily), ale spíš o tom všem okolo. Jak to mění lidi, zvyky, hodnoty, v podstatě totalitní režim pořádající gladiátorské hry udržující snadno ekonomiku i pořádek. To téma nabízí nepřeberné množství výkladů a možností kam film směřovat. Něco bylo využito, něco naopak ne. Je to ale úplně nově vystavěný svět (princip jako třeba Westworld, jen ne taková fikce), lidé v něm žijí, někteří zabíjet chtějí, jiní ne a pomáhají obětem, nebo taky jen přežívají. Je to velice zajímavá show, fantazie jak má být, doufejme. Takový ten správný Hollywood. To, že je tam spousta věcí, které mají co říct k dnešku je jen dobře. Varovný prst to v každém případě taky je...60% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto sa ani nemôže porovnávať s filmovou sériou Očista. Postavy dosť nevýrazne a slabé. Ale pre fanúšika očisty budú niektoré diely vydarené . Berte ale na vedomie, seriál the Purge je priemerný. A myslel som si že to nedokončim. Tak ako seriál luke cage ktorý sa ešte rozhodnem, či vôbec stojí za dopozeranie. Očista je najlepšia filmová a tak to aj ostane. 3* ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ony už ty filmy nebyly nic extra, i když řekněme, že námět může být celkem zajímavej, ale provedení horší. No a roztáhnout to celý na delší stopáž tomu asi dvakrát nepomůže. Je tam spousta nelogických scén, nejvíc mě pak fascinuje, jak se v onu inkriminovanou noc doslova davy lidí převlečou do kostýmů, chovají se jak naprostí psychopati, jen aby mohli někoho rozkuchat. A je potřeba se u toho šíleně smát. Není na tom seriálu nic, čeho bych se držel. Ani hlavním postavám vlastně palce nedržím. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Za mě jde o velmi kvalitní seriál který je za mě o hodně lepší než jaký kolik film Očista. První díl Očisty za mě fakt nic moc není 4/10, Druhý díl 6,5/10, Třetí díl 6/10, Čtvrtý díl 7/10 a Pátý díl 5/10. První série se odehrává během Očisty neboli během 12 hodin a já si ji užil, 8/10 za mě. Druhá série to vzala jiným směrem a dostali jsme jiné postavy které byly o trochu více sympatycké než postavy v první sérii. První díl nebo dva se dohrávají během Očisty. A od třetího dílu vidíme události po očistě a jaký to mělo vliv a od 8-10 epizody máme zase očistu. Za mě to je o kousek lepší ale stejně dám 8/10 víc ani míň si to nezaslouží. Celý seriál vřele doporučuji. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Pro mě se rozhodně překvapení nekoná, i přes to všechno dokážu všechny díly hltat a těším se na dalši. EDIT. Celkem překvapivé finále. Další sérii bych ale snad raději nechtěl. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová očista nepřinesla mnoho zajímavého. Jen zoufale nudnou první řadu, která v 10 dílech odvyprávěla méně, než jakýkoliv filmový díl za 90 minut, a druhou pojatou trochu jinak, a určitě zajímavěji, sledující následky očistné noci. To bylo fajn, ale jen v určitých fragmentech, většinou jsem se nudil stejně jako u jedničky. Seriálová Očista nemusela být špatný seriál, kdyby tu ale existoval lepší scénář, který i na prostoru pouhých 10 dílů nemá co vyprávět. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Baví mne myšlenka Očisty, ač bych ji sám zažít nikdy nechtěl, bavily mne filmy a bavil mne i seriál. Mohlo to být lepší, potenciál zatím nevyužil ani jeden ze tří filmů (na čtvrtý aka rasová a genderová antitrumpovská propaganda se dívat odmítám) a nevyužil ho ani seriál, ačkoliv pár náznaků má. Především uprostřed je to hodně zdlouhavé, zasloužilo by si to zrychlit tempo a rychleji propojit dobrý úvod se zajímavým koncem. I tady se objeví náznaky moderní Ameriky (tedy sexuální obtěžování, bílý muž jako jediný škodící člověk na této planetě, ve Francii samozřejmě jako v moderní zemi musí vládnout žena a cílem všech očistníků je dostat latino holku za to, že neřekla děkuji), ale je to díky bohu v ještě celkem mírné formě, takže to nebije do očí jako u jiných rasově, genderově, korektně a levicově vyvážených filmů/seriálů poslední doby. Vyzdvihnout je potřeba celkový vizuál seriálu a nakonec i zvráceně odpornou postavu Joea, která se (a to se scénáristům v dnešní době počítání mrtvých z rasových a sexuálních menšin hodně divím) nebojí zabít afroameričanku stejně rychle jako bílého heterosexuálního predátora (u nějž a Ricka se pak dá touha zabít jedině pochopit). Existuje několik logických lapsů, třeba fakt, že Jenna by musela stresem a zacházením potratit, ale vem to čert, protože závěr je intenzivní a dobrý. Nejlepší postavy jsou Jenna s Rickem, jako jediní totiž nejsou "dobro" nebo "zlo" samo, ale postavy s oběma vlastnostmi. Jsem zvědav, o čem bude druhá série (nabízí se přímé pokračování konce, návaznost na některý z filmů, což by se dalo udělat prostřednictvím dítěte, které by mohlo být dejme tomu senátorkou z třetího dílu či děj nezávislí na událostech první řady), ale těším se na ni. Snad to zůstane v kolejích jisté nekorektnosti... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

1. série: Námět série by asi dobře pokryl 1 celovečerák s nějakou další Očistou. Takhle, bohužel, je každá minuta děje naředěna 5 minutami prostojů a kecání. Několikaminutová okénka do minulosri, která si tvůrci velmi oblíbili, to pak zdržovala ještě více. Když se to zprůměruje, tak nic moc. (24%) | 2. série: Plnohodnotný shit. To nemělo s Očistou společného nic. Céčko nízké úrovně. (2%) | Celkově míchám hrušky s jablkama. První série ujde a místy dobrá, druhá série hovínko. (13%) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Seriálová verzia Očisty nedopadla až tak škaredo, ako som si myslel. V zásade už je to len omieľanie toho istého stále dookola. Čo je ale zaujímavé na tejto sérii je fakt, že priemernú prvú sériu vykresľujúcu dianie počas očisty dosť podobné predošlým filmom strieda nadpriemerná druhá séria, v ktorej už išlo aj o zásadnejšie posolstvá a ktorá vykresľovala skôr dianie mimo očisty a to, čo reálne ovplyvňovalo udalosti počas nej. Takže bolo to o to zaujímavejšie. Pre mňa osobne to nebola až taká nuda, a preto aj nadpriemernejšie hodnotenie. 70 % ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu jinak hodnotit... Myslela jsem, že tento seriál přinese něco dalšího a nového a jiného o očistě... Bohužel je to stejné, jako ty ostatní.. Já jsem velký fanoušek filmu Očista, ale tohle mě dost zklamalo. Jsem smutná s toho.. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Chápu, že nápad Očisty má takovou popularitu, protože myšlenka je to opravdu originální. Nicméně vytvořit seriál narozdíl od filmů byl poměrně risk. A taky to tak docela dopadlo. Začátek byl neuvěřitelně nudný. Skoro nic se tam nedělalo, polovina charakterů nebyla ani tak zajímavá a příběhy se posouvali strašně pomalu. Mrzí mě, že nedokázali vytvořit ani žádnou vizuálně atraktivní scénu, která kdyby byla v jednom díle alespoň jedna, zkrátila by divákům dlouhé čekání na konečný rozjezd děje. To se bohužel neděje a když se v polovině seriálu děje postav začínají konečně hýbyt kupředu, je to i zajímavý... neříkám skělý, ale zajímavý jo. Co se jim opravdu podařilo, byl poslední "záporák" a jak se jim podařilo seskupit všechny příběhy do jednoho. Jako věrný fanoušek Očisty se těším na druhou sezónu, ale doufám, že si s ní autoři vyhrají, aby byla mnohem zajímavější. ()

Reklama

Reklama