Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Číšník, inspirovaný skutečnými událostmi z New Yorku konce 80. let minulého století, je charakterovou studií člověka, která se odehrává v současných Aténách. Existenční thriller plný zvratů vypráví příběh o vraždě z pohledu profesionálního číšníka jménem Renos, který vede prostý, poklidný a do posledního detailu naplánovaný život. Tento samotář a zanícený pozorovatel lidí, který úzkostlivě dodržuje své každodenní rituály, se nevědomky zaplete do záhadného zmizení svého souseda Milana. "Blonďák" a Tzina, dvě pochybné existence, jež s Milanem pojilo vzájemné pouto, zatáhnou Rena na zběsilou jízdu, která obrátí jeho dosavadní život vzhůru nohama a postaví jej před zásadní rozhodnutí. Zatímco se začne s těmi dvěma pomalu sbližovat, tenká hranice diskrétnosti se bortí. Dokáže Renos dotáhnout věci do zdárného konce? (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade treba obcas prevetrat i grecku kinematografiu, niele veci mainstreamove z USA. Tuna ideo pribeh casnika s presne vymedzenym zivotnym ritualom, ktory sa ale zaplatie do istych veci. Ci ich dokaze ustat alebo nie, to si uz musi kazdy divak zistit sam. Steve Krikris je tu ako reziser len nudny rutiner a ciry priemer. Nepisem, ze grecka kinematografia je divna, to je Malarkeyho tvrdenie, a to tvrdi sam za seba. Ja sam za seba tvrdim, ze je to trochu art a film je klasickym dokazom toho, ze dlhe zabery este neznamenaju automaticky kvalitu a slusny art  : 56 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jistota současné řecké kinematografie je ta, že je divná. Má divný témata, divně vypráví příběhy, lidi jsou divný a tak kolikrát začínám pochybovat o Řecích, coby o národu, který má rád jídlo, ženy a zpěv a žije v zemi strdím a olivami oplývající. Číšník je totiž solidní divnofilm, kupodivu se v něm občas i mluví. Navíc má i poměrně slušnou kameru a celé je to vlastně docela solidně technicky ztvárněné….a divné. Tedy takové, jak byste to od Řecka očekávali. Tedy v případě, že koukáte na současnou řeckou kinematografii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozhodne zanechá dojem. Atmosférou a rituálnym, osamelým spôsobom života hlavného hrdinu pripomenie Sorrentinove Následky lásky. Nakoľko je Čašník pomalým filmom, je subjektívnym názorom, podľa môjho dojmu tu nie sú zbytočné scény, avšak pokojne by podľa tohto námetu mohol vzniknúť aj polhodinový kraťas. Len by sme potom v závere nepremýšľali tak nad rozhodnutiami hlavnej mužskej postavy, predsa len vyše hodinku a pol strávených s týmto tichým sympaťákom nás k nemu viac emocionálne pripúta. Ale to nemusí platiť pre každého diváka. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná stylová věc s dokonalou kamerou, atmosférou a (protože náznaky jsou opravdu jen lehké) dost možná trochu překvapivým zvratem v poslední třetině. Já tyhle filmy, kde záběr trvá klidně 40 vteřin a sledujeme v něm jen třeba chlapa žehlícího si oblek, mám rád, když mají atmosféru, směřování, a jsou technicky zvládnuté. Číšníkovi chybí snad jen zajímavější závěr. Chiara Gensini je mimořádně atraktivní (považoval jsem ji mylně za Řekyni), naproti tomu skvěle namaskovaný  Yannis Stankoglou je něco mezi Heath Ledgerem a Petrem Novákem (zpěvákem). Mrazivé, divné, napínavé. Katakombes Milou kinematografos. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nic se tu neděje. A to málo, co ano, působí silně depresivně. 1) Přesto nelze filmu upřít vnitřní napětí. Pořád jsem byl zvědavý, jak to bude dál._____ 2) Pokud očekáváte pointu v duchu černého humoru (já ji čekal), budete zklamání. Pointa je ústrojná, ale ne humorná._____ 3) Koment Malarkeyho*** říká vše, co asi lze říci. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už si snáď každý filmový fanúšik zvykol, že grécka kinematografia je proste "iná", či už vo svojom štýle spracovania alebo častých bizarnostiach. Nájdeme medzi nimi skvelé kúsky, no aj tie menej vydarené. A práve do druhej kategórie patrí pre mňa aj The Waiter. Dejový rámec bol fajn, postavy dajme tomu tiež ušli, ale ten greek style plný lyrizmu a ťažkopádnosti to v mojich očiach výrazne degradoval. Takmer žiadne dialógy, kopa hluchých miest, a živočíšne emócie, tomu tiež moc nedopomohli. Za mňa 1 hviezda. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Ty Řekové maj fakt divný filmy a nemůžu říct, že jsem spokojenej nebo zklamanej, protože jsem k Číšníkovi přišel jako slepej k houslím, ale ten kdo má jednou za čas rád divný filmy by měl dát Číšníkovi šanci.. ()

swn

všechny recenze uživatele

Temný a perverzný, plne nevypovedaný príbeh s kvalitnou kamerou, hercami, hudbou. Spoiler: hlavnou otázkou ostáva, či šlo fakt o hovädzinu. ()

Reklama

Reklama