Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Recenze (491)

verbal 

všechny recenze uživatele

Honza Černý a trio tragických neherců, do naprostého koženého zmaru doplněné odporným čínským transvestitou Awkwardínem, pokračuje v čurákování uprostřed tentokrát opravdu trapného, přiblblého a kýčovitého Džangldžizu, způsobujícího nadváhu a konzumní debilitu. Tam, kde byl v Úrovni 1 alespoň náznak nějakého scénáře a originality, vězí teď jen klišovitá díra do prdele, ze které se na vás neumětelsky pitvoří xichtově atrofovaný Rampa MekSteroid. A nezachrání to ani předsmrtně se ztrapňující Murtó s DeTrpajzlikem, ani Ohař v roli Jürgena the Pičuse, ani solidní efiksa. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Více postav, více digitalu, více exteriéru, ale to hlavní, více kvalitního scénáře to na just ne. Už dlouho nepamatuji tak zloduhavý a nudný finále. Ha ha monenty jsou tady těžce nedostatkové zboží. Z filmu jsem cítil jediný nevadí že uděláme další zbytečný pokračování, hlavní když budou zlaťáčky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, jestli jsem si to nesplet a nekoukám na první díl tohoto rádoby rebootu, který bych údajně dle tvůrců nazývat rebootem ani neměl. Podle mě je to standardní Hollywood ždímačka něčeho, co už fungovalo a je vlastně jedno, jestli je to remake nebo reboot. Nicméně co se upřít nedá, tak skvadra herců. Ti se tu opět vyřádili na jedničku. Škoda ale, že nejvíc jsem se zasmál u české verze u překladatelského vtípku s Babišem. Jinak je to takové normální. Neurazí Vás to, akcí je to hodně dětské, a vlastně je to docela v pohodě. Že by to ale mělo trhat rekordy a být nezapomenutelným blockbusterem, tak by to muselo být úplně o něčem jiném a s jinými dialogy, na které nebudete chtít zapomenout. Ale to Hollywood v posledních letech asi už zapomněl, jak udělat… ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Větší, hlasitější, nahláškovanější ale podstatně méně nápaditější. Navíc mi přišlo,že triky jsou o level horší. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, říká se... a faktem je, že i když jde produkčně o fajn DLC, pořád to není žádná velká hitparáda. Casting je ovšem perfektně sehranej a táhne to výrazným krokem kupředu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jede se ve stejných kolejích jako před dvěma lety. Hodně dobrodružství, nějaký ten humor a celkově pohodová podívaná pro celou rodinu. Bohužel se ale hraje podle trochu jiných pravidel, kdy si hrdinové střídají avatary, a ukazuje se, že Dwayne Johnson a Kevin Hart jsou možná sympaťáci, ale herecky nestíhají všechno tak, jak by měli. Přesto je dvojka fajn neškodná zábava pro celou rodinu, která prvnímu dílu ostudu neudělá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $320,314,960Tržby Celosvetovo $801,693,929▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,170,793║ Tržby za predaj DVD v USA $25,257,050║ Rovnako bezduchá trapošina ako predchodca. Jake Kasdan len potvrdzuje, že ani len rutinná réžia mu absolútne nič nehovorí. Komplet celé som si to pretrpel až do konca, že či náhodou tam nebude nejaká iskierka nádeje k niečomu konzistentnému ale ani náhodou. Okrem kopca digibordelu a snaživo trápne hrajúcich hercov, v neustále sa meniacich identitách, tu nie je žiadny príbeh, bezhlavé akoby bez scenára zbuchané a neustále deja vú dohadovanie kto čo, s kím čím.... fakt celé zlé a toto dokáže zarobiť také ohromné peniaze, niečo v tomto svete je fakt zlé, zvrátené. Jednoznačne čisté skoro popcorňové dno zúfalstva. /15%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu velký krok zpět. Jake Kasdan film zazdil špatným rozhodnutím, když vyměnil postavy čímž výrazně ubyl humor ( Bethany v Jack Blackovi byla perfektní a vyměnit ji byl hřích) a taky samotných úkolů je výrazně méně než minule. Krom pštrosů a opic tu vlastně nic moc pořádného nebylo. Samotné finále je celkem hezky akční, ale já v kině celkem trpěl a těšil se domů. Tři hvězdy z milosti, ale jen o fous. 5/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opravdu jste od druhého dílu, kde stále hraje Skála, Jack Black a Kevin Hart, čekali něco jiného než kravinu? No tááák :D S dalším dílem se logicky dostavilo víc postav, víc schopností, ale dokonce i víc srandy. Šla jsem se synovcem do kina za účelem si odpočinout, zabavit ho ale hlavně se i zasmát. To vše film splnil. Vysvětlovat dvou téměř senilním dědkům, že se dostali do videohry, je jako vysvětlovat vlastním prarodičům, jak se odemyká dotykový telefon :D Příjemná oddychovka a bavila mě více, než první díl :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde je dedko?“ – „Práve vybúchal 45 chlapov.“ Ako dvojka, aj trojka je úžasne interaktívna. Musíte pri nej zapojiť šedé bunky mozgové, zamestnáva vám ich, hrá sa s nimi, musíte aktívne spolupracovať, ak sa chcete dobre baviť (neustále menenie avatarov). Dve hodiny som sa usmieval a čakal nečakané - a často som sa toho nečakaného aj dočkal. Pri tom vysokom rozpočte atď. je to prekvapivé, ale v dvojke aj trojke je najdôležitejší prekvapivo... chvíľa ticha... scenár. Páči sa mi, že pri všetkej tej akcii (a že je na čo sa pozerať – pštrosy, mosty, rádio) tu naozaj záleží na postavách a na tom, aké vzťahy medzi sebou majú a hoci tie vzťahy nie sú ničím „geniálne“, sú podané (a zahraté) tak úprimne a uveriteľne, že nám na nich záleží. Nejde o efekty (hoci sú ich tony), ani o hlášky („Slabosti: teplo, slnko a piesok?!?“) a dialógy („Raz...“ – „Dva!“). Ide o toto. Plus fantastické nápady (lietanie, kúpanie). Bol som dojatý, nadštandardne som sa bavil a som veľmi rád, že som po dlhom čase znova videl kamoša Dannyho DeVita. A Jack Black je fantastická Bethany. Tie 4* sú troška nadnesené, ale ako dvojka, aj trojka má úplne nečakané srdiečko. A to si vážim. Cinemax TN 2019 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jo, porad to je koukatelny, ale oproti prvnimu dilu docela propad. Problem je, ze minule to byl fajn mix mezi akci a komedii, tentokrat se to ale uz uplne vyvazit nepovedlo. Zacatek je trochu utahanej a stejne vsichni jen cekaj, az se dej presune do Jumanji, tech par foru to bohuzel nespasi, ale aspon tu je zabavnej DeVito. Kdo by si myslel, ze po presunu do hry zacne nejaka akcni jizda, tak bude zklamanej. Akce je porad docela fajn, ale je ji zoufale malo, postavy se musi vzdy nekam doplouzit, aby se spustila nejaka akcnejsi scena a tak furt dokola, proste film nemuze chytit dech. Od nudy ho tak zachranuje jen dvojka duchodcu, ktera zajistuje vetsinu foru, sice se zacnou po case opakovat, ale i tak dobry. Celkove proste par dobrejch foru, trochu dobry akce, sympaticky herci, ale znova uz to videt nepotrebuju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jumanji: Další love. Kasdan kuje své železo, ale už je žhavé jen v maličkostech. Výsledkem je tuctová rodinná zábava na jedno použití, které by už vzhledem k vyčerpanosti námětu slušel závěrečný nápis Game Over, nicméně ti pštrosi v ulicích ve stylu originálu z roku 1995 něco takového nenaznačují.. Apropo, ve Hře o trůny Ohař remizoval s Horou, tady ho jednoznačně porazila Skála. Ani si netroufám pomyslet, co by s ním provedl Benny Hill.. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Scenáristi přidali poušť, zasněžené hory, hejno zdivočené zvěře a dvě vyhaslé hvězdy minulých dekád. Premisa je beze změny, do hry akorát přibudou nové postavy a obmění se levely a skilly. The Rock je pořád nabušený v těsném oblečení a jeho postava je z toho fascinovaná. Black a Hart zase dělají srandičky a spoře oděná Gillanová skotačí ve scéně bojového tance (opět!). Napoprvé to byla celkem sranda a bylo zábavné sledovat, jak celý svět funguje, ale tohle je jen slabší verze, kterou rozhodně nevytrhne stále populárnější Awkwafina a už vůbec ne vykrádačka Hry o trůny, která chce těžit z Ohaře a Zdi. 45 %. [Kino, 2D s titulky] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa sám seba pýtať, prečo si podobné kusy ešte aj dodnes pustím, pretože by som žiadny zmyslupný argument nenašiel. Kedysi som takýto výber ospravedlňoval faktom, že každý z nás má potrebu obšas vypnúť mozgové kotúče a navodiť neutrálny myšlienkový stav. Dnes mi to už ale nejak u sebe sama neprechádza, a tak sa vyhovárať nebudem. Tento žáner je dôkazom toho, že človek občas potrebuje robiť alebo vidieť veci, ktoré vôbec, ale Vôôôbec, nedávajú zmysel. Je to základnou podmienkou žitia a zdravého fungovania. Asi. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pokud to má být pokračování, tak nebudu vyvádět, že to nemá špetku originality, když je to holt dvojka. Nic než praštěnou komedii jsem neočekávala a dostala jsem ji. Jenom mám výtku ke slabšímu scénáři. Děj nebyl tak akční a zábavný jako v jedničce. Místo nových, zajímavých levelů se příběh omezil hlavně na machrování postav mezi sebou. Danny deVito mi tam na začátku taky vadil. Naštěstí hrál jen na začátku a chvíli i na konci. Svojí vráskou znechucenosti, umístěnou mezi obočím, jsem vyjádřila zklamání nad včleněním obou důchodců stejného křestního jména do celého průběhu filmu, byť v něm měli jiná těla. Dwejna jsem si díky těmto komediálním rolím ale zamilovala. Klobouček jak se těmto rolím nevyhýbá a nesnaží se nutně držet imidž prince drsoně v akčních střílečkách. V těch mi byl jeho specifický výraz zmíněného šlechtice spíše k trapnému smíchu. Tady je to o zábavě, vtipu a nadsázce, což je fajn. 3,5* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

DeVitův Rock je boží, lepší než ten minulý. Jack Black si užívá polohu žbrblajícího rasistického černocha a ostatní jsou prostě jenom ok. Akční scény nápadité, hlavně poušť a finále se vzducholodí. Konec se vrací k původní zápletce z jedničky a buduje půdu pro další díl, ale nevím jak tam dostanou hlavní hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečné pokračování, které není výrazně horší než dva roky starý díl, ale stejně mě na to unavovalo koukat. Hlavně kvůli imbecilním vtípkům, jež mě pobavily maximálně v třetině případů. Možná je to tím, že koukat na variaci téhož je vždycky horší pocit, ale na dalším levelu Jumanji je jasně vidět mustr, podle kterého se jede. Přesně víte, kdy kdo upadne, utrousí hlášku, kterou pak ještě zopakuje třikrát dokola. Zkrátka tak moc nenáročný film až je to vlastně protivné. "Jedničku" jsem si pustil doma znovu, i proto, že jsem ji viděl v kině s dabingem, dvojku už ale ne. A ten odporný cliffhanger se samozřejmě dal čekat, ale na další nášup už do kina nepůjdu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejúmornější a po všech stránkách nejzbytečnější pokračování už tak průměrné jedničky za hodně dlouhou dobu. Že nebude fungovat scénář je snad v téhle bezduché, umělohmotné zábavě všem jasné. Ale že nefunguje ani vizuál, tempo a režijní nápady, to už je napováženou. Velký propadák. Nepomůže ani obvykle charizmatický a nasvalovaný The Rock, stejně tak jako The Hound, který si po GOT střihnul s chutí další divokou roli. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nové Jumanji si celkem slušně vykračuje cestičkou minulého dílu a snaží se o jeho výrazný upgrade. Dočkáme se tak dalších "hratelných" postav a při pohledu na jména jako De Vito/Glover i více stařeckého humoru. Nejde o žádné předsudky, ale právě na stereo-typizaci důchodců stojí hlavně v první polovině filmu velká část hlášek. Časem se to ale začne trochu zajídat a připomínat nedávné vizitky Malého ve Vlastnících, čímž film v očích diváka trochu poklesne. Co ale oceňuji je změna lokací a snaha o zvýraznění "herního příběhu". Jasně. Na úkor toho se sice více kecá než mlátí a utíká, ale já osobně jsem s tím problém neměl - stejně jako s kritizovaným finále, které je sice digi-fest, ale je docela fajn. Highlightem filmu je pak minimálně pro mě stále Karen Gillan. Ať už v ní vidíte "little Amelii Pond", nebo sexbombu prohánějící se po různorodých lokacích nakopávaje při tom prdele NPCčkám, pokaždé vás učaruje. The Next Level si tak v herní části krade jednoznačně pro sebe a já doufám, že v budoucnosti Hollywoodu sehraje ještě významnou roli. Oproti jedničce zamrzí fanoušky her a krutosti reálného života, že se více neřeší definitivní smrt. Protože takřka od půlky příběhové části už mají prakticky všechny postavy jen jeden život a přitom vypadají celkem v pohodě. I když je nakonec všeho více, nejedná se zdaleka o tak plynulou jízdu jako minule. K trojce přistupuji docela skepticky, ale i tak můžete spoléhat na to, že se v kině dobře pobavíte. Lepší 3*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než minule. Humor stále na jedno brdo "postavy versus hráči", akce nudná a nenápaditá, a když se začne dít něco o trochu vážnějšího, je to už vyloženě jako parodie. Škoda dalších slov. ()

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama