Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (492)

kingik 

všechny recenze uživatele

Maličko přeplácaným dojmem působící, na mušku si beroucí důchodový věk (známých hereckých veteránů), ovšem stále ultra bláznivá herní adventura, která starou známou zábavnou partu vrhá do nové a inovativně pojaté úrovně druhých pokračování. O pověstné pýří na hýždi Karen Gillan, kterému se podařilo uniknout přísnému holícímu procesu, je tenhle sequel horší než předchozí obnovený příspěvek na téma Jumanji. Ovšem přece jen se musím pousmát, když si vzpomenu na upachtěný originál z roku 1995 s jeho režisérem Joe Johnstonem, který si tenkrát myslel, jak to má celé bláznivě a sofistikovaně zkomponované a trikově ohromující, což samozřejmě není pravda, a o to víc se to potvrzuje, když to srovnám s o 25 let pokročilou technickou úrovní a režijní invencí Jake Kasdana. Ten se vrátil i se stejným scenáristickým tandemem a s neměnou hereckou partou. Oproti předchozímu dějství však tentokrát došlo k tomu, že o civilní čtyřčlennou partu z reálného světa divák neprojeví takový zájem jako kdysi, neb ta z videoherního světa má jasně navrch. A když se navíc scenáristé spolu s režisérem naprosto utrhnou ze řetězu, má divák na dvě hodiny postaráno o pořádný nášup zábavného až šíleného dění. Je naprosto zásadní, že původní videoherní parta zůstala zachována a stále mezi sebou vtipně komunikuje, jejich avatary navíc tentokrát dostaly tabulky s jejich přednostní a slabinami. Zápletka o záchraně herního světa Jumanji v záplavě šílených nápadů a dokonalých triků místy skoro až zaniká. Přebujelé výměny těl, armáda rozzuřených primátů, ale také dojemné chvilky spojené s drobným zamyšlením se nad těžkým údělem stáří, to je takový malý výčet toho, co diváka čeká a nemine. Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart a ve velkém popředí Karen Gillan se pohybují od vyprahlé pouště až po zasněžené hory, kde to na ně urputně zle vybaluje maniakální zloduch, co jim kazí idylický pobyt v herním světě a kterému budou muset zatnout tipec, aby byl od něj klid. Nutno uznat, že tentokrát Madison Iseman a spol. nemohl v takové herecké konkurenci zaujmout, a to jsou k dispozici ještě prima dědci Danny DeVito s Danny Gloverem, tedy jejich vědomí v avatarech. Tento díl beru coby důstojnou rozlučku se značkou Jumanji. Určitě ještě není vyšťavená, ale znáte to - v nejlepším a nejbláznivějším levelu se má přestat. 9/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi sadla dokonale, ale dvojka bohužiaľ potvrdila moje obavy, že vymeniť polovicu hlavných postáv nie je dobrý nápad. V prvom diely si ma získali práve postavy teenagerov a to jak sa správali v telách avatarov. V dvojke sa vrátili avatary, ale Rock a Hart predstavujú nové postavy dvoch dedkov, ktorí sú celý čas zmätený a zmôžu sa len na otázky: čože, prečo, čo to má znamenať? Tým pádom úplne zabili dve hlavné postavy. Jack Black tentoraz tiež nie je tak vtipný, keďže už nepredstavuje ženu alebo mladého černocha a na tom nič extra zábavné nie je. Jediný kto ostal tak ako minule je Karen Gillan, ktorá je stále sexy, ale už nie je tak roztomilo naivná. No a to, že Spencer je zrazu v tele ženy Awkwafiny tiež nijak nezúročili. Sakra, kde sa stratil humor? Videoherný systém tiež ničím novým neozvláštnili a len sa opakujú veci z minula. Akčné scény su síce o niečo výpravnejšie ale zato oveľa viac CGI horšej kvality. Najviac ma mrzí absencia skutočných kaskadérskych scén a minimum bitiek, ktoré za nič nestoja, keďže sú komplet prestrelené CGI. Celkovo ma to vôbec nebavilo. Toto pokračovanie pokazilo všetko, čo v jednotke tak skvele fungovalo. 4/10. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem zklamaný, protože jsem neměl přehnaná očekávání. V podstatě jsem vyhlížel podívanou, která bude jako první díl, jen v bledě modrém. A to se i stalo. Příjemná dobrodružná oddechovka, nenáročná a pohodová, slušně zpracovaná. Jedinou vadou pro mě bylo prohození postav s herními charaktery proti prvnímu filmu. Měl jsem v tom chvíli zmatek, ale brzy jsem si zvykl, navíc v tomto "levelu" byla možnost i záměny. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi to o chlup lepší, než předešlý díl, ovšem stále je to lehce nadprůměrná komediální smršť akčních, dobrodružných scén pro dospělé. Velkým bonusem pro mě samotného bylo to, že jsem alespoň poprvé vyzkoušel VIP sál s polohovatelnými sedačkami na Chodově, v Praze. Parádní zážitek, doporučuji všem. ___ (Cinema City, Praha Chodov, VIP) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Proti předchozímu dílu došlo tentokrát k jasné devalvaci příběhu. Když jsem poprvé viděl Dannyho DeVita, neměl jsem radost, stejně jako minule mě ale hra na rozdíl od reality uchránila některých nechtěných záležitostí. Nakonec mi přišly nejvtipnější ty herní postavy, které byly avatary Eddieho a Mila. Vtipných scén jsem si tady našel docela dost, takže mě mrzí, že si scénáristé pořádně nevyhráli s celým příběhem, který byl opravdu citelně slabší. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Letadlo, jímž pro hrdiny přilétá Nigel (Rhys Darby), je „Antonov AN-2“ (dodnes největší dvojplošník na světě). (bullhead)
  • Natáčelo se od 21. ledna do 11. května 2019 v Kanadě, USA – Nové Mexiko, Georgia a na Havaji. (Varan)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama