Reklama

Reklama

Čím víc mě přehlížíš

  • Velká Británie The More You Ignore Me (více)

Obsahy(1)

Vřelé komediální drama Čím víc mě přehlížíš pojednává o životě nekonvenční rodiny z anglického venkova osmdesátých let minulého století. Gina je mladá žena, jejíž snahu být milující matkou a manželkou podkopává zhoršující se duševní zdraví. Situace se vymkne kontrole, když začne být posedlá místním meteorologem, což vede k nedobrovolné hospitalizaci v nedaleké psychiatrické léčebně. Když po letech její dcera Alice vyroste, nedokáže s matkou, která je pod silným vlivem sedativ, vůbec komunikovat. Její plán, jak s ní znovu navázat vztah, vyvolá zmatek, který navždy rozdělí jejich rodinu a vede k dojemnému vyvrcholení. Snímek, na jehož pozadí znějí písně kapely The Smiths, skýtá místy drsnou, přesto však komickou sondu do života v této svérázné domácnosti, přičemž se zabývá problémy duševního zdraví a jejich dopadu na celou rodinu. (Cinemax)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to úplně komedie, u které se budete řehtat od začátku do konce. Kór, když si po anglicku dělá legraci z něčeho, z čeho by si legraci normální člověk asi jen tak nedělal. Pořád je ale ve filmu cítit taková ta příjemná atmosféra anglického venkova, jemný, ale upřímný cynismus a celé je to zaobalené do takového příjemně pozitivního hávu, díky kterému se na film zlobit prostě nemůžete. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nenechte se napálit! Tohle žádná komedie není, jediné vtipné – a to ještě cynicky – je, že měl někdo drzost tohle za komedii označit. I když snímek vyzařuje uvolněnou atmosféru, která diváka nutí uculit se, tak, když si uvědomí, co vlastně sleduje, smích ho přejde. Pokud se zaměří na obsah a ne na jeho ztvárnění, dojde mu, že se dívá na drama a celkem tragický příběh rodiny a  hlavně dospívající dcery. Všude zní osmdesátková hudba, pubertální holka by měla řešit, jestli ten kluk je ještě kamarád nebo už milenec, ale ona se musí zaobírat smrtí a duševní nemocí matky a vyrovnat se s tím, že v rodině se už léta vše točí právě kolem matčiny choroby. Přesto snímek nepůsobí beznadějně, v závěru nabídne i řešení, jak se ze stísňující situace vymotat. A i když je to řešení trochu moc pohádkové (ne každý kamioňák, kterého stopnete, je tak vstřícný a milý), zároveň nezapadá do nudných klišé, jak se rodina zase dala dohromady. Protože, i když dala, tak je to jiné „dohromady“, než jaké by nejspíš nabídl americký film. SHRNUTÍ se spoilerem: Kterak se nikdy nedostat na koncert svého oblíbeného zpěváka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani náhodou! 1)  Rozhodně bych neoznačil film za komedii ani za komediální drama. Z veselých scén jsem cítil nepříjemné svírání v žaludku a pod "feel good movie" (Autogram****) si představuji něco opravdu jiného._____ 2)  Asi 20letý Alexander Morris (Alicin kamarád Mark) je pěkný kluk._____ 3)  Film je zajímavý a vcelku dobře zpracovaný, ale znovu se na něj nekouknu. Tři hvězdičky dávám víceméně ze slušnosti. Na mě je to přílišná depka. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Na tvé židli sedí syndrom Viktorčin. Mysli věc se činí. Ukázní její mánii múz kazajka, či snad pohlednice z daleka. Ohled "na ka(u)zy" hlavy, za okýnkem "lékaře" cesťáka? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu komédia, trochu dráma, ale jednoznačne feel good movie. Neobyčajní ľudia niekde v zapadákove a ich komplikovaný životný príbeh ma dostal. Prirodzení herci, žiadni krásavci, okrem hlavnej postavy. Veľmi sa mi páčila tá myšlienka, že každý bez ohľadu na čokoľvek môže byť v živote šťastný, len si musí stopnúť toho svojho správneho „kamionistu“. Aj keď zo života vieme, že to nie vždy funguje a nájsť toho pravého sa nepodarí. –––– Já vím, že jsem nemocná, ale Morrissey mě uzdraví. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Je to komedie která si pohrála s životem jedné mladé, krásné ,chytré holky.Není to k popukání ale je to sranda po anglicku.S ničím se nepářou,nic nevysvětlují ,nic netlačí do hlavy.Angličané ví jak na to! Trochu mi to připomíná jejich (ne remake 2010 USA!)Láska až za hrob.Hudební skupina ve filmu má název The Smiths.Ve skutečnosti tam zněly písně skupiny Madness.Myslím,že jeden člen skupiny je Smith.A v určítý momet rozhýbat celý kamion :-)) ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Parádní dramedie se suchým anglickým humorem. Plný počet je možná trochu přehnaný, ale emocionálně mě to fakt hodně chytlo. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o neobyčajnej rodine, ktorej obyčajný život tvorí zmes smutno smiešnych príhod. Alicina matka, Gina, totiž trpí psychickými problémami, takže o všetko sa musí starať jej otec. Tvorcovia sa však rozhodli nerobiť z toho drámu, ale zvolili humorný uhol pohľadu. Veď čo môže byť bláznivejšie ako blázon v zapadnutom mestečku na anglickom vidieku. Paletu charakterov doplňujú rôzne podtrhlé figúrky a k tomu Alice prepadne kúzlu speváka Morrisseyho a jeho kapele. Celkom dobrá produkcia a slušné herecké výkony nič nepreháňajú a podávajú život postáv bez nadsázky až priam všedne. 65% ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Trochu moc milé, na to, jaký pošuk by ta matka musela být, ale na běžných dobře zvládnutých filmových disciplínnách tento film netroskotá. Hlavní hrdinka, na kterou je kamera většinu času namířená, je vybavena ucházejícím exteriérem, doba primitivních osmdesátek je na omak věrohodná a hepáč taky vykouzllili. Kazeta Morriseyho od Evy mi v roce 94 dělala ve sluchátkách neskutečně dobře. ()

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek ze světa matky magora, které až totál rupnutí v kouli umožní manželi a dceři vymanit se z její negavitní aury. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Smutný film, ale dlouho jsem neviděl tak uvěřitelný příběh. On to není film, on je to skutečný příběh, naprosto reálné, výborné po herecké i režijní stránce. 85%. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Na britské komedie mám slabost a tato opět nezklamala. Dokonce i když je postavena na tak těžkém tématu jako je duševní nemoc v rodině. Ale i to lze "po anglicku" zvládnou s citem, humorem i dramaty, které přináší realita. Marka Addyho si vybavuji hlavně z další skvělé komedie DO NAHA a Sally Phillips z báječného sitkomu MIRANDA. ()

Reklama

Reklama