Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Recenze (361)

Ayush 

všechny recenze uživatele

Moc povedené a detailní ztvárnění knižní předlohy, pokud to někdo potřebuje znát třeba ke studiím. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

O něco modernějc natočený zívnutí. Emma je hned na začátku, takže vlastně na konci, máma a dělá ustaraný obličeje, jaký se naučila pro šestku Harryho Pottera. Saoirse nalíčili, že připomíná Meryl Streep, což je matoucí, poňáč nehraje její dceru. Laura Dern hraje… Lauru Dern. Zbytek je zapomenutelnej. Saoirse bohužel ani tuhle adaptaci knihy zachránit nedovedla. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace pro mě neměla ani z poloviny takové kouzlo a charisma Viktoriánské Anglie, jako ta z roku 1994. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Colombia Pictures | Cast tvorí asi polovicu zážitku. A Chalamet sa tam nádherne hodil. Little Women je pekný, milý a vo svojej podstate aj odvážny film, kde prvá polovica sa môže javiť trocha splašene a zmiatočne, druhá polovica to s prehľadom zachráni a vyzdvihne to pre mňa na ten pomyselný nadpriemer. Od Gerwig si musím pozrieť viac, réžia a kamera vykonaná s citom a myšlienkou. Veľmi pekné. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Téma číslo 1 v Oscarech roku 2019 je, že tam jsou jen mužští režiséři. A člověk je pak samozřejmě skeptický, jestli někdo neprotlačuje nějaký film jenom proto, jaké pohlaví v něm hraje. Mě jako muže, který nemusí ultra-levici, asi nikdo nemůže podezírat z toho, že bych tlačil film jenom proto, že v něm hrají ženy režírované ženou. Malé ženy by si nominaci za režii určitě zasloužily. Je to natočeno téměř bezchybně. Jistě je možné filmu ledacos vyčíst, ale to bychom kritizovali předlohu z pohledu 21. století, což dost dobře nejde. Některé zápletky se nám tedy dnes mohou zdát jako klišé, ale režisér (pokud záměrně neusiluje o moderní přepis) by měl ctít předlohu. A to se stalo. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Malé ženy majú v sebe niečo, čo väčšine súčasným filmom biedne chýba - energiu, emócie už v prvých desiatkach minút, zaujímavé prevedenie, (ženské) herecké obsadenie na ktoré sa dobre pozerá, nadčasovosť a chuť celé si to zopakovať. Women, they have minds, and they have souls, as well as just hearts. And they've got ambition, and they've got talent, as well as just beauty. I'm so sick of people saying that love is just all a woman is fit for. 85% ()

Azuko 

všechny recenze uživatele

Jak jsem čekala, film pro mě byl celkem zklamáním. Nesmyslné prolínání časových linek, až se člověk ztrácel a vůbec nechápal, kde v ději se nachází. Hvězdná průprava to opravdu nezachránila. Výkony dobré, ale když scénář se sem tam vymkl kontrole a dělal si co chtěl... Film měl velkou nevýhodu, že knižní předloha už byla jednou zfilmována a proto bylo možnost porovnat s nadprůměrem. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem z 94. dost domotané (skoky z přítomnosti do minulosti mně osobně dělaly problém pochytit dějovou linii, zvlášť když byly všechny dcery stejné i po tolika letech). ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Tohle se těžko hodnotí. Herecky je to od ústředního kvarteta úžasné, ta chemie mezi sestrami je neuvěřitelná. Ale film se režisérsky trápí v neustálém zmateném střídání časových rovin, aby to celé na konci shodila laciná variace na závěr ala "Pokání". ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ani výborné herecké obsazení nezachránilo jistou plytkost a naivitu námětu, potažmo scénáře. Zidealizované prostředí nižší střední vrtvy, romantický nádech i srdce rvoucí dialogy, či dějové zvraty, nebyly rozhodně hlavní devízou příběhu. Tou je dobře odvedená filmová řemeslná práce a příjemná atmosféra, díky níž dávám 50%. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Citlivý romantický příběh, který exceluje díky neuvěřitelnému obsazení a excelentní režii Grety Gerwig. Z každého záběru je cítit, jak moc všem zúčastněným na výsledku záleželo. Opravdu radost sledovat. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený příběh o čtyřech sestrách a jejich dospívání. Rozjezd filmu nastíní charaktery, všechny vztahy a do toho ještě stříhá s tím, co se stane, abychom to neměli tak jednoduché. Všechno krásně klape. Dokud se po hodině nepodíváte na hodinky a nezjistíte, že se tam vlastně nic moc neděje a o to větší očekávání čekáte na konci. V poslední třetině se vše začne skutečně lámat, ale důležité situace vyprávění nejsou tak dramaticky podané nebo jim není dostatečně věnovaný čas, tak aby ve vás zůstali. Takže i když je obsazení a všechno vlastně krásně zabalené do pěkného prostředí, nakonec vše vyjde tak nějak polovičatě. 6/10 ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Znáte to. Další z mnoha adaptací knižní předlohy, jejíž filmová zpracování by sama vydala na knihu vzhledem k tomu, kolik se jich už nashromáždilo. Očekávání sázky na jistotu, která neurazí, ale ani nenadchne. Přihodíme k tomu pár známých hereckých tváří, zvlášť těch, jež jsou momentálně v kurzu, nebudeme šetřit na vizuální stránce a máme romanci jako hrom. Slaďárna pro dámičky. Přesně tak jsem na film koukala, když jsem poprvé viděla trailer. Nevím, zda je štěstí, že jsem nikdy nečetla ani knižní předlohu, ani neviděla jiné filmové zpracování kromě tohoto. Ale možná to snímku Grety Gerwig hraje do karet. Tak či onak, já ten film cítila, já ho žila. A toho si cením. Určitě víc než kvalitní filmařiny, i když ani tou se zde nešetří. Zdaleka však v mém hodnocení nehraje hlavní roli, byť přiznávám, že ono střídání časových rovin, které je zde novinkou, filmu podle mě určitě prospělo, protože (pokud jste se v něm neztráceli a já naštěstí ani moc ne) se tak film stal zajímavějším, napínavějším a celkově měl lepší tempo i gradaci. Opomenout nelze rovněž vynikající herecké výkony, zejména galapředstavení několikrát zmiňované Saoirse Ronan, ale rovněž Florence Pugh. A teď k těm pocitům. Před kinonávštěvou (ano, tak moc mě dobré hodnocení zaujalo) jsem předpokládala, že dostanu trochu jinou Pýchu a předsudek. Ale je moc dobře, že Malé ženy jí ani zdaleka nejsou, protože tu už tady máme. Ve srovnání s klasikou Jane Austen toho pro mě nabízejí mnohem víc než jen hluboký romantický vztah. Paleta témat a s ním spojených emocí, které vyvolávají je neskutečně pestrá a široká - řešíme těžkosti dospívání, smutek po ztraceném dětství, střet se světem dospěláků, kde se nepíše žádná z pohádek, kterou nám jako dětem vyprávěli na dobrou noc, touhu vyrovnat se ostatním ať už v hodnotě majetku nebo míře uznání, malování si snů i bolestném procitání z nich, často vzácnou charakterovou sebereflexi, rodinné, milostné i sousedské vztahy a především to, jak naše nelehká rozhodnutí ovlivňují životy nás i našich blízkých. Mnohovrstevnatost a barevnost filmu lze jistě přičíst i faktu, že máme k dispozici čtyři hlavní velmi rozdílné postavy, nicméně samo o sobě by to nemuselo stačit. Ale jelikož Malé ženy roku 2019 ze všeho doluji to nejvíc, co jen můžou, tak vím, že se k nim v budoucnu určitě budu ráda vracet. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Male zeny je drama,ktora je plna emocii,striedaju sa tie negativne s pozitivnymi,chvilu je to usmevne,pohodove,mile,rodinne,romanticke a v dalsom momente smutne,dojemne a chce sa vam plakat,pribeh je urcite pekny,herecky su skvele a je citelne,ze rezia bola v rukach ako inak zeny,lebo viditelne to ma srdce i dusu...:-) ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Greta Gerwig se s posunem do první ligy ujmula filmu Little Women a vydařilo se ji to náramně. Film posunula o třídu výše a je to určitě ambicióznější snímek, než její předchozí Lady Bird. Svědčí o tom 6 nominací, které jsou zasloužené. Herečky a Timothy pracují úžasně a jejich chemie je skvělá. Jsou dvě věci, které bych filmu vytkl. První je přeskakování časových linií, které je v pár momentech nepřehledné a chaotické. Druhá věc je, že mi ty relativně krátké dvě hodinky utikaly dost pomalu a na konci už jsem se radoval ze závěru. 80% ()

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama