Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka a režisérka Greta Gerwigová (Lady Bird) vytvořila Malé ženy, které čerpají z klasického románu a díla Louisy May Alcottové, a zároveň se v autorčině alter egu Jo Marchové odráží její fiktivní život. V podání Gerwigové se oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – stává nadčasovým a velice aktuálním. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (361)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Parádní adaptace! Hvězdný casting, Laura i Meryl velkoryse nechaly mládí ať se vydovádí, na malém prostoru si střihly svojí kvalitu a elegantě vyklidily pole mladým, kteří jsou výborní všichni. Talentované, zajímavé slečně s nezvyklým jménem, konečně kdosi domaloval obočí a rázem je z ní pohledná, nesmírně sympatická dáma, která by mohla energii rozdávat na potkání. Šikovná! Hermiona je rovněž panenka, s bystrým pohledem a mimořádně příjemným hereckým projevem, nejmladší ze sester znám jen letmo z Ostrých předmětů (na první dobrou jsem ji neuměla zařadit), ale také potěšila a hrom do police ze Slunovratu s hlasem Arethy Franklin sice v tolika křehkosti mírně vybočovala, ale s ohledem na její ne příliš sympatické party, jsem ji přežvýkala. Timothée opět nezklamal a Francouz se taky hezky blýskl. Paní režisérka natočila příběh tak, že jsem si ke všem postavám vytvořila vztah, kromě báječného scénáře se mi líbily kostýmy, zvolené barvy pro každou s dívek, účesy, hudba... O ženách, pro ženy. Z mé strany velká spokojenost a jasně že i ty slzy dojetí se v mi očích sem tam zaleskly. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak zoženiete dostatočne talentované mladé herečky, tak na tejto klasike nemôžete nič pokaziť, čo je aj tento prípad. Greta Gerwig chcela do tejto adaptácie vniesť niečo svojské, aby sa odlíšila od tých ostatných a preto sa rozhodla pre akési podivné puzzle, čo sa týka chronológie scén. Počítala s tým, že tento príbeh musí určite poznať každý, takže je úplne jedno, ako sa bude v deji skákať. No pokiaľ je niekto nedotknutý týmto príbehom, bude mať sakra problém sa vyznať v tom, čo sa deje. Bolo to moje tretie stretnutie s rodinkou Marchových (po 33 a 94), no aj mne chvíľu trvalo sa v tom zorientovať. Ten strih je úplne zbytočný a zmätočný, kvôli čomu u mňa týmto Little Women patrí až tretie a posledné miesto. Nie žeby som mal niečo proti nelineárnej postupnosti, v niektorých filmoch to má svoje opodstatnenie, pokiaľ to je premyslené. Tu to ale bol čistý kalkul, len aby sa Greta odlíšila a zaujala "originálnym" spracovaním. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chronologická roztrieštenosť tohto filmu je pre mňa nepochopiteľná. Naozaj asi nikdy nepochopím, prečo tvorcovia siahli po takto nelineárne rozprávanom príbehu. Zabili tým hneď niekoľko strašne silných scén a momentov. Namiesto toho, aby ste si ich užívali, stále sa strácate a hľadáte a pýtate sa, či táto scéna sa odohráva po tej, ktorú sme videli predtým, alebo pred ňou. Inak je to fajn, ale práve kvôli tomuto sa mi táto verzia určite nepáčila až tak, ako verzia z roku 1994 s Winonou Ryder a Susan Sarandon. Meryl Streep je skvelá, ale je tu ledva 10 minút. Najlepšie to zahrala Saoirse Ronan (bolo to asi prvýkrát, čo sa mi v niečom fakt páčila) a fantastická Laura Dern (u ktorej fakt nerozumiem, prečo nebola za túto úžasne podpornú rolu nominovaná na Oscara, kým za nedôležitú úlohu rozvodovej právničky v tom istom roku v Manželskej histórii nielenže nominovaná bola, ale dokonca jej dali Oscara). Je to dosť dlhé a v strede som sa začal hrozne nudiť (tu som uvažoval dokonca nad tým, že tomu dám len 2*), našťastie to má skvelý koniec, takže tie 3* si to azda zaslúži. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Některý témata, předlohy a filmový adapatace halt prostě víc prožívám. A Greta Gerwig to vzala za ten můj správnej souznící konec. Jako jo, poplakala jsem si, prosmála jsem se a hlavně: zase sem se tam našla (trapas, no!). A je mi zcela volný, že Jane A. tu dostává nakládačku a je vysosaná na max. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že idem do čisto ženského filmu, no nečakal som to až tak zlé. Z toho ich večného plkotania, švitorenia, chichotania.... ma rozbolela hlava. A tie reči... no... nechám to radšej tak, nebudem komentovať. Skrátka je tu hotová ZOO. Jediné čo za niečo stalo boli herečky a výprava celkovo. Určite nezdieľam nadšenie väčšiny a hoci je mi ľúto kaziť priemer, no vzhľadom na to, že som tým zabil dve hodiny si to právo osobujem. Takže na hranici odpadu. 30/100 ()

Galerie (151)

Zajímavosti (25)

  • Film Malé ženy z roku 2019, zadaptovaný podle románu Louisy May Alcott, je dosud jedenáctou filmovou variací tohoto příběhu a dalším počinem nejen v kinematografii. Bývá i často uváděný na divadelních prknech. Do roku 2019 bylo podle románu „Malé ženy“ zfilmováno 8 celovečerních i televizních filmů a navíc byly vytvořeny i dva TV seriály. První dílo bylo zvěčněné na filmovém pásku dokonce již v roce 1918. (Sidonka)
  • V knize i předchozích filmových a seriálových adaptacích je teta March (Meryl Streep) ve skutečnosti pratetou ústřední čtveřice a tedy tetou jejich otce. V této verzi však představuje jeho starší sestru a tedy opravdu tetu čtyř dívek. (oli009)
  • Film se odehrává v letech 1868–1869, avšak Laurie (Timothée Chalamet) zmiňuje, že pojede do Německa, přestože Německo jako takové začalo existovat až roku 1871, při jeho sjednocení. (maxmen)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

Gareth Edwards chystá novou sci-fi

08.02.2020

Režisér první Godzilly a nejlépe hodnoceného Star Wars filmu od akvizice studiem Disney, Rogue One: Star Wars Story, Gareth Edwards si vybral svůj příští filmový počin. Bude se jednat o novou dosud… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

Reklama

Reklama