Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V tomto belgickém kriminálním seriálu jsme svědky jedné události studeného zimního dne, viděné ze dvou různých pohledů. Jednotlivé epizody nás nechají nahlédnout do týmu policejních vyjednávačů a speciálních jednotek, kteří reagují na krizi rukojmích v malé pobočce banky. Jednotlivé epizody ukazují tytéž události, a to očima zločinců uvnitř a jejich obětí. (Trajektt)

(více)

Recenze (15)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálových počinů tohoto roku. Banální zápletka bankovního přepadení dostává hezké grády díky realistickému pojetí a hlavně svěžímu scénáři - nápad s postupným odkrýváním příběhu střídavě z pohledu polictistů a zločinců se mohl tvůrcům nehezky vymstít, ale ustáli to dobře, kuci belgičtí! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výbornej policejní seriál, kterej si hraje se dvěma úhly pohledu, umí zabrnkat na citlivou a nervózní strunu a pracuje i s nejmenšími detaily. Zajímavostí je, že příběh z pohledu padouchů točil jinej režisér, než díly z pohledu policajtů. Divák rozhodně nemá šanci se nudit. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tupé naťahovanie deja, aby to vyzeralo realisticky a neustála retrospektíva ma nebavili. Napriek tomu tam bolo zopár cool zvratov, ktoré som nečakala. Dobrí herci a bla bla... Ale koniec ma sklamal. Čakala som aspoň nejakú satisfakciu za dvanásť dielov naťahovania. Ak je zmyslom seriálu nezmyselné naťahovanie diváka, tak sa im to podarilo, ale ja to neoceňujem. Koniec naznačoval druhú sériu, tak sa uvidí... Iba neviem, či chcem zase venovať svoj čas naťahovaniu, ktoré vedie dostratena. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl, tak to bylo dobré psycho...Sqělý nápad střídat úhly pohledu v každém díle...Situace na bojišti se měnila každým okamžikem a pokaždé naprosto nečekaně...Jak se blížil závěr, tak gradace byla čím dál větší až jsem měla pocit, že to snad už ani nevydržím...No a ten konec! ...Myslela jsem, že kopnu do televize jak jsem byla nasratá...Prostě bylo to boží...Jo a taky by mě zajímalo kolik lidí se dodívalo až do úplného konce titulků a tím pádem přišlo o zajímavý záběr a taky závěr :-))) Za mě 98% ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Prepadnutie banky ktoré je jedna veľká dobre premyslená hra. Oceňujem aj originálny nápad ako rozprávať dej, časti je možno cca o polovicu menej vzhľadom na to,že jeden diel je z pohľadu polície a druhý z " druhej strany ".Vďaka tejto forme dejového zobrazenia je seriál neustále napínavý a plný prekvapení ( a prišlo aj vám to,že média sú klasicky častokrát horší ako zločin ??? alebo je to druhá strana tej istej mince ??? ).................záverečné titulky rozhodne pozrieť celé :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Kdybych si sestavoval řebříček nejlepších krimi seriálů všech dob, byl by De Dag určitě mezi prvními třemi! Originální série, ve které každý další díl stupňuje napětí a graduje až do samotného finále. Důkaz, že není třeba hromady mrtvol a rituálních vražd a přesto se dá natočit něco, co bere dech. Střídání pohledů policie a zločinců ještě umocňuje už tak kvalitní podívanou. Závěr překvapivý, který ukazuje, že i přes skvělou policejní práci, do detailů propracovanou nemusí vést nutně k vyřešení případu. Nebo, že by nás čekalo rozuzlení ve druhé sérii? ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová jízda která je napínavá až do doby, kdy se na obrazovce objeví poslední titulky. Hodně originální styl vyprávění a to z obou pólů, jak zločinu tak i policejních postupů. Velmi realistický thriller, kdy opravdu částo zapomenete, že sledujete seriál a ne přímí přenos z policejního zásahu. Technicky dokanale pojaté, protagonisté hrají absolutně civilně. Velké zvraty střídají mrazivé scény a ponurá alternativní elektronická hudba, se vám dere pod kůži. Nejlepší seriál, který u mě překonal i Mladého papeže a Učitele. Zaslouženě se tento dvanáctidílný nášlap dostal v mém zlatém fondu na první místo. Hned na čestné místo vedle seriálu Dark. Doporučuji všem, kteří mají rádi kvalitní evropskou produkci. Třikrát sláva! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Ne tak efektní jako La casa de papel, ale zato o dost realističtější. Sledování děje ze dvou úhlů a postupné rozkrývání, plus téměř skandinávská atmosféra jsou super. ()

worth 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších seriálov roka a v rámci EU produkcie celkovo. Pri sledovaní som sa občas neubránil porovnaniu s Casa de Papel, ale tam kde sa Španieli vydali cestou amerických akčných filmov 80tych rokov, Belgičani ostávajú pri surovej realistickosti a skromnom rozpočte. Naopak ulietavajú si na prekvapivých zvratoch a šponovaní napätej atmosféry. Originálny je aj prístup k rozprávaniu príbehu akoby z viacerých uhlov pohľadu. Síce sa kvôli tomu posúvame hore dolu po časovej osi, ale nepôsobí to chaoticky, udalosti sa pekne dopĺňajú ako skladačka. Päť hviezd je trošku nadhodnotenie, seriál to nie je dokonalý a hnidopich určite nájde zopár nelogickostí a chýb. Vždy ma však poteší dobrý seriál vyrobený v EU a tiež oceňujem absenciu WTF momentov alebo naťahovania zápletky cez štyri série. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Vysoce nevyrovnané díly, místy těžko uvěřitelné a v první polovině, u vyprávění před bankou, několikrát nesedělo z hlediska světelných podmínek venku a uplynulého času a toho kam se postavy přemístily. Kdybych to asi viděl s časovým odstupem co týden díl, tak bych si toho možná nevšiml. Rozhodně nejde o nějakou pecku ani nadprůměr, sotva na 3 hvězdy. ()

Audit 

všechny recenze uživatele

Nervózní události studeného zimního dne, viděné ze dvou různých perspektiv. Jednotlivé epizody vyprávějí příběh týmu policejních vyjednávačů a speciálních jednotek, kteří reagují na krizi rukojmích v malé pobočce banky. Jednotlivé epizody ukazují tytéž události, a to očima zločinců uvnitř a jejich obětí. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Feministická, všemu rozumějící, vyjednavačka, intelektuálně výš minimálně o dvě třídy nad ostatní, je tak protivně napsaná postava, že u mne skončila hned po prvním díle a s ní i celý seriál. Co na tom, že jinak šlo jistě o velmi zajímavý a možná i originální příběh? ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Vynikající, napínavé, přesvědčivě zahrané. Nápad se střídáním úhlu pohledu se může zdát riskantní, protože hrozí, že některé události uvidíme "dvakrát", nicméně tady se podařilo skloubit obě verze tak, že se divák vůbec nenudí a jednotlivé díly skládačky do sebe pozoruhodně zapadají. Skvělý seriál! ()

Reklama

Reklama