Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V tomto belgickém kriminálním seriálu jsme svědky jedné události studeného zimního dne, viděné ze dvou různých pohledů. Jednotlivé epizody nás nechají nahlédnout do týmu policejních vyjednávačů a speciálních jednotek, kteří reagují na krizi rukojmích v malé pobočce banky. Jednotlivé epizody ukazují tytéž události, a to očima zločinců uvnitř a jejich obětí. (Trajektt)

(více)

Recenze (15)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Kdybych si sestavoval řebříček nejlepších krimi seriálů všech dob, byl by De Dag určitě mezi prvními třemi! Originální série, ve které každý další díl stupňuje napětí a graduje až do samotného finále. Důkaz, že není třeba hromady mrtvol a rituálních vražd a přesto se dá natočit něco, co bere dech. Střídání pohledů policie a zločinců ještě umocňuje už tak kvalitní podívanou. Závěr překvapivý, který ukazuje, že i přes skvělou policejní práci, do detailů propracovanou nemusí vést nutně k vyřešení případu. Nebo, že by nás čekalo rozuzlení ve druhé sérii? ()

Audit 

všechny recenze uživatele

Nervózní události studeného zimního dne, viděné ze dvou různých perspektiv. Jednotlivé epizody vyprávějí příběh týmu policejních vyjednávačů a speciálních jednotek, kteří reagují na krizi rukojmích v malé pobočce banky. Jednotlivé epizody ukazují tytéž události, a to očima zločinců uvnitř a jejich obětí. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálových počinů tohoto roku. Banální zápletka bankovního přepadení dostává hezké grády díky realistickému pojetí a hlavně svěžímu scénáři - nápad s postupným odkrýváním příběhu střídavě z pohledu polictistů a zločinců se mohl tvůrcům nehezky vymstít, ale ustáli to dobře, kuci belgičtí! ()

worth 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších seriálov roka a v rámci EU produkcie celkovo. Pri sledovaní som sa občas neubránil porovnaniu s Casa de Papel, ale tam kde sa Španieli vydali cestou amerických akčných filmov 80tych rokov, Belgičani ostávajú pri surovej realistickosti a skromnom rozpočte. Naopak ulietavajú si na prekvapivých zvratoch a šponovaní napätej atmosféry. Originálny je aj prístup k rozprávaniu príbehu akoby z viacerých uhlov pohľadu. Síce sa kvôli tomu posúvame hore dolu po časovej osi, ale nepôsobí to chaoticky, udalosti sa pekne dopĺňajú ako skladačka. Päť hviezd je trošku nadhodnotenie, seriál to nie je dokonalý a hnidopich určite nájde zopár nelogickostí a chýb. Vždy ma však poteší dobrý seriál vyrobený v EU a tiež oceňujem absenciu WTF momentov alebo naťahovania zápletky cez štyri série. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tupé naťahovanie deja, aby to vyzeralo realisticky a neustála retrospektíva ma nebavili. Napriek tomu tam bolo zopár cool zvratov, ktoré som nečakala. Dobrí herci a bla bla... Ale koniec ma sklamal. Čakala som aspoň nejakú satisfakciu za dvanásť dielov naťahovania. Ak je zmyslom seriálu nezmyselné naťahovanie diváka, tak sa im to podarilo, ale ja to neoceňujem. Koniec naznačoval druhú sériu, tak sa uvidí... Iba neviem, či chcem zase venovať svoj čas naťahovaniu, ktoré vedie dostratena. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama