Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Skarface

Skarface (hodnocení, recenze)

co s tím má společného toto že to je označený jako související ? :D Strom

moriaty

moriaty (hodnocení, recenze)

Wlodarzyku, Wlodarzyku (režie, scénář) ... Wlodarzyková a Jarchovský ( scénář) ... Vy jste tu knígu Jiřího Hájíčka, ale docela zabili a promarnili jedinečnou atmosféru  konce osmdesátých let .... jen ten  nádech podhůří novohradských hor Vám tam zůstal ... ehm ... ale i to se počítá k dobru, ámen

Danarny

Danarny (hodnocení, recenze)

Dnes se natáčely scény na parkovišti v Mladé Boleslavi, v hlavní roli zelený favorit, Jenovéfa Boková a Marek Adamczyk. Mihl se tu i Pavel Liška.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Pavel Liška točí příběh nelegálního hledače vltavínů
25. srpna 2015 18:13

Režisér Dan Wlodarczyk začal natáčet film Zloději zelených koní, v němž hlavní role hraí Marek Adamczyk, Pavel Liška, Jenovéfa Boková, Gabriela Míčová a Šárka Vaculíková.
Následující článek
Průzkum ukazuje, že děti čtou jednu knihu měsíčně. Je to alarmující?
Pavel Liška

Pavel Liška | foto: malypan.cz

Příběh o hledačích vltavínů vznikl podle stejnojmenné knihy Jiřího Hájíčka, nositele ceny Magnesia Litera za román Selský baroko, která vyšla v roce 2001. Scénář s Hanou Wlodarczykovou a Petrem Jarchovským psal sám režisér, který jinak točí spíše seriály, od Kriminálky Anděl přes Ulici po Vinaře.

„Jižní Afrika má diamanty a zlatokopy, my tady v jižních Čechách máme vltavíny a jejich ilegální kopáče," tvrdí Wlodarczyk, který ve Zlodějích zelených koní vidí regionální i sociální prvky. Kritici ocenili v předloze zejména drama vášně, jíž tajní sběrači polodrahokamů propadnou, podle režiséra však komunita ilegálních prospektorů, jakkoli je barvitá, jedinečná a jinde neopakovatelná, nevypráví jenom o moderních dobrodruzích 21. století. „Vypovídá též o venkovanech v holínkách a montérkách, kteří se musí ohánět, aby uživili rodinu, a hledání vltavínů se věnují z důvodů čistě hmotných," míní Wlodarczyk.
Venkov na blátě

Sen o nezávislosti a svobodě spojený s obživou za hranicí zákona sledují tvůrci na osudu dvou kamarádů, které představují Pavel Liška a Marek Adamczyk. Liškovu filmovou manželku hraje Gabriela Míčová, přítelkyni jeho kamaráda ztvární Jenovéfa Boková. Propletenec vzájemných vztahů obsáhne lásku, zradu, zklamání i vystřízlivění.

Snímek, který vzniká v produkci Viktora Schwarcze ze společnosti Cineart v koprodukci s Českou televizí, se vedle Prahy, Příbrami či Berouna bude točit zejména v okolí Českého Krumlova. „Nikde jinde než na jihočeském venkově se Zloději zelených koní totiž ani odehrávat nemohou," tvrdí režisér. Zároveň však upozorňuje, že nemá na mysli venkov z romantických představ: „Náš příběh se odehrává na rozblácených polích, mezi kravíny a prasečáky, mezi statky zničenými novými přístavbami a zrezlými vraky traktorů."

Kameramanem filmu je Richard Řeřicha, střihačem Marek Opatrný, zvukařem Lukáš Moudrý a výtvarníkem Petr Pištěk. Premiéra snímku se předběžně plánuje na příští rok.

Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/pavel-liska-zlodeji-zelenych-koni-dlh-/filmvideo.aspx?c=A150825_181255_hudba_vha

Reklama

Reklama