Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film ze zajímavého prostředí, byť jednoduchostí zpracování se blíží spíše televiznímu formátu. Když už se autoři (jak jsem se zde dočetl) moc nedrželi předlohy, mohli si odpustit dlouho avizovanou minulost Kači, nebo dotáhnout pointu do konce. Protože nebýt osobních sporů, jednalo se o selanku v lese, se dvěma drobnými incidenty, jež nestály ani za širší rozpracování. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů roku, který mě dokázal zaujmout. Výtečné drama o dvou kamarádech, kterým se zachtělo zbohatnout. Ale i tento způsob obohacení má svá úskalí.... 80% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi tento film docela sedl. Psychologie postav mi skvěle sedla, příběh ač byl tuctový měl své světlé chvilky a výbornou atmosféru. Klišé tu přítomné byly, ale nerušili tak jak to jiné tuzemské filmy dokáží. Tedy výsostná spokojenost a mohu vřele doporučit. Zvláště pokud jste z kraje jako já, kde Vltavíny dávají dobrou noc. 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film zaujme hlavne nametem, o kopacich vltavinu..., to tady jeste nebylo. A pak velmi dobrym hereckym vykonem Lisky a Bokove. Myslim, ze ani zde kritizovany Adamczyk nezahral zle. Skoda scenare, spousta zbytecnych scen a myslim, ze ono tajemstvi si taky mohli tvurci odpustit a vice se venovat samotnemu kopani, prekupnictvi atd. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Liška v roli, která mi k němu ale vůbec neseděla. A vzhledem k tomu, že vyjma Jenovéfy se jedná o jedinou pořádnou hereckou personu vyskytující se ve filmu, tak jsem zklamán, a to náležitě. Na stranu druhou jsem se dozvěděl, že i v dnešní době si vybraní čeští exoti hrají na zlatokopy z Dawson City v kanadském teritoriu Yukon. 36% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám jednu podstatnú výčitku. Úplne do stratena vyšumený jeden ale že kurva podstatný podnet na zvrat. Popravde, nečakal som nič od tohto filmu. Nevedel som ani do čoho idem. A som veľmi milo prekvapený a potešený. Vypointované, s charaktermi, vývojom, skvelá téma a Jenovéfa, ktorá by výrazy mohla vyučovať. Strašne ju možem. Ešte poprosím film o detektoristoch a čiernom trhu, na šutre už vieme ako. Neurazí, ubehne, človek sa aj niečo naučí. 3 z ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je z knihy příliš málo a dramatické výmysly příběhu nesluší - pochybuji, že byl Hájíček se zpracováním spokojený, kniha je objektivně lepší. Jako vesnické drama z jižních Čech dobré, herecké výkony dobré, tři hvězdičky dobré. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný český film, který zaujme hlavně svým námětem z prostředí ilegálních kopáčů vltavínů.. Vyčůraný blb Pavel Liška se snaží přijít k penězům a využívá nadšeného geologa v podání Marka Adamczyka. "Zloději zelených koní" by pravděpodobně byl především filmem o dobrodružství, adrenalinu, přátelství a lásce k nerostům, kdyby celý příběh neprotkávala nitka "záhady" spojené s postavou Jenovéfy Bokové, která je tak zdlouhavě záhadná, až je nudná.. Mén dlouhých nicneříkajících scén a svižnější odhalování tajemství by filmu jenom prospělo.. Ovšem netuším, co by autoři dali do zbylé poloviny.. Knižní předlohu jsem nečetla, ale mohla by být o dost zajímavější než vyvanulý scénář, nezáživné obsazení a zdlouhavý děj neděj.. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Film má docela dobrou atmosféru. Velkou slabinou ovšem je afektovaná postava Jenovéfy, jejíž linie nevyřčeného znásilnění (co jiného to mohlo být?!?) má zajišťovat pnutí, které je vynuceným hybatelem a spíš takovou obezličkou, aby se vůbec něco dělo. Kluci sami o sobě nějakým způsobem fungují a jejich rozmíšky jsou velmi uvěřitelné. Atmosféra divokého západu je ovšem rozdupána po scéně, kdy je Marek Adamczyk zpacifikován dvěma policisty s baterkami a dostane pokutu. Mno... Neotřelé téma potěšilo, výsledek ovšem nenadchl. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Scénář je někdy největší podkopávka filmu. Některé části jsou přirozené jako anální sex mezi člověkem a koněm při skoku z letadla volným pádem. I přesto to působí tak americky, tak vyrovnaně a skvěle dramatické. Já když se nad tím tak zamyslím, tak vlastně ani nevím jaký je vlastně problém ohledně tohoto filmu. Určitě bych to neoznačil za úžasný film, skoro ani ne za nadprůměrný, ale stále jde o nějaký progress. Dle mého zbytečně opomíjený dobrý český film. Dokážu z toho cítit ojedinělé vibrace (a energii šambaly). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Moderní zlatokopovia hľadajú produkty padajúcich hviezd. Jeden pre peniaze, druhý z vášne pre vedu. Keď ich dobehne minulosť, nemôže to skončiť inak ako výzvou na súboj. Trochu vo filme pridať na tempe a dramatizácii a mohlo to byť aj na štyri. –––– Kopání, to je svoboda. Nikdo tĕ nebuzeruje, nikdo ti neříká, co máš, co nemáš dĕlat. Seš svůj vlastní pán. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale přesto významný snímek, který potvrzuje, že i v našich luzích a hájích lze natočit neobvyklý a pomalejší, přesto velice zajímavý snímek artového ražení, který by se v této kategorii dal měřit se světovou konkurencí. Minimalistický příběh táhnou vpřed herci, kteří dávají filmu duši a příběhu plnému poetiky, romance a tajemna dodávají odpovídající punc. Ačkoliv by si snímek zasloužil o něco údernější zakončení, ani lehké selhání na konci nedokáže zakrýt velice pozitivní dojmy z tohoto tuzemského zeleného klenotu. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dobrých českých filmů. Zlepšujeme se s dramaty. Dokonce se přibližujem severským filmům, což je veliká poklona. Pro typické Čechy to ale není. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film, i když asi nepatří do nějakých velefilmařských počinů, mě bavil od začátku do konce. Věřím, že takový kopáč Vltavínů se do jejich hledání může pustit tak zarputile, že všechny ostatní hodnoty jdou do prdele (obecně asi každá činnost, kde se dá rychle vydělat a není to zcela legální, může lákat pro svůj adrenalin a stát se v určitém smyslu drogou, u někoho bez možnosti vyléčení se). Jsem rád, že jsem viděl Lišku taky v záporné roli...........................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom a mínusom tohto filmu je samotný námet, scenár a toporný herci. Ak to trochu rozvediem, tak to hlabné gró je o akýchsi novodobých zlatokopoch čo sa pohybujú na hranici zákona, ktorým to ale moc neveríme a je nám to akosi jedno. Jediným skutočným hercom tu je Liška. Celkovo príbeh, aj keď plynie a nenudí ( so stopážou cca 80 min. by to bolo veľmi zlé) ide mimo diváka. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kritici (kritičtí, nespokojení uživatelé) poukazují na to, že se scénář nesmyslně odchýlil od knižní předlohy. Rozumím jim. Taky jsem trpěl jako zvíře třeba u Obsluhoval jsem... V případě Zlodějů mám to štěstí, že jsem knihu nečetl. Můžu tak hodnotit pouze film. A ten mě příjemně překvapil. Byl tady příběh, byly tady prokreslené figury, jejichž chování jsem neměl potřebu zpochybňovat. Televizní kamera je obvyklou daní za našponovaný rozpočet. Úplně bez chyb to ale určitě nebylo. Osobně mi tam chybělo vyústění linky s dvojicí zlodějů. Kdyby je hlavní hrdinové skutečně zabili, získal by jejich příběh na dramatičnosti. Takové společné tajemství už by od nich vyžadovalo pořádné ústupky. Pokud je nezabili (předpokládám, že ne- jsme v Česku, ne na divokém západě), tak se tam ti chlápkové měli někde aspoň mihnout. Celkově příjemné překvapení, čekal jsem to podstatně horší a on z toho byl takovej správně chlapáckej film. ()

Reklama

Reklama