Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství (spíš falešném), lásce a křivdách z minulosti, odehrávající se v prostředí nelegálních kopáčů polodrahokamů. Krásné prostředí, atmosféra nasáklá dobrodružstvím a skvělý Pavel Liška v jedné z hlavních rolí. Jenovéfa Boková a Marek Adamczyk s ním úplně nedokázali držet krok, i když ani oni herecky nezklamali. Celkově ale trochu jednotvárné a takové "obyčejné" vyprávění, které ničím moc nepřekvapí, ničím zvláště nenasere, ani nedojme. Prostě "jen" lepší průměr. 65%. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

Mio Dio come sono caduta in basso! řekla by Laura Antonelli, kdyby byla na místě Polívky. Takovou roli hrají dneska běžně komparzisté za 1000 CZK/den ()

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Velice oceňuji Pavla Lišky a ráda bych ho opět viděla v nějakým filmu jako záporáka, protože mu to jde. Zbytek filmu ale už je na facku. Nevím, proč tam hraje Bolek Polívka, do té role by se daleko více hodil Bohouš Klepl. Na podobné téma je český film Nenasytná Tiffany, ale místo vltavínu se sbírají starožitné mince. Ale to, co se mi líbílo v Nenasytné Tiffany, tady chybí. Scénář je prostě slabý. ()

beruberu 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný film ,ale bohužel příběh jsem očekával lepší čekal jsem úplně něco jako v dobách zlatokopů a ne toto proto to mé hodnocení ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Škoda nenaplněného potenciálu...Námět je zajímavý,herci dobří,tempo pomalejší,kamera hezká,ale režisérsky to mělo být lépe zvládnuté(především větší dramatizace scén Lišky a Bokové)....60% ()

codyak 

všechny recenze uživatele

Obrovskej potenciál. Námět výbornej - moderní western z českých luhů a hájů, kde nechybí záporák (jako vždy skvělej Pavel Liška), klaďas, kráska s temnou minulostí, zrada ani pomsta. Opravdu se mi ten film líbil. Představte si: všechno jede, hrdinové zápolí s osudem, chvíli jde všechno fajn, chvíli se všechno sere. Sedíte a čekáte na Grande finále a najednou ... NIC! Ach jo. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Zajimavej pribeh z toho vypadnul. Taky pekne napeti ohledne vsech tajnosti co ve filmu postupne vyplouvaji. Urcite bych ho zaradil mezi nadprumerne pociny. Celkem 3,7* ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám ale nějak jsem nepochopil co nám film vlastně chtěl říci. Domnívám se, že docela zajímavé téma o hledačích vltavínů by si zajisté zasloužilo více prostoru. Místo toho nám bylo předkládáno jakési zvláštní téma o jednom mejdanu, který se v minulosti zvrhnul a následky se jaksi promítají do děje filmu. Po pravdě mně to tohle téma spíš překáželo a místo toho bych uvítal více toho hledání a kopání. Vždy když se film věnoval samotnému kopání znamenalo to vždycky oživení, vzrušení, zajímavý směr vyprávění. Pavel Liška, kterého upřímně nemám rád docela mile překvapil, Jenovéfa si očividně s rolí nevěděla rady, Marek Adamczyk se snažil ale taky se místy ztrácel. Zklamala mně i kamera, čekal bych více krásných záběrů naší jihočeské přírody.... Celkově spíše průměr, rozhodně znám mnohem více špatných českých filmů, kterými se to u nás jen hemží... ()

Drussus 

všechny recenze uživatele

Skvělé výkony herců Lišky a Adamczyka naprosto zhatil tragický výkon Jenofévy Bokové. Vše co hrála jsem jí prostě nevěřil. Tragédie. A Polívka? Vedlejší role mu fakt nesedí, říkám si kdo mu ji a za co dal? 2/5 ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Film, kterému by stačila televize. Šlo jej natočit odvážněji. Líbil se mi Liška, jehož rozporuplná postava dodávala šťávu. Zajímavý námět, který mohl být zajímavěji natočen. I tak se ale dá na Zloděje zelených koní dívat. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Mám pro tento originální "svobodomyslný" kousek velkou slabost. Herectví Pavla Lišky alias zoufalýho nemakačenka a vychcálka "Kači" bylo luxusně minimalistické a ostatní mu zdatně sekundovali. Casting se prostě trefil na jedničku. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Joo, škvára na stromě neroste. Zvlášť když máte nákladnou manželku , seniora na krku nebo když vám barák skoro padá na hlavu. A když může těžit stát , který si to sám sobě odsouhlasí, tak proč ne jednotlivec. Přesně to motivuje dva kopáče k hledání vltavínů, zákon nezákon. Příběh se mi líbil . Pavlu Liškovi by prospělo kdyby už konečně nemluvil jako mentál. Vím , že tady to k roli tak trochu patřilo , ale někdy už je to extrém . Konec filmu byl dost divný , takový neuzavřený. ()

Reklama

Reklama