Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (CinemArt)

(více)

Recenze (476)

owwidius 

všechny recenze uživatele

Neni to nic prevratne, vobec nie originalne, v podstate to je uz totalne obohrata zapletka, ale je to hrozne dobre spravene. Tak akurat uletene, tak akurat vulgarne, sexualne a zachodove vtipy a prekvapivo ziadne trapne momenty. Plus co sa mi este pacilo, ze je to aj totalne moderne - rozobera lifestyle, jedlo, pocitace, hry, gadgets, startups, parkour. James Franco super. Pozeram ze on sa objavi rocne v 5-10 filmoch?? Zopar scen mega vtipnych, dost nahlas som sa musel smiat v kine. Cele je to o uroven vyssie a inteligentnejsie, ako to, co toci Seth Rogen. Takze neni to ze uuuplne plny pocet, ale vo mne to zanechalo super zazitok, takze davam 5 a odporucam. [#2/2017] ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Záchvaty starosvětských manýrů v Silicon Valley. Je to stejně praštěné jako Laird sám. Psychologii nemá zrovna propracovanou. Neměl tátu a tak si na nic nebere ohled. Na druhé straně je nekonečně ohleduplný, ale musí to schovat pod masku naprostého suveréna. To, co by v seriózním filmu nikdy nefungovalo, komedie unese. Pokud je vyvážená přiměřeným polidštěním všech aktérů a jejich vzájemným jiskřením. Laird, i přes svou extravaganci si dokáže najít s rodinkou styčné body. A dceruška nakonec poslechne i tatínkovy dobré rady. Typicky vánoční film ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle je komedie dosahující téměř k osmdesáti procentnímu hodnocení. Ty vole tak to nasrat!!! Jsem znechucenej. Nesnesitelnej Franco, humor se tady točí kolem sprostý mluvy a super moderního záchodu, děj ohranej, nesmál jsem se, spíš kroutil hlavou nad humorem současnosti. Sračka. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Čo to znamená?“ „Čo?“ „Gangbang?“ „Hm, znamená to, že veľa vecí sa stane naraz a v tom sa unavíš.“ „Aha. Rozumiem. Tak potom môj život je jeden Gangbang.“ Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vyborna americka komedia so sympatickymi hercami,zasmial som sa az az a najviac mi sadol Bryan Cranston,ten bol fakt skvely...:-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Celkem originální zápletka o tom, jak budoucí tchán odmítá sice excentrického, ale MILIONÁŘE. Některé gagy jsou sice neuvěřitelné a použité jenom pro vtip (která inteligentní dívka by byla s chlapem, co se nechá potetovat po týdenní známosti nebo vůbec?) a některé zase "vykradené" z děl Sashy Barona Cohena , ale vzhledem k tomu, že smích je u amerických komedií vzácným kořením, musím hodnotit vysoko. Obzvláště když James Franco válí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kurvomedie podobného střihu slaví poslední dekádu nefalšované žně.....já jsem rozhodně všema deseti pro....má to však i svá úskalí...kde brát a nekrást?!?!? Dochází nápady, žerty se opakují a nebo přichází na řadu hluchá místa. Francův bezprostřední multimilonář disponuje stejnými mouchami: geniální vtípek, vata, slušný vtípek, vata, vata, slabší vtípek a tak pořád dokola. Každopádně Franco je zaručený držák, Cranston mne jako neznalého Perníkového táty mile překvapil, Deutch je kočka, je kočka, je kočka a perfektne urobená a samotný Proč právě on? patří k tomu lepšímu co bylo v daném žánru poslední dobou natočeno. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Na podobný druh filmů musím mít náladu, což jsem bohužel při sledování neměla - ale nebavilo mě to tak moc, že jsem to prostě chtěla mít z krku. Takže subjektivně se mi to vůbec nelíbilo, objektivně nemůžu říct, že by tenhle potřeštěný film byl horší než jiné podobné. Palec nahoru za herecké obsazení a výkony, Francovi takové role sedí Cranston je skvělý snad ve všem. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Na tenhle typ humoru nejsem. Mně se to ani trochu nelíbilo. James Franco mi prostě přijde trapnej, i kdyby jen seděl a čuměl. Tahle komedie mi fakt vadila hodně. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Dobrej úlet a pro mě osobně velký překvapení, protože jsem se po dlouhé době u filmu opravdu hodně nasmál... 75% ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Of course everything looks fresh and entertaining, but underneath of it all is not something what would bring you to never ending laugh. If you try you can enjoy it from the beginning and Why Him? will get you to the good mood, because at the end it is about having fun and keep your love ones at their best. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných momentů tam bylo, ale myslím si, že námět měl mnohem větší potenciál. Do trapnosti se tu nejde, takže se film dá přežít bez duševní újmy. “Why him?” trochu zapadlo ve vánoční záplavě filmů konce roku 2016, přesto na sebe tato komedie s ratingem R dokázala vydělat. 3* ()

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Hodně se nasmát blbůstkám ve filmu s jednoduchým a ohraným schématem? Tak rozhodně šup na tohle do kina. A je to rozhodně film i na dlouhý zimní večer doma. Nejvtipnější jsou ty scény, které nejspíš tvůrci zamýšleli jako průměrně vtipné. Takové ty bomba scény, jsou občas spíš trapné, ale nejspíš tam musejí být kvůli puberťákům a podobnému osazenstvu. Podobný styl humoru a dynamika jako u filmů "Kámoš k pohledání" a "Pařba ve Vegas". Čtvrtá hvězda je za vedlejší role - Kaley Cuoco, Elon Musk, Gene Simmons.. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Očividne si to herci užívali. :) Megan Mullaly prezradila, že mali pri natáčaní voľnú ruku a preto sa hodne improvizovalo. Nakoniec sa natočilo až 240 hodín materiálu, z ktorých vznikli finálne dve hodiny. A i keď filmu chýba nejaký hlbší nápad, resp. koncept je úplne jednoduchý, nakoniec väčšinu času funguje. James Franco ako stvorený pre túto úlohu. Miestami over-the-top, ale je pravda, že sme sa uchechtávali celý film. Síce nie tak ako pri We're the Millers, či pri Horrible Bosses, no dobrých komédii je jak šafránu a táto pobavila. 8/10 ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Franco je skurvený blázon, ale je to génius. Chlap, ktorý hraje ročne v priemere asi v 15 filmoch, opäť ukázal to, čo už dávno viem, v tomto odvetví sa mu nikto nevyrovná. Ani Rogen ( aj keď často spolupracujú ), ani Sandler, nikto. Dokázal prepojiť trochu lacne neslušnú komédiu s dobre podaným rodinným filmom. On a Bryan Cranston to tu dávajú vo veľkom a aj Steve Wonder vidí, že si to sakra užívajú. Výborný casting, skvelé gagy ( teda ja som sa bavil náramne ), aj tá myšlienka je dobrá. Nebojím sa povedať, že môžem tento film zaradiť do TOP 3 komédii za rok 2016 ( opäť, to je iba môj názor ). Franco jednoducho patrí k najlepším „ fekálnym ” tvorcom v súčasnosti ( je to myslené ako poklona ) 90 %. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

James Franco je v roli přisprostlýho programátora s aspergerovym syndromem skvělej, ale ani Bryan Cranston se jako seriózní hlava rodiny nenechal vůbec zahanbit. Scénář netěží jenom ze střetu vulgární přímočarý a slušňácký rozvážnější povahy, často taky vtipně naráží na mezigenerační střety (způsob mluvy nebo nový technologie). Nevtipnejch pasáží pár je (zejména úvod se nese spíš ve znamení vulgární mluvy než gagů), ale většinu času příběh sympaticky baví a nějaký vtípky se daří příkladně dohrávat až do konce (heslo do počítače, ultrasmart záchod nebo Justine). Největší radost mi ale udělalo finále, když se zdálo, že všechno spěje ke klišoidnímu happyendu, nedopadne všechno tak, jak by člověk čekal a po patetičtějšim rozhovoru Ned - Laird se přidává další várka vtípků završená potitulkovou scénkou. Za inteligentně využitej Rkovej rating, cameo roličky a zábavu skoro od začátku až do konce přidávám hodně slabou pátou hvězdu. Takhle jsem se u novodobý komedie totiž delší dobu nepobavil. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nakonec to byla fajn komedie, kde se mihla spousta zajímavých tváří a člověk se u toho i zasmál. Hlavní herecké duo šlapalo znamenitě, příběhově to nebylo úplně tupé a komediální scénky byly trapné jen občas, takže fajn strávený čas, 4* ()

Reklama

Reklama