Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (CinemArt)

(více)

Recenze (476)

liskam 

všechny recenze uživatele

Vopravdová naivní a jednoduchá blbovina. Jenže jsem jí viděl ve chvíli, kdy jsem jí vidět potřeboval, takže mi prostě sedla. Proto mé zjevné nadhodnoceni tohoto filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Následovník Howarda Hughese? Věděl jsem, proč jsem film odkládal. Nenabídl toho mnoho. Ned Fleming (Bryan Cranston) si ani v tom nejhorším snu nepředstavoval, že by mu v budoucnu hrozila katastrofa v podobě zetě jménem Laird (James Franco), který je skoro tak podivně výstředním pošukem, jako jeho jméno. Laird je zazobaný herní vývojář stupidních her s opicemi, který fandí neřestem, je samé tetování, nechává se v nestřežených okamžicích přepadávat svým rádoby vtipným německým asistentem a ve svém kalifornském sídle hodlá o vánočních svátcích poctít rodinu své přítelkyně Stephanie (Zoey Deutch) tím nejneobvyklejším způsobem, který považuje za úplně normální. Vše je nachystáno na neobvyklý generační střet, na jehož konci bude žádost o ruku za účasti rockových vykopávek Kiss. V prvé řadě vadilo, že většina filmu se odehrávala na jednom místě, tím je sídlo milionářovo. Zde docházelo k několika komickým výpadům založených na generačních rozdílech. Táta ze staré školy si třeba vyložil výraz bukkake po svém. A občas to pobavilo - nedorozumění, hádky, sexuální svádění, užaslá rodinka, cvok, kterého nic nevyvede z míry. Postupně jsem si na jednotvárnost jedné lokace zvykl. Četnost sprostých slov se také dala vydržet. O dost horší bylo, zcela nesnesitelně otravné, když se nenápaditý závěr odehrál v Michiganu, kdy Laird oplatil návštěvu rodičům Stephanie, kde už mě fackovala trapnost, nuda a unylý dojezd, který korunovala příšerně hrající polovina členů kapely Kiss. To ten film ztratil scénář? Celé se to rovnalo improvizačním výstupům. Produkčně film zaštítil Jonah Hill a také Ben Stiller. A film je určitou vzdálenou variací na jeho komediální revue Fotr je lotr, jen rozdíl je v charakterech obou hlavních aktérů. James Franco a Bryan Cranston jsou prostě rovným dílem crejzy dvojka. Oni a Zoey Deutch, Megan Mullaly a spol. prostě spojili komediální síly s režisérem Johnem Hamburgem, který vyplodil dalšího Jebala, a jehož jím zrežírované komedie nikdy ničím neoslnily. Tahle je prostě úplně trapná, bez pořádného scénáře a otravná k tomu. 5/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Klasická americká „komedie“, kde si dcera najde pošuka a táta se s ním těžko smiřuje. Je tradičně přehnaný, místy nechutný až trapný, ale na druhou stranu se najde i pár vtipných chvil. Celkově ale nic originálního pod sluncem, tohle tu už bylo nesčetněkrát. # příběh ** | hudba *** | humor * | akce * | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v hollywoode sa rozmohol nový subžáner - feel-good movie - ako variácia komédie a jeho hlavnými parametrami sú nepríbehovosť, politická korektnosť maskovaná (klamúca telom) zdanlivo nekorektným humorom a bezkonfliktnosť (ne-konfliktnosť - absencia konfliktu ako zápletkotvornej esencie). nie je to film v pravom slova zmysle. nemá základné vlastnosti filmového diela. je to skôr veľmi komerčný konsolidovaný videoart (alebo reklama)... je to taký kvalitnejší teleshopping. nemá to totiž výraznejšiu zápletku ani dej, žiaden konflikt, po štrukturálnej stránke skrátka scenáristicky a dramaturgicky nefunguje - síce kopíruje štruktúru trojaktovky, no robí to umelo, celkom vykalkulovane a mechanicky. na rozdiel od sandlerových grown-ups, ktorý je ukážkovým príkladom tohto subžánru, je why him ako najnovší prírastok do tejto rodiny, veľmi slabý, lebo oproti sandlerovej F.G.M. o rodinnej dovolenke vyrastených niekdajších kamarátov je neviemkoľký in-variant "meet the parents" paradigmy bez humoru, nápadu, snahy pobaviť a rozosmiať. čo na tom, že james franco je naozaj sympatický, ten charakter mu dokonale sadol a celé to sám ťahá - okrem neho a jeho postavy tento film nemá nič čo i len o milimeter vybočujúce nad nezaujímavý šedý priemer hollywoodskeho mainstreamu a nevýrazný predstaviteľ pomerne bizarného nového subžánru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Why Him? celkom slušne funguje ako štúdia medzigeneračných rozdielov medzi generáciami starých old school fotrov a súčasných nerdov, čo je, trúfam si povedať, väčší rozdiel než medzi akýmikoľvek generáciami v histórii ľudstva. Dnes stačí nejaký IT nápad a hneď si žijete od mlada ako prasa v žite, len ten nápad musí byť skutočne geniálny. Čo sa týka úspešnosti fórikov, tak tam je to tak pol na pol, občas mi ale bolo trápne za Crastona aj Franca, inokedy som bol rád, že sem boli obsadení "práve oni". Takže výsledok skôr vzbudzuje rozpaky, než by skutočne pobavil, ale o jednoznačné sklamanie nejde. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasická novodobá crazy komedie, co staví na ujetosti humoru. U Grimsbyho jsem tu absurdnost humoru hltal plnými doušky, ovšem tady vůbec. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klasická americká komedie toho typu. Moc nepřekvapí, ale svůj účel splní. James Franco tu hraje neskutečného magora. Chudák Bryan Cranston hraje jeho budoucího zeťáka. I přes všechny nešvary se vše uklidní a vyřeší. "Co je dvojkokot?" :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ale jo KURVA ! Po delším váhání prostě těch 5* napálím KURVA ! Jsem dvojkokot ? Franco perfektní, Zoey už ani víc krásnější být nemohla, dost vtipných scén, příjemný originální příběh. Náhoda jako prase, včera viděný akční film, který se odehrával na štědrý den a dnes tahle suprová komedie. Takže na letošní vánoce už program mám :o) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Why Him?" je podľa mňa absolútne osviežujúcou americkou komédiou. Už dlho neprišlo od nich niečo, čo by pôsobilo síce americky, no súčasne by to malo srdce na správnom mieste a človek by sa pri tom reálne aj zabavil. A môže za to skutočne hlavná dvojka v podaní Bryana Cranstona a Jamesa Franca, ktorí obaja tieto role dávajú vynikajúco. A oboch ich chápeme. Plus Larid je mi neskutočne sympatický a obdviujem tú jeho snahu. Celkovo komédia má pobaviť a to sa splnilo. No rovnako dobre buduje postavy, hlavná myšlienka je dobrá a správna, film sa na nič nehrá a nepôsobí absolútne pateticky a plný všetkých klišé. Nejaké tu sú, ale minimálne sú v úzadí, alebo využité správne. Som rád, že som film videl a možno sa to v budúcnosti aj stane novou vianočnou komediálnou klasikou. Rozhodne to potenciál má a je to film, ktorý si viem predstaviť vidieť znovu. Takže jednoznačne hovorím, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Strašná volovina, kde humor je postaven na vulgaritách, chcankách a gangbangu, jaká já chápu že James Franco, si jede svůj osobitý styl humoru, ale zrovna on má navíc. Přítomnost Bryana Cranstona, u tohle filmu, vůbec nedokážu pochopit, ví vůbec v čem hrál ?? Keegan-Michael Key, mi přišel ze všech nejvíc normální a i scény s ním, sou celkem vtipné. Zbytek herců, sou nevýrazní a nezaujali. Nezaujal, ani příběh, který působí jako zremasterovaná a rádoby vtipná verze, Fotr je lotr, akorát s tím rozdílem, že tady nebyla legrace. A byť Kiss potěšili, víc jak jednu hvězdičku, tomuhle dát nemohu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je víc sprostá než vtipná. A ve hrané formě to funguje hůře než u Buchet a klobás. Tím neříkám, že tu nejsou velmi vtipné scény, jen jich prostě není tolik. Také scénář je poněkud líný. Díky tomu tu máme pouze dvě postavy a zbytek se nikdo nenamáhal dostat nad úroveň jejich přihrávačů. James Franco i Bryan Cranston jsou ve svých rolích ovšem velmi dobří a i díky tomu je to pořád rozhodně nadprůměrná komedie. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek je totální úlet, nadupaný akcí, stupňující se do hutné kaše, která ale začne pokulhávat, nedrží rytmus a sklouzává do takové té klasiky - emeriky. James Franco je luxusní, sluhu by v klidu mohl zahrát Seth Rogan, ab to mělo ty správné grády v soudružnosti této dvojky. Jsem druhou polovinou filmu mírně zklamaný, proto 3 *. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po dlouhý době zas neskutečně zasmál. U komediích s Francem je to prostě jistota a já toho herce žeru. Nejlepší byla scéna na tom hajzlu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani ja neviem prečo práve on. Takého kokota by nechcel mať za zaťa žiadny otec. Škoda, že James Franco strieda vážne a dobré role s tými ľahkými a vulgárnymi, čím svoj talent len pochováva. Film je tak nerovnomerne zábavný. Dobré fóry striedajú také, ktoré by nemuseli mať zastúpenie, ako sú fekálno presexualizované témy. Úplne zbytočné, pretože aj tých pár vydarených žartov a scén stačilo na pohodovú rodinnú komédiu. Takto hodnotenie musí ísť nižšie. Inak ide aj o komédiu, ktorá nesie myšlienku, že časy sa menia a kde herecky vyniká vynikajúci Cranston. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná přisprostlá komedie, ve které exceluje hlavně excentrický, vulgární Franco. Jako celek lepší průměr, ale určité jednotlivé scény jsou super. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Princip komedie Proč právě on? stojí a padá s Frankovým hrdinou – a také s vymoženostmi jeho sídla od technologických hraček po snobské vychytávky včetně robotky, pro jejíž hlas si boháč najal jednu z hvězd Teorie velkého třesku. Navíc „chytré“ přístroje moderní doby pomáhají tam, kde se komika dostává do běžných vyměšovacích či erotických kolejí, opotřebovaným nechutnostem totiž dodávají nový vtip, takže ani souboj se supermoderním splachovadlem neuráží. A pokud jde o smršť hrubých slov, Franco je chrlí s nevinností školáků z Městečka South Park, tudíž po prvotním šoku je vlastně přestane vnímat jak rodina nevěsty, tak divák. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Žádný art, prostě Francovsky "pokleslá" komedie, v jejíž první třetině jsem se neskutečně bavil, ale která s blížícím se finále prostě ztrácí drajv. A konec je samozřejmě absolutně tuctový. Franco ujde, Cranston výborný, pubescentní syn velmi dobrý, dcera příšerná - doufám že o té herečce už v životě neuslyším. Za první půlku dávám tři hvězdičky, bonusovou čtvrtou pak za scénu s japonskou elektronickou toaletou. Umíral jsem smíchy! ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Větší debilovinu s hromadou fekálního humoru jsem dlouho neviděl, proto nemůžu hodnotit lépe. James Franco mrhá herecký potenciál na nesmyslné pseudo-komediální projekty, podle měl by se měl vrátit k filmařině na úrovni, pokud nechce skončit jako Eddie Murphy. ODPAD !!! ()

Reklama

Reklama