Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (CinemArt)

(více)

Recenze (476)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrci měli v rukou ty nejlepší výchozí karty, ovšem i přesto naprosto promrhali svojí šanci na špičkovou komedii. Talent před kamerou i za ní je na vysoké úrovni a na pošťuchování mezi Cranstonem a Francem jsem se velmi těšil, ale namísto humorem nabitého snímku se mi dostalo nevyrovnané komedie, která nabízí pár povedených momentů, ale po většinu času působí celkem líně, skoro až nezaujatě, jako by vůbec neměla zájem diváky pobavit a když už se o humor pokusí, často jí to nevychází. Herci do scén dávají všechno, ale bohužel se jim vždy nedaří zachránit slabší scénář. Proč právě on? je bohužel promarněnou šancí, která mě velice mrzí, neboť jsem do ní vkládal velké naděje. Nejde o tragickou komedii, ale vzhledem k potenciálu nelze o filmu uvažovat jinak, než jako o zklamání. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Něco tomu k vyššímu hodnocení chybělo a ani to není snímek, ke kterému bych se musela vracet... ale jinak tahle komedie splnila účel - dobře jsem se bavila a dokonce při smíchu ukápla slza. Ano James Franco, takže ano pokleslý a vulgární humor... ale jednou za čas proč ne. Hlavně herectví Franca a Cranstona... některé výrazy obličeje byly k popukání. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Když má Franco kolem sebe svoji bandu, tak jsou jejich filmy celkem zábavné a legrační (až na pár výjimek) ale tohle vůbec nefunguje. Já jsem se vážně nebavil. Bryan Cranston byl i přes jeho dlouholetou komediální kariéru těžce do počtu. Bohužel jenom dvě nebo tři scény z celého filmu nebyly úplné ubohé a dokázal jsem se zasmát, ale mimo to je to neskutečně plochý a nudný film. Zrovna tady mi „fuck“ každých pár sekund absolutně nesedí (Why Him na tom celkem staví, takže je to ve filmu nespočetněkrát zmiňováno), a po první půlce jsem si už říkal: „Fajn, ten vtip tu byl několikrát, můžete už něco jiného? Prosím!,“ a namísto funny momentů, jsem měl cringe. To mi nevadí u youtube videí, ale u tak „velkého“ filmu? Právě tímhle se mi pořád připomínal This Is the End, a komu se líbil, bude se mu líbit i tohle. Hodně divný druh entertainmentu v hollywoodu… ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho daleko víc, než jsem dostal... Film moc tlačí na pilu a snaží se zalíbit všem těm vzadu sedícím spolužákům, pro které je šlápnutí do ksichtu mnohem vyšší úroveň, než cimrmanovsky nadzdvižené obočí... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě už ani nepamatuji, kdy naposledy jsem dal nějaké čistokrevné komedii plné hodnocení, ovšem u Why Him? nemám sebemenší pochyby ho napálit, neboť se jedná o skutečně parádní, vtipnou jízdu, a to přestože opět disponuje těmi nejklasičtějšími nešvary amerických komedií, tedy láskyplnou rodinou, tvořenou a zároveň i obklopenou jen dalšími chápajícími a obětavými postavami, s předvídatelným vývojem, o happyendovém závěru pak ani nemluvě, a samozřejmě i s nevyhnutelným závěrečným moralizováníčkem, ale i přesto všechno to tady tentokrát funguje tak nějak lépe a působivěji, jednak tedy vtipnost snímku je skutečně výrazná, nesoucí se tedy na spíše té vulgárnější a primitivnější vlně, takže intelechtové zase budou zvedat jen obočí až k nebesům, ovšem je zároveň nutno i podotknout, že těch trapných, či zcela mimózních fórků je tu opravdu jen minimum, dále veškeré postavy zde pak působí navíc vážně sympaticky a neotravně a zápletka patří i přes svou jednoduchost a přímočarost k těm mile odsýpajícím, nápaditým a působivým. Herecky mě jinak velice překvapil Bryan Cranston, od nějž bych takto zábavnou polohu opravdu nečekal, rozverný James Franco klasika a opomenout nemohu miloučkou Zoey Deutch a ani její matku Megan Mullally, na svůj věk fakt šťabajzna :-). Proč právě on? zkrátka určitě není nějakou převratnou, či jakkoliv výjimečnou komedií, ovšem její zábavnost a vtipnost mě opravdu dostala, takže jasný palec nahoru, bavil jsem se výborně! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, hraje tam J. Franco a produkuje to B. Stiller. Z toho nemůže vylézt nic jinýho než pořádná šílenost a úleťárna podložená pořádnýma sprosťárnama. A taky to tak je samozřejmě, ale naštěstí v dobrým slova smyslu. Po dlouhé době jsem se opravdu bavil a smál u komedie, protože většinou ten vtip přechází v trapnost. Tady se to ale drží velice dobře. Role všem sedí, suchej a přísnej výraz B. Cranstona je k nezaplacení. No a do toho se objeví i zajímavý a vtipný odkazy (např. Růžový panter, E. Musk). Já jsem se fakt bavil, a to jsem v podstatě nevěděl, do čeho jdu. U mě teda rozhodně dobrý... ()

Kratas558 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je. Možná prostě fakt k smrti nesnáším komedie. Anebo všechny, na které se dívám, jsou prostě totální sračky. To musí být všechno "vtipné" tak vynucené? A všude musej hulit, aby to bylo free a cool? A na závěr všude srát to mimořádně "dojemný" usmíření, že nic není tak horký a love is all around? Ne, prostě ne. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se takhle nepobavil (i napric tomu, ze jde spise o jednodussi) humor, ale bez chyby snimek urcite nebyl. Prvni polovina je naslapana, pak film pomalu ubira na tempu a stava se cim dal vic bizarni, coz ale kompenzuje vytvoreni jisteho vztahu ke vsem ustrednim postavam, ktere jsou nadmiru dobre vykresleny a to i diky vybranym hercum. Lepsi 4* ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se výborně a do toho jsem žasnul. Zajímavá sonda do života boháčů ze Sillicon Valley... Ocenil bych kratší stopáž, jinak vážně hodně slušný. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Docela vtipné, leckdy trapné ale jinak ničím nevybočující komedie z toho, co USA točí. Sympatičtí herci i postavy, James Franco je sice milý a roztomilý ale scén, u kterých jsem se upřímně zasmála, bylo málo. Naopak převažovaly scény, které mi přišly prvoplánově a trapně "vtipný" a především zbytečně vulgární. Samozřejmě jsem čekala nenáročný humor ale tohle jde jaksi mimo mě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď James Franco dostane pod ruku Rúžového pantera. Super fuckovacia uletená nekorektná komédia, ktorá sa s ničím nesere a tak to je aj super. Je to hrané na hranu, ale nepresahuje to cez ňu. Super. P.S. Verbal je tu síce pojem, ale pojem takej váhy ako poje b. Niekedy sa tie jeho kydy dajú čítať, pretože evidentne "vie písať". Ale niekedy ten jeho postoj, všetci ste idioti, len ja som lietadlo, už fakt lezie na nervy. Nech si verbal myslí o nás aj o mne čo chce, určite som omnoho normálnejší, keď sa dokážem baviť aj pri takomto filme, ako on s jeho kecami, ktoré nie sú ani vtipné, ani trápne, možno trochu kreatívne, ale inak len samoúčelné pre povzbudenie jeho ega a navýšenie povedomia o ňom tu na tomto portáli. Nie je to úplne normálny jedinec, nech si myslí o svojej dokonalosti čokoľvek. Toť vsjo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrná stokrát viděná komedie s naprosto nezábavnou postavou Jamese Franca, slušným Bryanem Cranstonem a několika povedenejma cameo rolema (Elon Musk). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Franco jako takový úchylný Willy Wonka, který si na své sídlo pozve rodiče své přítelkyně. Většinu času jen nevtipná křeč, která se hodně schovává za zbytečnou přisprostlost. Nejlepší postava jednoznačně Gustav, bez něj by to bylo nekoukatelné._Ok, napodruhé lepší, asi pomohlo to zhlédnutí v pomalu předvánočním čase.. ()

Jierl 

všechny recenze uživatele

první půlhodina klasicky u komedie špičková, pak jsem se bál přehnaný trapnosti a natahování filmu. Kupodivu to ale šlo, i když ten konec už byl úplně úlet, rozhodně na polích komedií ale osvěžení ()

Reklama

Reklama