Reklama

Reklama

To byl můj život??

(seriál)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Devadesát let vlastního života pohledem Pavla Kohouta. Dvacátého července oslaví devadesátiny Pavel Kohout. Dramatik, spisovatel, básník, režisér, scenárista, esejista, ale i svazák, šéfredaktor, funkcionář, disident, chartista, exulant. Muž, který celý život stál v popředí veřejného dění, ale zároveň události okolo sebe dokázal reflektovat. Ve čtyřdílném hloubkovém televizním interview se Pavel Kohout představí jako poutavý vypravěč, který vzpomíná na zlomové události svého života i na plejádu zajímavých lidí, se kterými se za devadesát let potkal. Mnohé z nich rozčiloval, v řadě z nich se zklamal on... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

fragre 

všechny recenze uživatele

Pan Kohout je v svých devadesáti letech v záviděníhodné kondici tělesné i duševní. Samotný dokument je pěkně prostříhán dobovými záběry, které rozbíjejí a osvěžují páně Kohoutovo vyprávění. Ale pro mne má ten dokument jednu základní chybu. Pan Kohout má nepochybně velký talent sebeprezentace, který spolu s jeho inteligencí, šarmem a vypravěčským umem dokáže diváka ovinout a dostat ho na páně Kohoutovu stranu. Snad tomu podlehl i pan režisér. Takhle ale spíše vznikla Legenda o Kohoutovi dle Kohouta. Uvítal bych, kdyby byl pan Kohout konfrontován s tím, jak ho viděli jiní. Třeba by to narušilo tenhle až příliš hladce hladce tekoucí příběh. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Arogance a sebestřednost této osoby snad ani za komentář nestojí, ale přece jen - viděl jsem pouze první díl (víc už opravdu nešlo) a znovu a znovu se mi vybavovala Trefulkova kritika (z padesátých let!), která dodnes platí na Pavla Kohouta spisovatele, jako na něj v oné době platila na Pavla Kohouta básníka. Mimochodem, Trefulka na přímý zásah svazáckého básníka za svoji kritiku "zaplatil" a koho zajímá skutečný Kohout, ať sáhne po skvělé knize Pavla Kosatíka Fenomén Kohout. Tam je ta konfrontace Kohoutových vlastních slov a toho, co se snaží s oním úžasným "rozhledem, vtipem a šarmem" vnucovat poněkud jednodušším jedincům (i zde...) a fakty provedena velice poctivě a důkladně. A pokud Pavel Kohout někomu nastavuje zrcadlo, tak to není rozhodně náš nešťastný národ, ale především ona samozvaná elita neuvěřitelně samolibých a sebevědomých jedinců, kteří se vyznačují ve skutečnosti jak absencí inteligence a deficitem vzdělání, ale především absolutním nedostatkem slušnosti, morálky a svědomí. Vlastní dokument byl(na základě prvního dílu) přesně tím, čím se dneska dokumenty stávají - propagandistickou prací, kde není účelem umělecky podat fakta a alespoň nastolit otázky (když odpovědi často nikdo nedokáže najít...na tom není nic špatného), ale patřičně "plebsu" podat obraz, jehož kontury jsou předem dány. Nakonec - Viktor Polesný je svým dílem stejný konjunkturální řemeslník, jako předmět jeho "díla". ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin českého jazyka a literatury. Žáci se při něm mohou dozvědět o životě a díle Pavla Kohouta. Mluvený projev tohoto spisovatele mi příliš neseděl, ale provedení dokumentu se mi líbilo. Podle mého názoru by stačil pouze jeden hodinový dokument na místo čtyř. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

90letý (!!!) Pavel Kohout vypravuje o svém životě - jak jinak, než duchaplně, přehledně, vtipně a pravdivě. 1) Je dojemné a neobyčejně poučné poslouchat člověka, který hodně prožil a o jehož zážitky se díky jeho talentu můžeme podělit i my, ať už jako čtenáři, posluchači nebo diváci. 2) Sebevědomý starý provokatér svou bezelstnou upřímností nastavuje zrcadlo nám všem, ať už jsme se v popisovaných dobách chovali tak či onak. Pro jeho mladický dobový budovatelský zápal mám pochopení. O to bolestnější muselo být pozdější prozření. Se vším se vyrovnal tak, jak od spisovatele očekávám - situaci popsal a umožnil poučit se tomu, kdo je schopen a ochoten naslouchat. 3) Líbila se mi cover verze písně Zítra se bude tančit všude, tuším, že od skupiny WWW. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama