Reklama

Reklama

Expremiéři


Petr Pithart - limity vládnutí (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Petr Pithart stál v čele české vlády ještě v rámci federace. Expremiér se vrací k několika zásadním rozhodnutím své vlády. Dokument reviduje obraz nepraktického intelektuála neschopného racionálních rozhodnutí. A vyvolává otázku, zda Petr Pithart není jednou z neprávem opomíjených osobností české politiky? (Česká televize)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je pro mě ambivalentní. na jedné straně je pro mě Petr Pithart jeden z nejslušnějších lidí v naší politice, na druhou stranou to byla doba největších změn vlastníků majetku s nadsázkou od dob Ivana Hrozného. Jak zaznělo v dokumentu Pithart rozprodával lacino naše "rodinné stříbro". Možná mělo větší smysl než "zhasnutí" světel a kupónová privatizace připravovat firmy klidně roky státními manažery a pak je ze ziskem prodat silnému vlastníkovi. Tento model se osvědčil v sousedním Rakousku. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně fajn člověk, dokument se také v tomto duchu nese - nejlepším momentem je debata na úpatí hnědouhelného dolu o těžebních limitech, to byl hrozně super nápad režiséra Jaroslava Kratochvíla, který jinak disponuje velmi otravným hlasem. Patří k těm aktivnějším režisérům v rámci cyklu Expremiéři, který přímo vstupuje do dokumentu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama