Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na střední školu Tak Čch' nastupuje s novým školním rokem učitel Henry Čchen (Donnie Yen). Je to bývalý mariňák, který nemá s učením zatím žádné zkušenosti. Stane se třídním 6.B, kam chodí hodně problémových žáků, které učení zrovna moc nebere. Svým bezprostředním a svérázným přístupem se snaží vzbudit nejen jejich zájem o studium, ale i zlepšit jejich domácí poměry. (LangiJ)

(více)

Recenze (13)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hongkong reáguje na Německé Fakju Pane Učiteli a je to velmi zábavné, byť fanoušci Donnieho můžou být zklamáni. Donnie hraje přesně toho vysněného učitele, kterého by chtěl mít každý žák a svým přístupem a charismatem odvádí skvělou práci. Trošku mě mrzela odbočka v druhé půlce, která se zaměřuje spíše na jednotlivé vztahy žáků než na samotnou školu. Na akci zde také dojde a zaujme především fight v šatně s MMA zápasníky či samotné finále ve škole, ale o akci zde nejde je to spíš dramedie, avšak velmi zábavná. Možná škoda využívat Donnieho na takovéhle projekty, ale lepší než drátem do oka.65% ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen zůstává věrný absurdním, ale dojemným dramediím. Typicky přepjatý Hongkong v tom nejlepším smyslu. Několik krátkých odstavců v katalogu pro San Diego Asian Film Festival. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Fakju pane učiteli po hongkongsku s menší porcí vtipu, ale zato s několika opravdu parádními bitkami, kde Donnie ukazuje, že pořád umí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem preco som od toho ocakaval blaznivu komediu. Pritom to ma stylom blizko k filmom typu Dangerous Minds. Akurat to nie je az take drsne. Co je typ filmov, ktory mam rad. Ale tentoraz ma to vôbec nebavilo. Je to strasne povrchne a pribehy jednotlivych studentov su strasnte klisovite. Take tie najobohratejsie pribehy, ktore ale v tom povrchnom podani vôbec nefunguju. Naviac sa film strasne nasilu snazi divaka poucat pomaly jak v tych najotravnejsich dieloch serialu Krok za krokom. Jediny kto tu funguje je charizmaticky ucitel s odpovedou na uplne vsetko Donnie Yen. Prave kvôli nemu a mensim uloham niekolkych HK veteranov, ktorych som uz dlhsie nevidel, davam filmu aspon 2*. No a aby som nezabudol. Na bitkach film nestoji. Je ich tu minimum. Su bleskovo zostrihane, pôsobia umelo a trikovo. Kvôli nim to fakt nema cenu vidiet. Ani mi do filmu nesedeli a mal som pocit, ze tam su len preto, ze v hlavnej ulohe je Donnie. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Film, kterej se snaží vydírat zejména anglickými rádiovými písničkami a charakterem Donnieho Yena, kterej v tomhle filmu zafixuje problémy všech studentů a zachrání celou školu. To teda bylo fakt naivní. Vedlejší mladý herci kompletně nezvládaj hrát před kamerou (jak se alkoholickej fotřík vyzpovídá před žákama a jeden z nich se nenápadně smál do kamery při tom monologu, lol). Taky jsou problémy vyřešeny kraťoučkými konfrontacemi (takovej potenciál mohl mít rozhovor mezi tátou alkoholikem a učitelem a oni to dvakrát střihnou a jdeme dál, wtf?) Plno problémů a potyček zde je vyvoláno úplně samoúčelně, řekl bych až na sílu. Pokud už dojde na nějakou akci, tak choreografie občas nabídne skutečně super chvat, ale je to celé umělé. Donnie Yen na to pořád má, údery však nezapadaj, je to až příliš očividné a prostředí, ve kterejch se souboje odehrávaj, obsahují židle, skříně, stoly které absolutně nic nevážej a jsou jak z papíru. K tomu se Yen během bitek tváří nezaujatě. Akční režie mi taky nepřijde moc zvládnutá, několik nenavazujících střihů a divné úhly kamer.... stejně se těšim na Sleeping Dogs. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Donnie míří před katedru a dokazuje, že mu jdou i jiné role, než drsňácký policisti, kteří se probitkaří celým filmem. Já jsem spokojená, dostala jsem to, co jsem očekávala. Filmů na podobné téma jsem viděla už víc a i HK zpracování se mi líbilo. Donniemu ta role sedla, na filozofování, poučování a sypání fakt z rukávu u něj nejsem moc zvyklá, ale působil přirozeně a prostě to podával po svém :) I ostatní herci byli fajn, i když valná většina z nich mi byla neznámá. Plusem pro mě byly také pěkné exteriéry a hudba, mísí se tam anglické písničky s čínskými. Akce moc není, ale přišla mi nápaditá vzhledem k námětu filmu. Přeloženo. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak nám Donnie naskočil na progresivistickou vlnu bojovníků za sociální spravedlnost, a jak to tak mají asiaté ve zvyku, vzal to pěkně zgruntu. Tahle Obecná škola podle Donnieho Yena je naprosto neskutečnej kýč, parodie plná karikatur charakterů a rychlých náprav světa, ve kterém za všechno vždycky může systém, špatní rodiče, zkostnatělá byrokracie, armáda, a další klasičtí viníci. A ti lumpové, zloději, grázlíci, jsou jen nevinné oběti, nemajíc jiných možností, nepopsané listy, které někdo krutě pošpinil. Je tu gangster, který toužil jako dítě hrát na klavír, ale zlotřilý otec z něho chtěl zápasníka taekwondo, tak z něj vyrostl grázl. Děvče, které by chtělo řídit Formuli 1, ale její šovinistický otec ji v tom zrazuje. Pakistánec toužící být zpěvákem, čelící rasistické policii. Nechybí angažovaná přednáška o škodlivosti kouření a o fake news. Prostě téměř každá současná SJW mantra se objeví. Navíc film s tématem zachází tak kýčovitě, až je to za hranou parodie. Nuzné příbytky jsou snímány v nádherných pastelových barvách, na pozadí neustále hrají nevkusný kolovrátkový pop songy, a do toho všeho se tu natřásá vždy perfektně zapravený a vyšňořený narcis Donnie. Jediné, co si zaslouží pochvalu, tak jsou dvě bitky, které měl na starosti Kenji Tanigaki. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Kýč jako bič. Guláš všemožných "nápadů" vykradených z jiných filmů o učitelích a žácích. Moralizující agitka pro čínské školáky a školství. Ale neboj, dočkáš se i pěkné bojové choreografie nestárnoucího Donnieho. Pokud ti je 14 a baví tě asijská moderní kinematografie bude se ti film možná líbit. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Komedie to rozhodně není, Donnie Yen tu spíš připomíná čínskou variantu Mary Poppins, zachraňující studenty pár motivačními větami. Děj je místy výjimečně nesmyslný a dvě pouhé akční scény to rozhodně nezachrání. Hudební doprovod vysloveně vlezlej. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Big Brother je mix roznych filmovych zanrov,ktory ma fakt zaujimave spracovanie a dopadol nad ocakavania dobre,Donnie Yen ako ucitel na strednej skole je sice netradicna rola pre neho,ale pristalo mu to a zahral to fajn,predviedol aj svoje bojove schopnosti a i samotny pribeh bol pohodovy,takze za mna plny pocet...:-) ()

Vykuk odpad!

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazil na nový kousek s Donniem a raději jsem to měl minout.. naivní stupiditka pro čínské teenagery nebo nevim, co tím chtěl autor říct.. možná trochu napodobenina amerických komedií o správné úče.. no je to paskvil s akčními prvky.. škoda mluvit či psát. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Donnie nám asi stárne, ale není se čemu divit. Klišoidní story, málo bitek a místy až přepálené tlačení na pilu - ale ve výsledku se na to dobře kouká a film má celkem dobré tempo. Jako jednohubka rozhodně dobré. ()

Ja.Malachi

všechny recenze uživatele

bohove rozdielne komentáre...rozhodne si to idem pozrieť a uvidím:)a kedže mám donnieho rád tak to menej ako 3* isto nebude mať..:D ()

Reklama

Reklama