Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie

(seriál)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie
Rozhovor 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, (2009–2023), 73 h 52 min (Minutáž: 89–99 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha)

Hrají:

Nancy Tate, Guillaume Bienvenu, Vincent Winterhalter, Quentin Baillot, Cyrille Thouvenin, Josiane Lévêque, François Toumarkine, Stéphane Caillard (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Světoznámé detektivní příběhy spisovatelky Agathy Christie dostaly novou, neokoukanou podobu. Jsou šik jako nikdy předtím! První série seriálu diváky zavede do stylové Francie 30. let 20. století. Zdánlivě přísný komisař Larosiére (Antoine Duléry) a až přespříliš snaživý inspektor Lampion (Marius Colucci) jsou dvojka, které neuteče žádný kriminálník. Vraždy podle Agathy Christie jsou důmyslné, vtipné, sexy, a rozhodně neodolatelné! Čekají vás stylová auta ze 30. let, rozlehlá sídla francouzské smetánky s nádherně upravovanými zahradami i působivé dobové kostýmy... S postavami poněkud nevrlého komisaře Larosiéra, který má rád svůj klid, a především popichování svého mladšího kolegy, a inspektora Lampiona, nesmělého detektiva-začátečníka, který je však chytřejší, než si sám myslí, se diváci poprvé setkali v minisérii Malé rodinné vraždy (Petits meurtres en famille). Ta u diváků sklidila takový ohlas, že se francouzská televize rozhodla natočit dalších jedenáct epizod se stejnými postavami v rámci seriálu Vraždy podle Agathy Christie (Les petites meurtres d’Agatha Christie). Předlohou komisaře Larosiéra a inspektora Lampiona v první sérii byli Hercule Poirot a kapitán Hastings. Seriál byl následně prodloužen ještě o další dvě série, každou z nich však zasazenou do jiného časového období. Zatímco první série se odehrává ve 30. letech 20. století, druhá série představila nové postavy ve Francii na přelomu 50. a 60. let. V roce 2019 pak bylo oznámeno natáčení třetí série, ve které se opět nové postavy představí v letech 70. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Rozhovor 2

Recenze (8)

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Agatha Christie by se moc divila, co to - údajně! - napsala! - - - Myslím, že si příště dám veliký pozor, když se dočtu, že něco bylo natočeno "na motivy" toho či onoho díla! Česky řečeno: Použito bylo jako zástěrka slavné jméno a jinak si filmaři z toho udělali, co chtěli - k obrazu svému! Hercule Poirot byl vymazán a nahrazen... no, je celkem jedno kým. Prostředí bylo změněno a příběhy se odehrávají ve Francii. Prý to dává seriálu nový šmrnc! Řekla bych, že spíše volnou ruku k nevkusu a moderním zvrhlostem: Militantní feministky, lesby, gayové, transvestit... a to jsem viděla teprve jeden a půl dílu! Děkuji pěkně, mám toho až po krk! ()

Filumena 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne nerozhodí záporné recenze. Francouzské komedie jsou mé dospívání. Miluji francouzský humor a tento seriál na motivy Agathy Christie je kouzelný, dobově natočený. Atmosféru anglického venkova samozřejmě nemá ale tu si vychutnám u britského zpracování nesmrtelných děl Agathy. Miluji detektivky a jakmile se objeví jakékoliv zpracování zkouknu a hlavně nejsem ortodoxní fanoušek uznávající jen klasiku. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele

Schematické, monotónní, předvídatelné… Ale právě proto velice zábavné. Charaktery jsou vtipné, herci si jejich osobitost vysloveně užívají, a tím do scén přenášejí vtip a radost, sice ne tak vycizelovanou, ale nikoli nepodobnou té z Hercula Poirota s Davidem Suchetem. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co Francouzi udělali z námětů Agathy Christie je nečekané - a pro mě hlavně nečekaně vtipné. Po první sérii, která je ještě trochu neslaná/nemastná přichází druhá, která je naprosto skvělá! Zločin a jeho vyšetřování zde ustupuje do pozadí před hašteřením (nemilostného) trojúhelníku ve složení komisař Laurence - novinářka Avrilová - sekretářka Marlene - a to je ve většině případu nesmírně zábavné. ()

EllienPM odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní tragédie. Trapnost a marnost bez atmosféry. Díky Bohu za britská zpracování. Chudák Agáta - štěstí, že tohle nevidí. ()

Galerie (464)

Reklama

Reklama