Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 2 (2013) (série)


Viděla jsem vraždu (S02E05)

(epizoda)
  • Francie Les Petits meurtres d'Agatha Christie : Meurtre à la kermesse

Obsahy(1)

Ani dočasná slepota nezabrání komisaři vyšetřovat podlou vraždu. Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Komisař Laurence je napaden a dočasně oslepne. A zrovna se vyskytne tak vážný případ! Při školní slavnosti je zavražděna malá školačka. Komisař Laurence chce za každou cenu najít vraha sám. A najednou potřebuje pomoc té nesnesitelné redaktorky Alice Avrilové, která mu jde neustále příšerně na nervy: on bude mozek a ona oči. A tak se vydají do malého městečka na severu Francie, kde téměř každý z vážených občanů má cosi, co potřebuje před ostatními skrýt. A Avril podlehne kouzlu mladého výtvarníka... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to od Francouzů odvaha nebo drzost, když si vezmou bytostně britskou předlohu a ikonického Hercula Poirota předělají na tuctového francouzského detektiva? Právo by jim na to snad mohlo dát jedině Poirotovo francouzsky znějící jméno, ale vždyť se chudák detektiv obdařený šedými buňkami vždycky tolik vzpouzel, když ho někdo považoval za Francouze! Takže to chápu tak, že tohle natočili Francouzi jako pomstu. A nepovedenou. Jejich detektiv nemá žádný charakter, jeho asistentka, alias tupá bloncka, je jen karikaturou, protivná novinářka je vážně protivná a celý příběh je hloupě natočený i napsaný. Tím nemyslím Agathu, ale tuhle podivnou odvozeninu od ní. Detektiv vůbec nepátrá, nedává dohromady žádné stopy a nitky vedoucí k rafinovanému zločinu. On na to prostě a jednoduše přijde, aniž by se divákům vysvětlilo, jak na to vlastně přišel. Je to ztráta času. /31. 8. 17./ ()

Bodega_Bay

všechny recenze uživatele

To čo je za čudo? Ve Francii se zbláznili a rozhodli se natočit si vlastní série Agathy. Kdyby raděj oprášili toho svého Maigreta a hodili ho do gala, udělali by líp. ()

Reklama

Reklama