Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Nůž na krku (S01E11)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Le couteau sur la nuque

Obsahy(1)

Divadlo je svatostánek umění, a přesto se v něm vraždí ostošest. Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Když se ve dveřích komisaře Larosiera objeví jeho dospívající dcera, nejraději by ji ihned poslal zpět k matce. Právě vyšetřuje vraždu mladé dívky v divadle, nejen že na ni nemá čas, ale navíc se o ni bojí. Ale je to jeho krev a tak si Juliette nedá poroučet. Larosiere a Lampion se při vyšetřování ponoří do fascinujícího světa divadla se všemi jeho hysteriemi stárnoucích hvězd, nenávistí, žárlivostí, šmírou a uměním. Larosiere se setkává s hvězdou svých mladých let herečkou Sarah Marlantovou. Ale není čas na vzpomínky, vraždí se dál... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dva buď budete nenávidět nebo mít rád nic mezi tím. Já je mám ráda a tím pádem náhrada za Poirota i neobvyklé zpracování Agathy mi sedí. Chce to brát s nadhledem a přijmout určitou nadsázku. Pro ortodoxní vyznavače Anglického detektivního slohu to není. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, proč to Frantíci natáčeli a nevím, proč si to dělám. Asi že je léto a nějakou neviděnou detektivku aby jeden pohledal... Každopádně po tomhle by se Agatha nejen v hrobě obrátila, ale vykopala se z něj a šla ztrestat tvůrce všechny do jednoho. Uvažuju nad poslední šancí pro komisaře Larosiera a toho jeho křehce vypadajícího Lampiona, i když za tím bude určitě jen únik z nudy a masochismus. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Patrně nevíte, že ministr vnitra je můj přítel !!" - "Tuhle větu jsem za svou kariéru slyšel už tisíckrát a pořád jsem tady !! Tak mě, prosím, nechte dělat moji práci !!" V případě této epizody Malých vražd Agathy Christie s názvem Nůž na krku, v níž se úplně naposled divák může setkat s komisařem Larosièrem a jeho přítelem Émilem Lampionem, protože jejich představitelé Duléry s Coluccim si z blíže neupřesněných příčin přáli s tímto projektem skončit, došlo také ke změně režiséra, Erica Woretha totiž kupodivu vystřídal naprosto neznámý Renaud Bertrand, který si s sebou zároveň přivedl scénáristu Thierryho Debrouxe, který naopak nahradil osvědčenou Sylvii Simon, která se zdála pevná v kramflecích především v dialozích !! Ty rozhodně tentokrát nejsou tak svěží ani vtipné, nicméně se tvůrci tento nedostatek snaží divákovi vynahradit spoustou, samozřejmě v rámci žánru, podařené akce a zároveň i atmosférou prken, která znamenají svět, komisař Larosièr, který na sebe prozradí, že se v mládí toužil stát hercem, dokonce "alternuje" jednoho ze zavražděných v roli slavného Cyrana !! Nicméně Larosièr si příliš klidu k naučení textu a nazkoušení role neužije, protože mrtvých přibývá, navíc se zcela nečekaně setkává se svou dcerou Juliette v podání mladinké a celkem talentované Alice Isaaz, která však otce příliš nerespektuje, a tak si nejen užije románek s jedním z herců, dokonce se stane terčem vyšinutého vraha, kterého však tentokrát jeden odhalí poměrně brzy, což mě na druhou stranu v rámci obvyklých nevěrohodných a překombinovaných finále celkem potěšilo !! Epizoda vycházející z románu lady Christie s názvem Lord Edgware umírá z roku 1933, kterou napsala, když s manželem pobývala v severním Iráku, se může znovu opřít o velmi vydařený soundtrack Stéphana Mouchy i slušnou kameru Bertranda Moulyho, celkově se však nejedná o nic převratného, humor místy vyznívá velmi křečovitě, zvláště tokání ředitele divadla směrem k Lampionovi mě naprosto iritovalo, a tak mi nezbývá než dodat, že pokud si spíše vyberete poirotovskou verzi původního románu s Davidem Suchetem a názvem Smrt lorda Edgwara, ta se totiž zdá být jasně lepší volbou, nebudete litovat !! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kriminálka klasického stylu z pera Agathy Christie s několika vraždami, na první pohled jasným pachatelem a s detektivem, který v závěru rozlouskne onen případ, který byl složitější než se na první pohled zdálo. ()

Fido odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco tak odporného a slabého jsem už opravdu dlouho neviděl. Tomu se ani umění nedá říci. Naštěstí hlavní představitelé objevili soudnost a sami z tohoto "projektu" na vlastní žádost odstoupili. Uvidíme, co přinesou noví... ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Komisař Larosier a jeho dcera Julliete jsou skvěle napsané, obsazené a zahrané. Místy byla sice komická snaha křečovitá, ale tuším, že to bylo spíš překladem a dabingem a ve francouzštině by to vyznělo lépe. ()

Reklama

Reklama