Vraždy podle Agathy Christie - Série 2 (2013) (série)
Nicolas Picard-DreyfussScénář:
Sylvie SimonKamera:
Bertrand MoulyHudba:
Stéphane MouchaHrají:
Samuel Labarthe, Blandine Bellavoir, Elodie Frenck, Dominique Reymond, Nicolas Marié, Cyril Guei, Dominique Thomas, Marie Berto, Alexandre Philip, Alban Casterman, Tristan Robin, Samira MamecheObsahy(1)
V herecké škole, kterou navštěvuje Alice Avrilová, došlo k vraždě mladého stážisty. Kromě toho školu navštěvuje herec, který vypadá úplně stejně jako komisař Laurence... (TV Prima)
Zamotaná epizoda s dvojníkem komisaře, který si má vzít Marlene. Ale komisař vše na poslední chvíli odhalí. ()
Kontinentální verze je oproti ostrovní opět barevnější, odvážnější až lascivní, detektivní linii se věnuje až v druhém plánu a nebere si servítky a diváka lacině citově vydírá. Místo Vajíčka se totiž objektem zbožňování stane jedna z hlavních stálých postav a komisař Laurence má dvojníka. No podpásovka! Co mi vadí asi nejvíce je podivný závěr, kdy se scénář s psychologií postav moc nepáral a věty, které měly uklidnit rozjitřenou mysl, zněly tak hloupě, že snad musely být špatně přeloženy. Doufám. Jinak zajímavý díl a za Alici v prádélku půl hvězdy přidávám! ()
Photo © France 2