Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Matty 

všechny recenze uživatele

Stejně jako „odevzdaná“ Juliette Binoche vybízí Jeremyho Ironse k nevěře, vybízí předposlední film Louise Malla k psychoanalytickému čtení. Napohled banální milostný trojúhelník. Jedna žena, dva muži. Ovšem žena hledající náhradu za svého bratra a muži, z nichž jeden je druhému otcem. Převrácený oidipovský mýtus z pohledu manžela (ego), jemuž milenka (id) pomáhá znovu odhalit oficiálně stvrzeným svazkem (superego) potlačené touhy. Když se, plně ovládán pudy, své nové známosti ptá „Kdo vlastně jsi?“, snaží se někam zařadit vyvstanuvší temnou sílu, jež ho pohlcuje. Po letech společensky regulované existence nanovo objevuje sebe samého, je fascinován, nechápe a ztrácí kontrolu. Stroze vybavené, do jedné barvy laděné místo jejich setkání působí jako snový prostor. Mimo svazující instituce, mimo tížící realitu. Jemná práce se symboly (krev – rozlité víno) neodvádí pozornost od nejednoznačně vykreslených postav, muže, který kontrolu ztrácí a femme fatale, která kontrolu získává (z objektu se mění v osobnost, čím zároveň přestává být pro svého milence žádoucí). Oběti i vinicí současně. Oba zahraní znamenitě. Trochu uspěchaný úvod plně vynahrazuje ve své jednoduchosti vše-říkající doslov: realita ho dostihla, zbývají jenom zidealizované vzpomínky. 90% Zajímavé komentáře: Faidra, sportovec, JohnMiller ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o temných vášních, skrytých v samém zákoutí duše, kterým nelze odolat. Vše podbarvuje neklidná hudba. NĚKTERÉ VĚCI JSOU MIMO KONTROLU. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, prodchnuté erotickým nábojem od začátku, až do konce. Jeremy Irons je herec "par excellance" a umí zahrát přesvědčivě záletného manžela, milujícího otce, ale třeba i smyslů zbaveného muže (to vše v jedné roli). Juliette Binoche opět okouzluje svými půvaby a spolu s Ironsem překvapuje i odvážnými milostnými scénami. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stejně jako román Josephine Hart spíše bez hlubších existencionalistických podtónů a zcela zaměřeno na neovladatelnou a ve svém působení neodhadnutelnou sílu vášně. Atmosféry je dosahováno skutečně brilantními milostnými scénami, které zastupují (či zastiňují) většinu ostatních emocionálních pochodů. Výborní Irons i Binoche, jejichž postavy si skutečně hrají do noty. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zničujúce a spaľujúce. Herecký koncert Juliette Binoche a Jeremyho Ironsa (v podporných rolách potom zaujmú Miranda Richardson a Peter Stormare) pod pôsobivou taktovkou európskeho režiséra Louisa Mallea. Znepokojivý príbeh verzus jedny z najprirodzenejších sexuálnych scén kinematografie. Hlavne kvôli ním dávam 70%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Představte si situaci, kdy měsíce, roky a desetiletí vysíláte signály, že umíráte žízní, a okolí vám setrvale servíruje chleba v očekávání, že za to budete vděční. A zčistajasna se neznámo odkud zjeví neznámo kdo a podá vám plnou sklenici. A teď mi upřímně odpovězte, budete v té chvíli přemýšlet, zda vám po tom doušku nezůstane na patře hodně hořká pachuť? Chcete-li můj odborný názor, když srdce/níže umístěné orgány zavelí, rozum je v prdeli... a my s ním. Staré rčení, že nikdo není ostrov, v tomhle případě nabývá na smutném významu, uragán nemá problém zplundrovat celé souostroví. Při pohledu na Ironsovu sto čtyřicátou sedmou a přesto ohromující inkarnaci sexuálního štvance (pardon, muže zmítaného osudovou vášní) a znepokojivý androgynní půvab mladé Juliette jsem si nebyla jistá, po kterém z nich bych skočila dřív, při sledování příběhu jsem na povědomých místech nostalgicky přikyvovala a v duchu si říkala, že koneckonců vzpomínat k stáru na pracovní úspěchy by bylo depresivnější... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Při první sexuální scéně má divák vášnivě nervózní pocit na hrudníku, zvláštní pocit na břiše - dokonalou sexuální slast, při dalších se velmi přibližuje k orgasmu. Vášnivě silný a pohlcující drama, který zobrazuje nesmírné kouzlo ženského půvabu, sexuálních scén a trojúhelníkového vztahu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kus. Oba hlavní představitele jako herce uznávám, ale jejich postavy byly napsány tak divně (hlavně Anna), a to i ty vedlejší, že jsem k nikomu z nich nedokázal cítit žádné větší sympatie. A taky tento film postrádal emoce; objevil jsem je až ve scéně s podvedenou manželkou (v zakázaném vztahu byl cítit snad jen sexuální chtíč; btw, přítomnost vášně, o které se zde někteří zmiňují, mi příjde dost diskutabilní). Erotické scény docela ušly, konec byl nevyhnutelný (ovšem to co mu předcházelo nebylo zrovna moc realisticky podané). Podivné, chladné drama, které si nezaslouží víc než slabší 3*. "Poničení lidé jsou nebezpeční. Oni vědí, že přežijí." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posedlost. Stav, kdy kvůli opojným chvílím zisků není čas přemýšlet nad možností trvalých ztrát. Situace, kdy jen a pouze kvůli kosočtverci vznikají trojúhelníky a čtyřúhelníky, u kterých se dříve nebo později vše uzavře v kruh. Kdyby si člen vládního kabinetu zavčas svlažil přirození ve fontáně na recepci úřadu, mohlo být vše jinak, ale v životě lidském přicházejí situace, kdy člověk nad sebou ztrácí kontrolu a ochromen vlastními pudy tomu nemá vůli čelit.. Malleho studie patologické touhy, jenž vede k překročení vztahového Rubikonu, stojí na řeči těl aristokratického Ironse a tajemně nečitelné Binoche a kromě podivného, řekl bych až baletního aranžmá erotických scén, mu nelze moc vytknout. Čím víc toho dáváte všanc, tím víc toho spalující vášeň promění v popel.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Existuje předsudek - i mezi velmi rozumnými lidmi - , že člověk je rozumné stvoření. Střízlivá pravda moudrých ví, že situace je ve skutečnosti daleko obtížnější a pravda odporně střízlivá. Rozumu používáme všichni zpravidla tehdy, když už nevíme kudy kam. Je to pravidlo, které má naštěstí své výjimky, díky nimž člověk i se svým lidstvím přetrvává. Většinu našeho života naopak vyplňují vášně, které často nepostrádají sílu všeničicí smrště. Vášeň se může stát i smyslem života. Ta pohlavní zejména. Mallův film tuto podstatnou skutečnost našich životů podává způsobem, který bere dech. Protiklad rodinné spořádanosti a dokonalé konvenční kulisy zralosti a serióznosti bere za své v erotickém tornádu. Ironsův herecký výkon je samozřejmě strhující, nedoceňována je však Binochové svůdnost i řídící, navenek pasívní oddanost. Slov netřeba, řeč těl je více než sdílná. Hledá-li někdo argumenty proti nudné seximanufaktuře sériových vzdechů a pohybů erotických filmových pornografií, v tomto skvělém díle nalézá více než pádnou odpověď a podporu. Proč vnucovat lidem ředěné dryáky páchnoucí zpustlou nestoudností a nemravem, když skutečná řeč těl je tak podmanivě krásná! Proč brak vydávat za kvalitu! Všude jinde by to byl skandál. Skandálem ovšem nemůže nekončit ani tento zdravě šokující film. Kéž bychom jich měli víc! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Filmy líčící příběh chlapa, kterému jednoho dne přeskočí a rozhodne se riskovat celý svůj život kvůli téměř neznámé ženě, mám moc ráda. A ještě větší oblibě se u mě v posledních třech letech těší Jeremy Irons, který působí jako by byl pro role výše zmíněných přímo stvořen. Moje očekávání před francouzským filmem Fatale byla tedy vysoká a o to větší následovalo i zklamání. Nedá se popřít, že sexuální scény jsou tu realističtější než v 95% toho, co jsem kdy viděla, a že odvaha Ironse, který se nejednou objeví v záběru nahý, byla v 90. letech nezměrná (nutně se nabízí srovnání s Lolitou). Bohužel všechno ostatní na mě působilo strašně strojově. Chápu, že vášní posedlý muž nebude se svou milenkou rozebírat teorii relativity, ale proč ti dva spolu za dvě hodiny prohodili asi deset vět, je pro mě záhadou. Chybělo mi tu nějaké napětí, vášeň, emoce; dvojice, která se za dvě hodiny filmu, kdy proběhne víc jak pět milostných scén, pomalu ani nedostane k polibku, je prostě z mého pohledu silně divná. Nehledě na to, že mezi Ironsem a Binoche nefunguje VŮBEC žádná chemie. Nevím, jestli za to může skutečně fakt, že si prý oba herci během natáčení zrovna moc nerozuměli, ale pokud cítím víc erotického napětí v Lolitě, kde po Jeremyho boku hrála čtrnáctiletá dívka, nutně mě napadá, že je tady hodně věcí blbě. Fatale rozhodně není špatně natočený film, jen mi prostě tolik věcí nesedí (jako například ještě nezmíněná Stephenova naivita), že se buď nudím, nebo na ně zaměřuji veškerou svou pozornost. Pokud chcete vidět dobrý film podobného žánru, doporučuju pustit si radši Základní instinkt. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Malle si před natáčením snímku zřejmě poklábosil se sousedem Verhoevenem, který mu poradil pár tipu a triků ze Základního Instinktu, protože jinak by snad ani nebylo možné, aby se podařila v tak nenápadném a ve finále spalujícím a osudovém snímku tak geniální femme fatale Juliette Binoche, která má ten unikátní dar, že umí hrát pohledem a tak skvěle navozená, stupňující se atmosféra neodvratitelné pohromy. Finále je exploze emocí, která bravurně kontrastuje syrovému, čistě fyzickému začátku. Málo znamý film, přesto však prvotřídní záležitost, takový ten xtý zapadlý klenot. Instinkt je však rozmáchlejší, vulgárnější, dravější a ještě o trochu lepší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Drsné erotické drama řešící nezvladatelnou posedlost mezi manželem od rodiny a přítelkyní jeho syna stojí a padá hereckými výkony Ironse a Binoche kdy první jmenovaný odvácí svůj obvyklý prvoligový výkon a Binoche je svou křehkostí a potažmo nevinností prostě neodolatelná. Ve filmu se toho vlastně moc neděje, i tak ale udrží pozornost a navíc mě dost překvapila otevřenost a odvážnost některých erotických scén mezi hlavní dvojicí. Tak trochu v jejich stínu je potom Miranda Richardson, která je ale v roli podváděné manželky a matky také velice autentická. Jedna * navíc za drsný závěr. Žádný happyend se tentokrát nekoná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pouhé zaslepení vášní nebo osudový vztah? Evropské strhující drama o nevyhnutelnosti rodinné tragédie, kterou odstartuje nezvykle silné pouto mezi postarším vlivným politikem a mladou snoubenkou jeho syna. Herecké výkony jsou spolu s pečlivě komponovanými záběry hlavní devízou snímku. Jeremy Irons variuje dalšího hrdinu, stíhaného osudovou vášní, která chtě nechtě rozvrátí jeho dosavadní existenci s fatálními následky. Jeho charisma, stejně jako to tehdy osmadvacetileté Juliette Binoche, dokáže hravě zaměstnat divákovy smysly, extrémní citové polohy jejich postav jim bezpochyby uvěříme.. Zajímavá odbočka do komorních vod!! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Anna chodí s Martynem, ale orgasmy prožívá raději s jeho tátou Stephenem. Milostný trojúhelník ve složení kráska-táta-syn samozřejmě nemůže fungovat do nekonečna a závěrečný úsměvně optimistický happy end by v tomto snímku mohl očekávat pouze naprostý idealista. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, čo sa stane, keď sa dostane temná živočíšna vášeň človeka na povrch. Alebo tiež o tom, čo sa môže stať keď má chlap permanentne odkrvený mozog. O jeho osude potom môže rozhodnúť aj jedna malinkatá náhoda... Čo sa týka postavy J. Ironsa bol som celkom spokojný, myslím že to zahral výborne, mierne v rozpakoch som skôr z J. Binoche, ktorá mi prišla podstatne menej uveriteľná a reálna. Navyše pár vecí okolo nej bolo povrchne vykreslených. K jej postave som si teda hľadal cestu ťažšie. Záver mi ale prišiel dramaticky pekne urobený, zdrvujúci a k úplnému koncu aj s peknou myšlienkou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě vím, že porno nemá bůhvíjaký hlubokomyslný děj, ale co je moc, to je moc. Slátanina, jejíž příběh uplácal choromyslný a hlavně nadržený pubescent, ve které jde především o kopulaci, si nemůže dovolit předstírat, že je pornografií, natož pak dramatem. Vrcholně ubohé. ()

Reklama

Reklama