Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jeremy Ironsovi to s lolitkami velmi svědčí, nicméně končívá to špatně (viz film Lolita z roku 1997). Tento film je podobný, také vypráví o zkáze, kterou přináší tak částo vášeň. Juliette Binoche je ve své roli velmi chladná, o to větší emoce projevuje hlavní hrdina. Film je to velmi temný, ale v ničem nepřehání ani nic není natočeno nevkusně. Líbil se mi. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Představte si situaci, kdy měsíce, roky a desetiletí vysíláte signály, že umíráte žízní, a okolí vám setrvale servíruje chleba v očekávání, že za to budete vděční. A zčistajasna se neznámo odkud zjeví neznámo kdo a podá vám plnou sklenici. A teď mi upřímně odpovězte, budete v té chvíli přemýšlet, zda vám po tom doušku nezůstane na patře hodně hořká pachuť? Chcete-li můj odborný názor, když srdce/níže umístěné orgány zavelí, rozum je v prdeli... a my s ním. Staré rčení, že nikdo není ostrov, v tomhle případě nabývá na smutném významu, uragán nemá problém zplundrovat celé souostroví. Při pohledu na Ironsovu sto čtyřicátou sedmou a přesto ohromující inkarnaci sexuálního štvance (pardon, muže zmítaného osudovou vášní) a znepokojivý androgynní půvab mladé Juliette jsem si nebyla jistá, po kterém z nich bych skočila dřív, při sledování příběhu jsem na povědomých místech nostalgicky přikyvovala a v duchu si říkala, že koneckonců vzpomínat k stáru na pracovní úspěchy by bylo depresivnější... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strhující milostné drama muže, jemuž propůjčil smutnou naléhavost a snadnou uvěřitelnost vynikající Jeremy Irons. Poklidné bytí a bezproblémové manželství mu protne setkání s půvabnou Annou (Juliette Binoche). Bezhlavě podlehne jejímu kouzlu, nechá se strhnout spalující touhou a vášní, ve víru posedlosti slepě jedná a tím dává všanc vše, celý svůj dosavadní život, svou rodinu, práci i profesní vzestup. Fatální následky ničivé erotické vichřice jsou na dohled, milenecký čtyřúhelník nemá šanci... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Chirurgický presný rez a zásah do mojich najvnútornejších a najcitlivejších zón. Cielene chladné herectvo J.Binoche a J.Ironsa ani na chvíľu nevzbudzuje náznak sympatií smerom k ich postavám, pričom tragickosť tejto krátkej fatálnej epizódy je najviac viditeľná na ich najbižších (vynikajúca M.Richardson). Kongeniálne fungujúci mix režisérskeho kumštu, minimalistickej hudby Z.Preisnera a hereckej istoty. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zničujúce a spaľujúce. Herecký koncert Juliette Binoche a Jeremyho Ironsa (v podporných rolách potom zaujmú Miranda Richardson a Peter Stormare) pod pôsobivou taktovkou európskeho režiséra Louisa Mallea. Znepokojivý príbeh verzus jedny z najprirodzenejších sexuálnych scén kinematografie. Hlavne kvôli ním dávam 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie) a Londýně (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama