Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle rozhlasové hry „Benzína Dehtov“, za kterou získal Petr Pýcha druhé místo v dramatické soutěži Českého rozhlasu o původní rozhlasovou hru. (Olík)
  • Z hlavních herců jako jediný ve filmu nepije pivo Oldřich Kaiser, který v roce 2012 podstoupil protialkoholní léčbu a ve filmu místo piva pije vodu. (TomasSlach)
  • Původní název filmu byl „Benzína Dehtov“. (SONY_)
  • „Hrát s touhle partičkou byla pro mě dobrá škola, oni uměli přesně nalézt to, co bylo ve scénáři pod povrchem, a tím ty situace obohatit,“ vzpomínal Patrik Holubář. (SONY_)
  • „Obsazení byla velká skládanka. Měl jsem potvrzené bratry Hádky a Patrika Holubáře. K nim přibyl Jiří Vyorálek, se kterým jsem pracoval na filmu Posel (2012). A až nakonec přišel Olda Kaiser a Anna Kameníková. Kaiser je ohromná osobnost a fantastický herec. Samozřejmě jeho příchodem dostala parta přirozeného vůdce. Starého veterána. Postavy ve scénáři jsou neživé figury. Ten zázrak života se stává příchodem herce,“ uvedl režisér Vladimír Michálek. (SONY_)
  • Pro natáčení byly použity všechny části výstroje, kterou členové zásahovky nosí. Naštěstí všechny scény v uniformách se točily v noci, takže to pro herce v extrémně parném létě bylo snesitelnější. I když zvláště v tropické noci je kostyméři na place obkládali mokrými ručníky, aby je trochu ochladili. Naopak, když bylo chladněji, tak pro herce nebylo příjemné, když se při akci zpotili a pak v čekání na další záběr na nich celé oblečení stydlo. (Zdroj: Falcon)
  • Během natáčení měli kostyméři k dispozici celkem 11 uniforem URNY, některé části byly od České zbrojovky a některé dodali kaskadéři. Jde o originální uniformy. (Zdroj: Falcon)
  • Film Úhoři mají nabito se točil celkem 21 dnů. Vše se natáčelo v reálech v Sušici a okolí, jenom dlouhé noční dialogy v autě se točily v jedné výrobní hale, kde si štáb vytvořil „divoký ateliér“ a členové techniky klasicky třásli autem a mávalo se kolem stromky. Scény podzemního tunelu, jimiž hrdinové projdou do kina, se natáčely v bývalém zlatonosném dole Kristýna v Kašperských horách. Ve štole Kristýna se od šedesátých let nachází seismologická stanice, která je součástí mezinárodní sítě a díky nízké úrovni přítomného rušení patří k nejcitlivějším seismickým stanicím na světě. (Zdroj: Falcon)
  • Matěj Hádek se na svou roli připravoval mj. na střelnici pod vedením zástupce České zbrojovky. (ČSFD)
  • Film Úhoři mají nabito podpořil Státní fond kinematografie. (ČSFD)
  • Do malých rolí režisér Vladimír Michálek obsadil místní herce z místních divadel. (ČSFD)

Reklama

Reklama