Reklama

Reklama

Recenze (3)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Akční podívaná, ve které samozvaný mstitel z lidu trestá zkorumpované a hanebné příslušníky policie, kteří pošpinili svoji čest, uniformu a rodnou zemi. Proti tomu bych neměl vůbec nic, ale musím rovnou říci, že se mi vůbec nelíbil způsob, kterým svoji pomstu realizoval. Veer (J. Abraham) své oběti totiž upaloval zaživa, což je sice oblíbený zvyk v tamní lidové tradici, praktikující se dodnes, ale tímto konáním si hlavní hrdina („ten v právu“) mé sympatie určitě nezískal. Jsou i jiné způsoby, zvláště, když se nejednalo čistě o pomstu osobní k někomu určitému, dle zákona „zub za zub“. „Oběti“ byly vlastně jen zhmotněním toho, co nenáviděl, kvůli... Dobrá tedy, kdyby byl problém jen v tomto, tak přimhouřím oko, možná obě, ale tím mé výhrady rozhodně nekončily. Příběh sám byl totiž podivně poskládán a jeho kvalita nebyla konstantní. Ucházející, však příliš povrchní zpracování, kterému jsem navíc i přes upřímnou snahu nevěřil. Což logicky narušovalo a sráželo můj celkový prožitek směrem dolů. Navíc ta mravokárná sdělení pro společnost vyznívala až příliš uměle. Rozpačitý závěr tak do puntíku potvrdil můj nevýrazný dojem z celého příběhu. J. Abrahama mám moc rád, i když není toliko univerzálním hercem, tak akční role mu sednou parádně. M. Bajpai je po herecké stránce určitě všestranější, ale vyloženě do mého užšího okruhu oblíbenců ho zařadit nemohu. A. Sharma se zúčastnila a popravdě fakt, že již nic dalšího zatím nenatočila mi ani nevadí. Hudebně až na jednu vyjimku rovněž nepříliš výrazné. Tou byla skladba „Dilbar“, která je navíc převzatou a upravenou verzí výtečné „Dilbar Dilbar“ z filmu Sirf Tum (1994). Zde nám zatančí půvabná N. Fatehi. Znalcům již netřeba nic více dodávat. Pro ostatní upřesním, že se bude nač dívat. I přes počáteční snahu směrovanou ke čtyřem hvězdám jsem musel postupně snižovat až na výsledné a průměrné tři hvězdy. Což o to, myšlenka vůbec špatná nebyla, ale zpracování pokulhávalo více, než bylo zdrávo. Muselo by se mnohé změnit, abych mohl být spokojenější. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neustále zkoumám indické filmy a zkouším je pochopit. Bohužel se mi nedaří. Opět nechybí trapná, přestřelená a extrémně zpomalená akce, taneční čísla a skoro dvou hodinová stopáž. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobré. John Abraham zreje ako víno, čo by som pred nedávnom nebola povedala. Táto rola tajomného bojovníka za pravdu mu ale naozaj sadla. Film je dosť akčný, s jemnou romantickou zápletkou, ktorá však nakoniec nájde opodstatnenie svojej existencie vo filme. Piesne pekné ale len tri, ale niekomu to bude vyhovovať. Zápletka prekvapivá aj keď záver ani inak dopadnúť nemohol. ()

Reklama

Reklama