Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (7)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

I když mi můj mladý věk nedovoluje trpět inkontinencí, tak v tomhle případě jsem se téměř zachcal. Já toho Cohena miluji. Mistr alter eg si vytvořil další 4 naprosto boží osobnosti a já se nemůžu rozhodnout, která mě bavila nejvíc. Moje bránice pořádala obrovský orchestr. Cohen naprosto geniálním způsobem poukazuje na současné "problémy" moderní ameriky - země NEOMEZENÝCH možností, kde skutečně rozum často zůstává stát. Svým humorem zasahuje daleko za hranice jakékoli korektnosti, což miluji. Při své kritice problémů navíc nepřestává být vtipný, a to ani na pár okamžiků. Takže sledujete šílenosti, ze kterých mrazí na zádech a současně se naprosto skvěle bavíte. Tohle dokáže jen ten největší genius. Jsem si jistý, že zbylých 6 epizod bude neméně skvělých a já si zase vydatně prodloužím život. Svět potřebuje více Cohenů. Oceňuji i to, že Cohen myslel na Evropu a kdykoli se na scéně objeví neznámá figurka, tak je pomocí krátkého úryvku ze zpráv dáno na zřetel, o koho se jedná a jaké názory prosazuje, takže divák není nikdy vhozen do ledové vody, aby nýbrž vždy přesně ví která bije, což je u takhle krátkých epizodek nesmírně důležité. V tomto dílu se dostalo na podrývání tradičních hodnot, tvoření umění z hoven a také na naprosto boží kampaň prosazující to, aby byly děti od tří let vedeny k výcviku manipulace se zbraněmi. Ještě zde rozhodně vidím prosto, kam by kvalita mohla růst, ale i tak to byl opravdu mimořádný luxus. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Opět naprosto úžasná a geniální záležitost. Od první do poslední sekundy těžké bombardování bránice. Lepší než orgasmus dosažený se ženou hmatatelného pulsu. Jsem z toho v sedmém nebi. To je naprosto boží, do jaké pozice si zvládne Cohen naaranžovat své figurky a následně s nimi sehrát za svá alter ega naprosto bezchybnou hru. Osobně se mi nejvíce líbilo vysvětlování toho, jak to ve skutečnosti bylo s Trumpovou inaugurací a poté prosazování stavby obří mešity v americkém zapadákově. Já toho Cohena miluji. Nechápu, kam na ty úžasné nápady chodí. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Ubylo názorových konfrontací a přibylo situačního humoru. Drtivá většina stopáže tohoto dílu se točí kolem výcviku tří rasistických pantátů, jak si mají poradit s útočícími mexickou verbeží. Docela by mě zajímalo, co všechno se musí udát na pozadí, aby byl Cohen schopný nám odprezentovat vybraných 20 minut bránici škubající zábavy. Je opravdu tak dobrý manipulátor, nebo mají pouze Američané televizní exibicionismus v krvi a přesvědčování nestojí tolik úsilí? Opět parádní zábava, o kterou se tentokrát postaral (neplánovaný?) příjezd policie, který rozpustil tu dokonalou mexickou sešlost. To jsem se těžce zachcal. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Útok na bránici pokračuje a Cohen působí jako nevyčerpatelná studnice geniálních nápadů. Další skvělý útok na zdegenerované americké obyvatelstvo. Nejvtipnější byl zřejmě Cohenův brácha pedofil, i když koupě lodi a rozbalování hraček bylo taktéž geniální. Trošku se opakují narážky na téma zbraní, ale vždy je to maximálně vtipné, takže koho by nějaké opakování vlastně sralo. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Opět, znovu a zas naprosto úžasné. DJ Samotka nahodil v úvodu vysokou úroveň, kterou si tento díl zachoval až do samotného konce. Následovalo opět klasické focení před zeleným plátnem a fotomontáž pro charitativní účely, kde si Cohen udělal prdel z dalšího pologramotného retarda. Hodně se v tomto dílu vydařila i pravidelná dávka boje proti terorismu, kdy bylo třeba zneškodnit bombu umístěnou v plenkách dítěte za 10 sekund. Zlatým hřebem byl poté závěr a moudrá rada nad zlato, kterak si zachránit koule před popravou. Luxus, který je po celou dobu na nejvyšší představitelné úrovni humoru. Cohen je opravdu mimořádně velký frajer. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Nechápu, jak nějaký zdejší šulin bez vkusu může napsat, že Cohen někdy balancoval mezi trapností a humorem. Naopak je to jeden z mála komiků, který za svoji kariéru o trapnost nezavadil. Má v tomto směru opravdu luxusně vyvinutý smysl a dokáže být vtipný za všech okolností, což je něco zcela mimořádného, když si uvědomíte, jak těžkým řemeslem je umět bavit lidi. Tím, že přitom velice zdařile poukazuje na "problémy" USA a retardaci zdejších občanů (zejména z politické sféry), to je poté ta pomyslná třešnička na dortu. Nedokážu se ani v předposledním díle rozhodnout, který jeho charakter je nejlepší. Všechny jsou sami o sobě tak dokonale vymyšlené a s bravurou ztvárněné, že by se dal kolem každé jeho postavy vybudovat luxusní celovečerní film. Samozřejmě, že se stále dokonale oplachují vděčná témata, jako zbraň pro každého předškoláka nebo AIDS. Docela se mi líbila zmínka o výkvětu nejvyššího stupně retardace - o empatickém těhotenském bříšku. Snad se náš národ v rámci totální genderové retardace nikdy nedostane do této ubohé fáze, ze které už zřejmě není návratu. Zlatým hřebem byla závěrečná lekce vězeňské gastronomie, kdy Cohen neskutečně vykoupal jakéhosi kritika jídel. ()

Epizoda 7 (2018) (E07) 

Velice kvalitní zakončení, které přišlo právě včas a dříve než vůbec pořad dostal jakoukoli šanci sklouznout k nudě. Kromě toho, že byl pořad neskutečně zábavný, tak byl v mnoha ohledech i nekonečně informativní a přicházel s celou řadou praktických rad, kterak se bránit před spodinou společnosti. Kde jinde dostanete například zaručený návod, jak se infiltrovat mezi lesby. O této infiltraci, se kterou bylo spojené dálkové odpálení problematických liberálů, zaujalo většinu stopáže. Znovu se zopakuji, ale tento pořad je naprosto geniální záležitost. Moc se těším na to, s čím přijde Cohen příště, protože už nyní je stejně jasné, že to bude opět naprostá pecka, jako že zítra ráno vyjde slunce. Cohen je naprosto mimořádný frajer, který takřka dosahuje mých kvalit. Velký obdiv! Nemám naprosto co vytknout, takhle geniální a zábavné nápady, bych snad nevymyslel ani já. ()

Související novinky

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Amerika

Sacha Baron Cohen vs. Amerika

10.07.2018

Sacha Baron Cohen (Ali G Indahouse, Borat) se po kratší pauze vrací s novým projektem nazvaným Who is America?, který byl skrze kryptické zprávy představen jen před pár dny, a už příští neděli zamíří… (více)

Reklama

Reklama