Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi. (HBO Europe)

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen je čistý blázon, ide za hranice únosnosti. Ukáže tvár ameriky, čo vychádza hlavne v prvých troch dieloch, kde rázne zo svojimi návnadami boduje a buď dobre namotá (charita celebrít, protiterostický výcvik) alebo popudí (mešita). Ďalšie časti ale idú už z kopca, nemajú už patričný dopad, efekt, vyznejú plocho do prázdna. /70%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nevim, asi jsem cekal vic. Cohenovi se sice podari par slusnejch nachytavek, ale pro me, jakozto cloveka, nesledujiciho americkou politickou scenu, to byla vicemene prehlidka neznamejch xichtu. Sice z nich kolikrat dostane takovy mega trapnosti, ze je vlastne jedno, kdo to je, protoze ze sebe udela uplnyho curaka, ale stejne je to zabavnejsi, kdyz je tu treba Dick Cheney, kteryho clovek precejen zna. Co se tyce Cohenovo postav, nektery dostanou minimum prostoru, nektery naopak kvanta, ne vzdy k moji spokojenosti. Dalsi co to trochu srazi je fakt, ze misty fakt az zbytecne moc tlaci na pilu a veskerou zabavu tak de facto obstara sam a nenecha hosty se poradne ztrapnit, pripadne se nekdo nechytne a pak rozhovor/scenka trochu vyzni do prazdna. Ale v kazdy epizode se vicemene da najit par perel. Vetsinu casu to neni komedie, u ktery by se clovek valel smichy po zemi, ale spis se citi trapne, co ze to je mezi nama za dementy, ale myslim, ze to byl i Cohenovo cil, takze ve vysledku asi mise splnena, ale urcite slo sehnat zajimavejsi hosty a vytvorit vic postav. Lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď poslední dobou, kdy téměř každý pokus o politický humor selhává (včetně South Parku!) ve srovnání s absurdní a matoucí realitou, pravda umírá, rozumně smýšlející člověk jen pomalu rezignuje a uvadá, přišel Cohen s naprosto skvělou vulgárně zmrdskou show, kde bere na odstřel hlupáky skrz na skrz Amerikou, všech možných stran a názorů. Od paranoidních white trash trumpovců po vyhrocený libtardský píče. 5 hvězd v součtu dávám prostě proto, jak mě prakticky každý díl dovedl žasnout nad lidskou blbostí a vůbec jaký koule stojí dát něco takovýho do kupy a do televize. Balzám na duši a pro mě jedna z top věcí roku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální satira, která mírně trpí svou délkou. Cohen vymyslel několik fiktivních kreatur pro jednotlivé problémy, kterým se chtěl věnovat a ty úspěšnější se tak logicky více opakují, což je trochu škoda. Některé scénky jsou ovšem naprosto geniální (mešita!). Často se mě přítelkyně nevěřícně ptala jestli to není předtočené, jestli jsou ti lidé opravdu takoví idioti. Dick Cheney podepisující soupravu na waterboarding ji myslím spolehlivě přesvědčil. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Cohen střídavě nedostižný a lehce otravný - přesně v míře, s jakou hledá, kde překročit čáru (kde je čára) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Who Is America? zlyháva v scénach, kedy stavia voči sebe extrémnu ľavicu a extrémnu pravicu, lebo vtedy ide len o pobúrenie, ktoré je pochopiteľné. Naopak Cohen exceluje v momentoch, keď voči sebe stavia ten istý extrém. Vtedy uvoľnení respondenti dokážu zo seba dávať nevídané veci. Škoda vynechanej Palinovej a slabý útok na krajnú ľavicu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak keby Little Britain koncept (niekoľko postáv dokola obmieňa variácie rovnakých vtipov), rovno aj prekonaný a v reále. Najvtipnejšia vec minimálne od Bare. Radical lesbians, Uzicorn... Je tam všetko. Dekel preč. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Návrat k Da Ali G Show kořenům. Sacha už to nemá tak lehké, neb jeho ksicht už každý zná, tak musel přidat na make-upu a zároveň přidal i na postavách. Nutno říci, že řada těchto postav je zbytečných, neb netnou do živého tak, jak by si asi Sacha představoval. Nejvydařenější je samozřejmě Erran Morad; co ten "nutí" říkat a dělat republikány před kamerou je neuvěřitelné. Až by si člověk myslel, že je to nahrané. Podobně je na tom i Gio Monaldo, který sice nemá tolik prostoru jako Erran, ale jeho product placement zachraňování sirotků před zeleným plátnem nemá chybu... Není to už tak převratné jako Da Ali G Show, ale i tak se mi na Who Is America? koukalo dobře a bavil jsem se... 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další řada neskutečných skečů v podaní neoblomného Sachi Baron Cohena, který ryje do Američanů. Chudák Jason Spencer díky němu přišel o svůj politický post. "If you want to win, you need to show some skin." :D ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen a jeho trefný komentář k současné Americe je spíše sled nenavazujících scének se skrytou kamerou, z nichž ne každá zafunguje přesně podle záměru. U několika vybraných kousků však nepříjemně zamrazí v zádech. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nastaviť zrkadlo predpojatým Američanom je obdivuhodné. A keď niektorý z nich bol dokonca úchyl alebo agresor, tak to už je úplne záslužná činnosť. Ale spôsob, akým je to podávané, mi príde miestami primitívny. A všeobecne nie som úplne vhodný adept na sledovanie Cohenovho konfrontačného štýlu. Musel by vyvolávať výbuchy smiechu, aby mi to stálo za to. Možno mám príliš dlhú zápalnú šnúru, no explózia nastala asi len dvakrát za sedem častí. A viete čo, fuck it, 4tá hviezda za odvahu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to takto. Určite sa niektoré veci a koncept v konkrétnych epizódach opakuje. Rovnako aj nie všetky charaktery sú trefné ( Švéd). Ale Sacha Baron Cohen veľmi inteligentne rozohráva hru s obyčajnými ľuďmi, aj s ľuďmi pri moci a posúva hranice toho, čoho sú v rámci svojej ideológie schopní spraviť. Who Is America? je síce účelovou zábavou ale demaskuje primitívnosť názorov a ukazuje hlúposť a neinformovanosť v tom najčistejšom prevedení. Pri niektorých scénach som si hovoril, že toto nemôže byť ani pravda( v zásade všetky príbehy s Moradom). V iných som zase cítil obrovské znechutenie. Iné (O.J) mi prišli zase zbytočne silené. Bez rozdielu na to sa ale jedná o seriál aký nemá obdoby. Zbožňujem tieto zrkadlá. Len ma mrzí, že také nemáme u nás doma. Žiadalo by sa to aj tu. Každopádne jedna z tých vecí, ktoré treba vidieť, aby ste uverili. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Vtipné to bylo, ale občas mi vadilo, když Cohen tlačil na pilu tak nějak "na prázdno". Samozřejmě, snažil se z každého vydolovat maximum, ale u některých "hostů" byl pak výsledek zcela rozpačitý, hlavně když se nenechali nachytat. Stále to však byla docela osvěžující směsice bizarních charakterů a lidské blbosti a snad jen pro to se to minimálně vyplatí vidět. Zajímavé části: epizoda 2 a 7 ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Miluji ten drzí Cohenův humor. Dělí ho jen tenký led mezi brilantností a trapností. Od každého druhu humoru si bere kousek a zcela ho využívá ve svůj prospěch. Sacha Baron Cohen se především ukazuje jako mistrný manipulátor, který vás dokáže naprosto omámit. Dokáže na vás mluvit nějakými slovy, kterým však vzápětí změní význam pouhopouhou větnou skladbou, neopatrný ,,host" pak se nechá nachytat, díky čemuž vznikají natolik výborné komické pasáže. Přes svou humornou stránku je ovšem Who is America? mrazivou tragédií. Ukazuje, že něco takového se skutečně děje. Že takoví lidé existují. Že je spousta Amíků fašistických, nebo naopak směšně liberálních. Že se spousta lidí nechá lacino zaplatit a pak svou tvář nastrčí úplně kamkoliv. Cohenova show, která je dělána na principu, kdy Sacha hraje někoho v přestrojení a zve si hosty, jenž si myslí, že se jedná o reálný pořád, je především kulturně-antopologickou sondou do nitra lidu za Velkou louží. Ovšem pozor! To, že se pořád odehrává v USA, neznamená, že se totéž neděje u nás. Díky svému tématu je totiž Who is America aktuální všude na světě. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen už tak trochu hobluje svůj hrubozrnný humor na dřeň a častěji je to spíše trapně nechutné než zábavné. Pár fajnových špílců tam je (prezentace dětské knížky s kopulujícími zajíčky, stavba mešity v Arizoně nebo sofistikovaná past na mexické přistěhovalce), ale i na tu skrovnou epizodní stopáž je to uboze málo. Chtělo by to svěží vítr do plachet, více trefných kritických dloubanců do společnosti a rozhodně méně plastových čuráků, mrdky, hoven a jiných tělesných výměšků. Ostatně, Mark Strong by mohl vyprávět… ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Bizár takých rozmerov, že divák (niekoľkokrát za každú jednu epizódu) spochybňuje jeho autenticitu. Tak či tak, Cohen je komediálny génius a pán herec. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych že lze v rámci Boratovského konceptu ještě takhle neuvěřitelně přitvrdit! -Tento komentář je jeden velký SPOILER, ale nemůžu si pomoci. --- několik postav, třeba-tupý bílý pravičák a jeho pravdomluvna.com: ,,nejsem antisemita,naopak, spousta mých přátel židy nesnáší" ,-- či ještě více bílý neoliberál (samozřejmě z Oregonu), který natolik dbá džendrové rovnováhy, že jeho syn močí v sedě a dcera ve stoje (ta si ovšem přidrzle neustále stěžuje, že má mokrá stehna), ovšem i profesor liberál má své meze a tak mu začíná vadit poměr jeho ženy s delfínem-- manipulativní machomagor z ranku módního (mondénního) průmyslu pravděpodobně italského původu (jím zmanipulovaná blonďatá pseudostarr vás bude z TV žádat o příspěvek 18 dolarů pro malého smutného afrického dětského vojáčka, lze mu pak koupit samopal a to je mnohem lepší než mačeta a když přispějete alespoň 21 dolary, dostane se mu i granátometu-to všichni přeci vědí, že vlastní granátomet je sen každého malého nezletilého afrického vojáčka,---rozverný prodavač dětských hraček, týrající tupého militantního šerifa,--- no a pak ten podivín co sloužil v Mosadu-uvidíte třeba známého amerického politika jak se v rámci protiteroristického výcviku snaží odzbrojit zlého muslimského teroristu holou prdelí, protože jak je všeobecně známo , zlí muslimští teroristé se nejvíce bojí homosexuálů! ,-a málem jsem zapomněl na toho pána, co si poctivě odseděl co měl a má výrazné umělecké střevo- občas jak DJ Samotka , občas jako underground malíř, který zaujme standardní paní kurátorku nápadem malovat hovny, i když se to blbě stínuje ...---- Vlastně jsem se ani moc nesmál, spíš kroutil a děsil jak je lidská nařvanost snoubená s blbostí všeobecně poplatná nejen pro US.- Mám tě rád Sašo Barone Cohene. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení dávám za ty povedené pasáže, kdy jsem jen zíral, že se účastníci soutěže bez pochyb neváhají vrhnout na zjevně úchylný typ sebeobrany nebo jsou ochotni vykonat ledacos (poslední epizoda je v tomhle jistě nejextrémnější). Všechny použité léčky se Cohenovi nezdařily a jsou zjevně zachovány jen pro pobavení se nad jeho chameleonismem a drzým humorem, ale je snad i uklidňující vědět, že třeba demokratický kandidát na prezidenta Sanders umí reagovat na dementního konspirátora civilizovaně, nebo že republikánský manželský pár trpělivě projevuje zdvořilou vstřícnost šílenému progresivnímu liberálovi a mořskému dobrodružství jeho ženy. Vnímavější diváci pocítí vůči Cohenovi i naštvanost, když se pokouší vytočit některé oběti, kteří se chovají k exotovi tazateli vlídně až do konce a nedá se je tedy úplně považovat za blbce, protože zřejmě jen chtěli zachovat zdvořilost a přežít rozhovor až do konce, ať už si v duchu mysleli cokoliv. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

To, aká neopakovateľná rana to je pre všetkých zainteresovaných a pre divákov, dokazuje aj fakt, že je táto unikátna hra rozohraná (bohužiaľ) len na poli siedmich epizód. Cohen úspešne prinútil politikov a radikálov báť sa otvoriť ústa pred kamerou a stačilo mu k tomu pár prostetických nosov, penisov a bachorov a najmä jeho geniálna schopnosť udržať tie šialené charaktery za každú cenu. ()

Související novinky

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Amerika

Sacha Baron Cohen vs. Amerika

10.07.2018

Sacha Baron Cohen (Ali G Indahouse, Borat) se po kratší pauze vrací s novým projektem nazvaným Who is America?, který byl skrze kryptické zprávy představen jen před pár dny, a už příští neděli zamíří… (více)

Reklama

Reklama