Reklama

Reklama

Fotbalový talent

(seriál)
  • USA All American
Trailer
Drama / Sportovní
USA, (2018–2024), 72 h 46 min (Minutáž: 40–44 min)

Tvůrci:

April Blair

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Daniel Ezra, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Taye Diggs, Bre-Z, Greta Onieogou, Cody Christian, Karimah Westbrook, Monet Mazur, Jalyn Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Spencer James je talentovaný fotbalista a vynikající student střední školy South Crenshaw High. Compton považuje za svůj domov. Ale když mu fotbalový trenér Billy Baker z Beverly High School nabídne, aby se připojil k jeho týmu v Beverly Hills, Spencerova matka Grace i jeho nejlepší kamarád Coop mladého hráče přesvědčí, že je to příležitost, kterou je třeba popadnout za pačesy. Spencer se náhle musí pohybovat ve dvou světech – ve čtvrti na jihu, kterou dobře zná, a v bohatém světě Beverly Hills, jenž mu nabízí šanci v životě něčeho dosáhnout. Seriál Fotbalový talent, inspirovaný životem amerického profesionálního fotbalisty Spencera Paysingera, pojednává o dvou rodinách ze zcela odlišných světů. Obě prožívají svá vlastní vítězství, prohry i útrapy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

wege 

všechny recenze uživatele

Jako ze začátku mě to docela chytlo, strašně zajímavé téma. Nicméně postupně se odkrývalo to, že něco v tom seriálu dokážou zpracovat a něco dokážou hodně zpackat. Super je fotbal, jeho zákulisí, ta provázanost na vysoké školy, člověk začne docela dobře chápat, jak funguje ten univerzitní sport v USA a proč je tak úspěšný (mám docela povědomí, kolik hráčů chodí z NCAA do NHL). Dobře zpracovaná a hodně klíčová je ta pospolitost ve čtvrti Crenshaw, její problémy, gangy a tak. Horší je v celém seriálu vykreslení vztahů mezi jednotlivýma postavama, je to neupřímné, nereálné, často k neuvěření, navíc se díl od dílu se chovají trochu jinak, než by člověk podle chování v minulosti očekával. Jednoznačně nejlepší postava je trenér Baker. Píšu to po shlídnutí druhé série, kdy třetí ještě není celá venku. Zatím nevím, jestli se mi bude chtít pokračovat dále. Pokud se ten seriál nezmění, nemá to moc smysl. Nic by mi to nepřineslo. Taky záleží na tom, jestli to budou chtít ukončit nebo to budou protahovat do nekonečna, což mnohé seriály dokázalo zabít. Tak mi to nedalo a dal jsem třetí sérii, jde to pořád viditelně z kopce, je to BLM agitka, ztratilo to ten zápal. Celkově to je hodně na hraně mezi 2 a 3 hvězdami. Pokud budu mít kuráž, 4. série rozhodne. Edit: rozhodla, po třech a půl dílech jsem skončil, nemělo to cenu. Jakékoliv kouzlo se vytratilo, nedělo se tam nic nového. Každý díl stejné fráze, stejně problémy, žádný posun. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'LL WORRY ABOUT CRENSHAW. YOU WORRY ABOUT YOU, AIGHT?" --------- Beverly Hills 90210 v černošskom prevedení s prímesou amerického futbalu a gangsterčiny ulíc južného LA, Crenshaw reprezent. Hoci ma prvých desať epizód nesmierne bavilo, zvyšných šesť bol celkom problém dopozerať, keďže som si začal uvedomovať, že s drobnými obmenami je to stále o tom istom a až príliš repetetívne. Typické sračkovské sociálne trable à la pohádame sa, udobríme sa, pohádame sa, udobríme sa, 16 ep. v kuse... Atmosféra strednej školy, futbalu či gangsterčiny je prakticky neexistujúca. Postavy sú jednoliate, každý tu má najčistejšie a najlepšie úmysly a aj ten sebemenší "záporák" je tu vlastne dobrák. Sociálna utópia v plnom prúde. Môžem vyzdvihnúť relatívne dobre spracované zápasy, čo býva v týchto seriáloch dosť frekventovaný problém, a preto tam takmer vôbec nebývajú (napr. Blue Mountain State či Ballers). Na druhú sériu zvysoka kašlem, tie ich prihlúple problémy prvého sveta mi už lezú krkom. Obligátne som z nej však musel zhliadnuť prvú epizódu, pretože ten pocit, že si bol s jedným z hercov strieskaný na kašu za jeho domom niekde v South Central je proste na nezaplatenie... ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure par excellence, jehoz scenaristi dokazi na plochu par epizod vtesnat temata incestu, gangoveho nasili, drogove zavislosti, coming outu, nevery, dopingu, tridnich rozdilu. a kdovi ceho jeste. Jen s americkym fotbalem a realitou to nema vubec, ale vubec nic spolecneho. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Beverly Hills, 90210 v novém kabátě, z černošké komunity a s fotbalovou tématikou. Fotbal, vztahy... Točí se to pořád dokola, ale tak nějak to dohromady baví. Ale celou dobu stejně jen čekám, až bude končeně další zápas. :D 65% - 3* ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Černošské Beverly Hills 90210 3. tisíciletí. Kýčovitá, klišé telenovela navlečená do chráničů amerického fotbalu, prázdné fráze, pronášené s ohromnou vážností, jak to scénáristé seriálu o dospívající mládeži umí a černobílé postavy a charaktery jak z komiksu. Koukat se na to dá, ale spíše v rámci diváckého masochismu. Pokud je vám třetina, co mě, můžete asi pár hvězd přidat. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Velice působivý seriál,ve kterém,jde hlavně o dobře napsané postavy,je tu krásně odvyprávěn jejich chrakter,který se stále někam posouvá.Fotbalový talent už je pár dní celý zamnou zkouknutý a je jasné že bude další série,konec byl hodně otevřený 8/10 ()

montel 

všechny recenze uživatele

Bože, to jsou puobémy Uďo. Beverly Hills v novém kabátě, kde každý spí s každým, všichni si lžou, neustále brečí a všichni vypadají jak s časopisu. A do toho sem tam fotbal, pouliční gangy, chlast, přřestřelky,rap a nějaká ta lesba. Jako dobrý no. Zas tak úplně se nenudím. 65% ()

Pozerac 

všechny recenze uživatele

90210 po 20 rokoch. Jason Priestley sa svojho času vyjadril zhruba v tom zmysle, že v reálnom živote by chalanovi typu ,,Brandon Walsh" poriadne pridrbal. Dal som tomu šancu, ale je to jednoducho slaboučký, tá dokonalosť aktérov tohto príbehu začne liezť po čase pekne na nervy. Verím, že niekomu tento cukrovar môže vyhovovať a fakt im to neberiem, ja tiež slzu vytlačím pri peknej romantike, ale toto je silené, nereálne a najmä nedá sa tomu ani za mák věřit. Ak je to podľa skutočného príbehu, niekto pri písaní scenáru slušne odrbával. ()

Tak.normal 

všechny recenze uživatele

BH 90210 a MP v novém hávu. V novém, ne lepším, ne horším, ale opravdu jiném. A je to těžká guilty pleasure. Hltám to kousek po kousku a pořád nejsem přejedená. Na emoce, co stříkají kolem od začátku do konce, potřebuju deštník, a haldu papírových kapesníčků. Přiznávám se bez mučení, v páté řadě brečím snad u každého dílu. A stejně se vyskmrkám a chvi další díl, HNED! ()

Ecthelion 

všechny recenze uživatele

Shlédnul-vytrpěl jsem všech 5 řad. Kdyby se seriál omezil na 1. řadu, která se opravdu motala kolem amerického fotbalu a problematiky gangů, pak bych jej hodnotil naprosto zaslouženě na úrovni 4*. Bohužel následující řady jsou pouze progresivně-levicovou agitkou, jednou na hnutí BLM, jindy zase na LGBTQXYZ.....a tak podobně. Většina hlavních hrdinů je neskutečně otravná v čele s Coop. Zpočátku seriál s velkým potenciálem se změnil ve sra.ku pro progresivní levičáky. Jednu hvězdu dávám za 1. sérii. ()

Reklama

Reklama