Reklama

Reklama

Záhady ztracených obrů

(seriál)
  • Česko Tajemství pravěkých obrů (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po vyhynutí dinosaurů se na Zemi objevila další obrovská zvířata: 13metrový had o hmotnosti náklaďáku, žralok velký jako školní autobus, 20tunový nosorožec a lenochod 200krát větší než jeho dnešní příbuzní. Přestože stojí na špici svých ekosystémů, jsou často zranitelnější než ostatní druhy. Jsou náchylní ke změně klimatu, ztrátě přirozeného prostředí, nedostatku jídla a snadno podléhají dalším tvorům, kteří vnikají na jejich území. Pravdou je, že počty posledních dnešních obrů, potomků těchto monster, klesají a některým dokonce hrozí bezprostřední vyhynutí. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Analýza pozůstatků těchto zvířat a prostředí ve kterém obří pradávná zvířata žila pomocí moderních technologií a jejich srovnávání s podobnými současnými zvířaty. Shlédl jsem první díl na televizi Prima Zoom Titanoboa a Paraceratherium. ()

AgnesDee odpad!

všechny recenze uživatele

Brala bych, kdyby to byl dokument udělaný ve stylu Nigela Marvina nebo jako naučný pořad pro děti. Ale zde vystupuje "vědec", který se nějakým záhadným způsobem dostane do minulosti, k otřesně naanimovaným zvířatům se chová naprosto laksně (a zvířata jsou vůči němu lhostejná) a předkládá nám logicky odvoditelné informace, jako že když dnešní aligátor má jedno z nejsilnějších kousnutí na světě, tak krokodýl žijící před 60ti miliony lety měl ještě silnější stisk. To bych si teda fakt neodvodila, tyvole. Opravdu, i Nigel Marvin, který se dá s odstupem času hodnotit spíše jako naivní a směšný, byl formálně lépe vymyšlený, natočený, a věděl, jaké bude jeho cílové publikum. ()

Reklama

Reklama