Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Recenze (76)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Akční? Thriller? Ale houbeles. Přemýšlivé mysteriozní sci-fi je to. Příběh postavený na známé myšlence, že matematika je univerzální jazyk vesmíru a že pokud by s námi teoretické, zcela odlišné a pravděpodobně neporovnatelně inteligentnější bytosti z dalekých koutů vesmíru chtěly komunikovat, bylo by to právě skrze čísla. V tomto případě skrze Sommerfeldovu konstantu. Nemáte páru o čem je řeč? Já v zásadě taky ne. Ale film i přes viditelnou levnost je to zajímavý, srozumitelný i pro člověka, kterého kvůli matice vykopli z vejšky a až do poslední chvíle napínavý. Nějak si vlastně ani nevzpomínám na realističtěji zpracovaný film o kontaktu s UFO. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zádumčivý techno-thriller lokálního charakteru, kdy hlavního hrdinu hraje studentík s dokonalým mozkem. Dokáže totiž rozluštit kód z vesmíru a přidat tak na zvláštnosti jinak poměrně decentnímu, ale bez problému koukatelnému, filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O zarputilom, mladom “Fox-ovi EM”, ktorý neverí oficiálnej správe, že sa nad letiskom v Cincinnati, objavil dron, ktorý si mnohí svedkovia vysvetlili, ako U.F.O. Následne nato, sa na jednej z pofiderných stránok, dostáva k akému si signálu, ktorý vďaka geniálnym, matematickým schopnostiam, rozlúšti ako súradnice, pre opätovné pristátie mimozemšťanov. V prvom rade, tento snímok pôsobí ako extrémna reklama na “matematiku”. Žiadnych vizuálnych efektov ala pristávanie lode v “Star Wars”, sa divák nedočká. “u.f.o” je o úvahách, ukrytých v príbehu, plnom “pravdepodobnosti”, ktorá je “neurčitá”. Čiže nedáva odpoveď na jasnú otázku: “sme vo vesmíre sami?”, níbrž sa k problematike stavia tak, aby sa človek sám rozhodol, či je toto všetko možné. A viete čo? Podľa mňa JE, lebo to by bolo kurva plytvanie priestorom, keby sme tu naozaj SAMI. Keby ten úplný záver, príchodom “žandárov” a následným pokecom medzi “4 očami” tak “nezvrzali”, dal by som o jednu viac .. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak poněkud dost odlišně pojatý snímek, než co od něho očekáváte. Přišel mi tento film až moc vědecký, což na jednu stranu není marný, ale pokud očekáváte nějakou větší konfrontaci se zelenými mužíky, tak to vás předem zklamu. :D ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Miestami to bolo zbytočne komplikované a záver naopak veľmi predvídateľný. Film mal však slušnú atmosféru a tých krátkych 88 ma vedel stále držať v pozornosti. S väčším rozpočtom a lepšími (hlavne vedľajšími) hercami by to bolo aj o hviezdu viac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Matematika nepustí. S väčšinou sa dá preto súhlasiť. Je naozaj smiešne si myslieť, že sme vo vesmíre sami a ešte k tomu akože páni tvorstva. To je podobná blbosť, ako keď niekto tvrdí, že celá história začala pred 6000 rokmi. Mohlo to byť ale lepšie spracované. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Večná škoda, že nevzniklo pokračovanie, pokojne aj tých avizovaných 500 rokov v budúcnosti. To, že mladý študent získa prístup k informáciám, k akým by nikdy prístup nezískal, môžeme akceptovať ako žmurkanie smerom k War Games a podobným záležitostiam, alebo to akceptovať proste iba ako prostriedok k rozohratiu zápletky. Ono by to asi všetko prebiehalo nejako podobne, kódy, číslice, šifry, len by sme šifrovali informácie z obrovskej diaľky dávno predtým, než by sem niekto zavítal, čo sa asi aj tak nikdy nestane. Príjemná alternatíva k invazívnym dielam, len opakujem, chcelo by to pokračovanie. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi to jako film z nedělního Studia kamarád pro dospívající mládež. Děti vyšetřují záhadu. Mnohem zajímavější si pustil o UFO dokumenty nebo dokumentární seriály. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní ale zajímavá sci-fi o možném kontaktu z hvězd. Nic opulentního ani výrazně svižného, ale  přesto dokáže příjemně napínat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I cesta může být cíl. A někdy se můžeme sebevíc snažit, a stejně musíme počkat, na osvícení, nápad, až si nás najde. A pokud jde o mimozemšťany, až si nás najdou oni. Líbí se mi, že v podstatě levně (nevím, kolik stál honorář agentky Akt X) a bez nějakých bombastických triků lze natočit zajímavý, napínavý film, se zajímavě rozjímavou atmosférou, kde mi sice pár věcí nesedělo (třeba ten kluk s marjánkou že by furt svému autistickému spolužákovi půjčoval auto i po noci v cele?, proč vyšetřovatelé nezhaftli mladého matematika dřív, aby jim vypočítal příští místo srazu?), ale celkově nenudí, herci jsou uvěřitelní a chování postav je většinou logické, střípky se skládají jako v napínavé detektivce, a navíc to nabízí mnohá zamyšlení (dvě mé oblíbené scény - s holkou u hvězdárny a otázky lidstva; když mu profesorka řekne, že tenhle pohled zná). Snad jen Ellu Purnell bych sem necpal, sama s těma očima z ťamanských omalovánek, jak tomu říká verbal, vypadá jak odjinud, a možná by si měla nechat vyšetřit štítnou žlázu, než ty doširoka rozevřená kukadla už budou vypadat strašidelně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zvláštně zajímavý matematický? Film. Příběh i když je to jedná velká teorie si dokáže udržet člověka pro ten vteřinovy moment, zajímavý film ale ne bohužel oslnujici. Studen chytřejší jak pulka vědců. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě tam bylo moc čísel a matematických pojmů, kterým vůbec nerozumím. Možná bych to dokázal rozkousat, ale to mi hlavní hrdina nesměl být protivné vlezlé pako, které s přibývajícími minutami leze na nervy víc a víc. Škoda. S tímhle námětem a obsazením se dalo vymyslet víc. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno by ma to pred 30 rokmi dostalo viac. O akciu tu nešlo nielenže v prvom rade, ale ani v tom druhom. Je to skôr len moderný pokus niečoho podobného, čo sme mali v Lastovičke alebo v Batohom cez hory. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový Arrival pro nerdy... Kupodivu je to dobrý a funguje to.. Jen to teda není nic z čeho by jeden padal na prdel I-když z Gillian asi jo. Ta je snad každým dalším rokem Milfoidnější..) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se toho hodně bál, jelikož já a matematika, to je jako zkoušet dát dohromady sparťana a slávistu... Jenže naštěstí to všechno dopadlo dobře. Nutno říct, že pokud jste sem přišli kvůli tomu, že uvidíte akčňák s mimozemšťany, tak to prosím jděte jinam. Tady ani to UFO skoro neuvidíte. Naopak uvidíte vědecké a matematické bádání nad hlášením o UFU na jednom letišti. Hlavní hrdina se snaží zjistit, jestli je možné, že by to byli mimozemšťané. Má pro to svůj důvod, ke kterému se stále ve vzpomínkách vrací. No a upřímně, ačkoli se zde neustále mluví o vědě a matematice a je to samé počítání, kterému vůbec nerozumím, i tak to působí zajímavě. Je to poutávé, dobře se na to dívá, mě osobně ani hlavní hrdina neštval. A tohle bádání je i celkem napínavé, dokonce to má i mysteriózní prvky. A nakonec to i vyvrcholí. Nakonec to celé drží pohromadě, příběh mě zaujal a upoutal a je mi fuk, že jsem to nakonec to UFO ani sotva neviděl. Mě tohle bádání o (ne)existenci vážně bavilo.Ale zase to není pro každého. Mě se to ale líbilo a dávám silné 4* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Objeví se UFO ale jak jinak úřady se to snaží zatajit. Jenže jistý student se v tom neustále šťourá a ne ne dát si pokoj. Opravdu je otravnější než svítiplyn. Pravdu sice nakonec zjistí a i dostane možnost se podílet na utajeném výzkumu. Celé to místy působí jak hraný dokument. Pravda o UFO je asi taková že existuje, jenže se to nikdy nejspíš nedozvíme, vlády, které se o to zajímají to vždy zametou pod koberec. A dokud mimozemšťané nebudou sami chtít, aby je lidstvo skutečně vidělo, tak můžeme jen spekulovat. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film začína naozaj dobre s zaujímavými mladými hercami, no film sa postupne rozpadá na mišmaš bez skutočného smerovania. Problém je aj mizerná realizácia. Film je únavný. 4,5/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Veľa matematiky, málo príbehu. Herci podpriemerný a záver moc priamočiarý. UFO má jednoduchý scenár a chŕli na nás od začiatku rovnice ktorým nerozumiem, hlavná postava je o krok pred všetkými, no poriadné stupňovanie napätia neexistuje. Nemôžem povedať že by som sa nudil, čakal som ale niečo väčšie. Toto je komorná jednohubka. Film ktorý má tuctový vizuál a nenašiel som v ňom ani jednu silnú scénu. Žiadny moment prekvapenia alebo náznak nečakaného zvratu. Neurazilo, no ani nenaplnilo očakávania. ()

Reklama

Reklama