Reklama

Reklama

Hell Fest: Park hrůzy

  • USA Hell Fest (více)
Trailer 2

Představte si, že na Matějské pouti vjedete do strašidelného zámku a do klína vám tam spadne nepříjemně skutečná useknutá hlava. Nemůžete ani mluvit, ovšem nikoho jiného to nevzrušuje, protože useknutá hlava ke strašidelnému zámku tak nějak patří. Přesně tak se cítí hrdinové hororu Hell Fest: Park hrůzy. Sériový zabiják v masce si totiž z celého lunaparku Hell Fest udělal dokonalé maskování a svoje vlastní smrtonosné hřiště. Panoptikum strašidel skropí skutečná krev, na velevážené publikum čeká opravdový děs a smrt. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (177)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $11,107,431Tržby Celosvetovo $17,947,685▐ Nič zvláštne sa nekoná len tuctová mládežnícka vyvraždovačka, troška gore, troška naháňačiek po bludiskách v zábavnom teda pekelnom parku. Záver troška fopá. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZA TOUTO BRÁNOU SE ZHMOTNÍ VŠECHNY VAŠE SKRYTÉ SNY...“ /// Fakticky dobrej nápad s takovýmhle fesťákem... Samotnej film je taková týnejdžerská vyvražďovačka... trochu „gore“, strašení, ale hlavně atrakce, který musej bavit. A zabiják co chodí vstupy pro zaměstnance, vlastně celkem taky. Nejlepší jsou ty dvojsmysly – jakože doopravdy nebo ne? Je jich tu pár a nechal jsem se nachytat... Každopádně logika stranou. Což je asi jasný. Jde o snahu vyvolat napětí a předvýst smrt. Musíte se spokojit s ucházejícím vyzuálem. Navíc – správnej horor nemá mít víc jak hoďku a půl. Což tady dokonale splňujou... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na fesťáku se mi zdálo zabíjení fakt skutečný. 2.) Hledám nápad k podnikání. 3.) Thx za titule ,,espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočeno, vrah v masce byl odporný.... já se bavil. Ale do kina proboha ne! To už je několikátý horror ze zábavného parku. Asi tam nikdy nevkročím :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

95% celého rozpočtu minuli na rekvizity, takže na poriadne gore už žiaľ neostalo. Iba dve scénky, čo sa týka vrážd, tu stoja za pozornosť. Trošku zamrzela scéna s gilotínou z traileru, ktorá mi prišla až trestuhodne nevyužitá. V poslednej dobe sa mi rovnako prestávajú páčiť rozuzlenia, ktoré nič zaujímavé neprinesú. Ale ako pekne nakrútená naháňačka po pôsobivom a efektnom lunaparku je to našťastie podarené. Potenciál bol vyšší, ale ubehlo to rýchlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher, který v kinech neměl, co dělat. ale doma u TV je vcelku sledovatelný a zábavný. Největším plusem je rozhodně strašidelný lunapark hrůzy, který má solidní atrakce, děsivé výjevy i dobré masky, tam bych se určitě leknul i já, ještě by se dalo pochválit sympatické ženské obsazení a originální maska vraha, tím plusy u mne končí. Největším záporem je trestuhodná absence gore, na krev se zde úplně zapomnělo a vraždy patří k nejobyčenějším, což je největší problém u Slasheru. Soundtrack po chvíli leze na nervy a holky nic neukážou, takže jediný důvod proč film vidět je skvělý Lunapark, který si dokáže udržet divákovou pozornost, ale jinak to za moc nestojí.50% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě : Ten park chci v Český Republice, do piče. Jako nejvíc bubu bych tam udělala přesnou repliku posranecký sněmovny, kdy by mě honil Babiš až na perfektní maketu Zemanova hradu, kde by na trůnu sedělo totálně vožralý prase. Ne fuckt takovej park hrůzy by byl pecka, sice jsem extrémně zbabělej tvor a několikrát bych se dosrala, ale chodila bych tam ráda. Každopádně díky filmu se mi potvrdilo, jak je dobré mít přítele, co se umí o holku postarat a ochránit jí. Vlítnout tenhle vychrtlej vrahoun v šilhavý masce na Alíka, byl by to poslední odvážnej čin v jeho životě a já bych mu pak nachcala na mrtvolu, jenže buddhožel, hlavní hrdinka a její kámošky maj kluky, co jsou možná hodní, ale co se ochrany týče naprosto a kolosálně k hovnu. Největší nemehlo byl ten, co balil tu naší pohlavní hrdinku. Levej jak šavle, nesmělej panic, koktající pako a utratit padesát dolarů a netrefit plechovku...to už si zasloužíte smrt. Ráda bych řekla, že umřel hrdinně a měl s vrahounem epickej souboj, kdy se obětoval a zachránil svou vyhulenou, ale...NE. Neudělal ani hovno, nezachránil ani píču a chcípnul jako naprostej tragéd, kterým buddhožel i byl. Sic hodnej tragéd, ale pořád tragéd. Soukmenovec nebyl o moc lepší a třetí do počtu...škoda mluvit. Taakže opět bomba pro feministky, co si mastěj píču když sledujou jak chlapi umíraj a slabé, křehké ženy nakopávají mnohem silnějším mužským vrahounům prdel. Gore o hovně, celkově píčovina ALE ten park je kurva dobře udělanej a zachraŇuje ten průser kolem alespoň k průjemnému hovnocení. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci, aby následující slova vyzněla příliš elitářsky, ale jakožto zdejší hororový expert si je snad mohu dovolit. Prosím pana Plotkina a jemu podobné hororové hudlaře, aby svou nekompetentní aktivitou přestali degradovat královský filmový žánr na oddechovou zábavu pro popkornové publikum. Třebaže subžánr slasher zastává v rámci hororové hierarchie nejnižší postavení, ani on nesmí rezignovat na snahu o vyvolání negativních emocí. Prostředky se mohou lišit, avšak cíl zůstává stejný všem hororovým subžánrům. Plotkinovo povědomí o slasher hororech je bohužel žalostné a pravděpodobně omezeno na primitivní představu o nesmrtelném psychopatovi, jenž za doprovodu slaboduchého scénáře a s nabroušenou čepelí v ruce nahání skupinku otravných teenagerů. Kam se poděla ona slibovaná hrůza? Žádný div, že se Hell Fest velmi rychle transformoval v obyčejný Gore (Bore) Fest s nulovým hororovým potenciálem. Snímek hodnotím odpadem a nedoporučuji ho k projekci žádnému opravdovému fanouškovi žánru. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám doopravdy hlavně za ten hell park, nápad a prostředí, které mě hodně bavilo a sám bych se tam šel hnedka povívat. Jinak jak herecky, tak po stránce scénáře podprůměr. Nakonec sem rád, že sem na Hell Fest nešel do kina. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hell Fest je atrakcia, ktorá dokáže vydesiť aj toho najodvážnejšieho fanúšika strašidiel. Práve preto bojazlivá Natalie (Amy Forsyth) váha, či sa má tejto šialenosti zúčastniť, ale jej priatelia ju prehovoria a spolu sa vydajú do parku. Čaká na nich kopa zábavy, ale len do momentu, keď sa stanú terčom vražedného maniaka, ktorý sa priplietol medzi miestnych pracovníkov a vďaka svojmu kostýmu medzi nich perfektne zapadol. - Keď som včera pozeral A Christmas Horror Story, tak som si spomenul, že Amy Forsyth hrá v Hell Feste, tak som ho rovno išiel pozerať. Gregory Plotkin je podobne ako Christopher Landon človekom, ktorý sa u hororu uchytil vďaka komerčnému úspechu série Paranormal Activity, na ktorej sa podielal, ale jeho talent je výrazne nižší. Hell Fest samozrejme stavá hlavne na vizuálnej stránke, ktorá je bezchybná, ale dej mi prišiel tak plytký, že tie vizuály ostanú nakoniec tým jediným, na čom sa dá stavať. Poteší ešte aj herecké obsadenie s viacerými nádejnými hororovými menami a malá úloha Tonyho Todda, za ktorú som ale nesmierne vďačný, keďže ho aspoň trochu dostane na oči mainstreamovým divákom, ktorí nemajú potuchy o tom, čo je to Candyman alebo Night of the Living Dead. Kto má rád Halloween a s ním spojené oslavy, mal by tento horor oceniť, ale inak tu nenájdete nič, čo by sa nedalo nájsť inde a v ovela lepšej podobe. + Tony Todd + herečka z Torment, A Christmas Horror Story a Channel Zero + herečka z Scream a Riley ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skupina teenagerů je slasherována při festivalu hrůzy a jelikož mezi ně patří i Lucka Vondráčková, tak je jasné, že ta trocha krve je zředěná marmeláda! Natočené už stokrát a lépe, utopené v neonech, stroboskopech, nudných postavách a omezené invenci tvůrců (i ty kostýmy a kulisy jsou použité z existujících zábavných parků a haunted houseů v Georgii). Maska vrahouna se jménem „The Other“ má jistý merch potenciál, ale tam ta snaha nějak komerčněji „vřískat“ asi i končí.. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud si to celkově shrneme, Hell Fest se opravdu znatelně snaží napodobit atmosféru prvního Halloweenu. Tomuto přirovnání se tady člověk vyloženě nemůže vyhnout, protože jako na potvoru vám před filmem zřejmě poběží i trailer na pokračování této slasher klasiky. Ať už se jedná o hudbu, která ač hutnější, stojí na podobných motivech, nebo o postavu maskovaného vraha, o kterém teď víte o něco méně, než tehdy o Myersovi. Ten měl oproti tomu zdejšímu alespoň podrobněji vykreslený psychologický profil. Běžného diváka tak potěší hlavně to, že se scénáristé moc nezdržují, a jdou rovnou na věc (mimo park se film odehrává asi 5 minut po úvodní scéně). Hlavní partička je sama o sobě celkem nezajímavá, ale obsazení drží nad vodou hlavně sympatická Amy Forsyth, či cameo Tonyho Todda (to je sice krátké, ale povedené - znáte z traileru). Samotné detailní provedení Hell Festu, jakožto strašidelné akce je však famózní. Masky jsou skvělé, strašidelné domy děsivé a lidé kolem podivní. Ne, do takového parku bych určitě nešel, protože umělé vyvolávání strachu u mě nepatří zrovna k těm nejoblíbenějším aktivitám. Žádný fanoušek horroru by každopádně neodolal. Z hlediska příběhu je sympatický hlavně R-kový rating, který ve filmu drží napětí, a díky kterému tu brutalitu tvůrcům věříte. Obecně ale práce s kamerou v předstihu prozrazuje většinu lekaček, a nahánění obětí/oběti je o něco méně divácky atraktivní, než třeba laškování z loňského: "Všechno nejhorší". Pokud tedy chcete prozkoumat zákoutí tohoto "zábavního" parku, rozhodně neodejdete zklamaní. Jinak je film spíše průměrný, než nadprůměrný, ale své kvality dozajista má. S komentářem o Oktaviana tak musím jen souhlasit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Peklo to není, ale kvalitní slasher taky ne. Originální nápad tvůrci bohužel zazdiil krajně nesympatickými postavami, kterým jsem nebyl schopen rozumnět. Ok, ztrácejí se nám kamarádi, pojďme na další strašidelné atrakce. Dost mě zařáželo, že aby se podobný park vůbec dokázal uživit (vzhledem k počtu zaměstanců) muselo by být vstupné na úrovni prúměrné americké výplaty. Trošku jsem předpokládal že hlavní killer bude navenek vlastně úplně normální člověk. Potěší scéna s obrovskou palicí, jinak návštěvu hajzlíku dokázal mnohem mnohem lépe vytěžit Halloween 2018. Myers by si blbečka z Hell Festu vzal pěkně stranou a myslím že poprvé a naposledy by mu důrazně ukázal jak se to má dělat. Hell Fest je naprosto neškodná hororová zábava. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekat od snímku těžícího ze slasherů 80. let něco originálního či bombastického by bylo přinejmenším naivní, což ví každý žánrový fanoušek. Pravidla jsou jasně daná - zabiják, skupina mladistvých obětí a masomlejn. V podstatě jde jen o to, správně si tipnout, kdo zařve jako první a kdo eventuálně možná přežije. A jistě, všechna oblíbená klišé včetně zrcadel, záchodků, rozdělování se či nesmrtelného vraha tu jsou. Chybí jen blondýna.... Bohužel, právě očekávaný masomlejn se nekoná, vyjma dvou vcelku podařených mordů, jakých ale najdeme více i v historických řežbách. Přidanou hodnotou je tedy festival. Ano, tam bych se s chutí podíval, ten by za to stál. Atmosféra filmu se mi zpětně dost špatně posuzuje, jelikož kino plné puberťáků se smálo téměř nepřetržitě, často ale nikoliv filmu, byť místy úsměvný rozhodně byl. Jako skupinovou zábavu do kina lze doporučit i opravdovým fanouškům. Jinak snímek patří spíše jen na DVD. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zázraky jsem od toho nečekal, takže jsem vlastně dostal to co jsem chtěl a jsem ve výsledku spokojený. Ve svém žánru slasherů patří rozhodně k těm lépe vydařeným počinům. Stylizace a atmosféra funguje. Odehrává se to v pěkném prostředí strašidelného parku a do toho maniak, který si se svými oběťmi rád hraje je taky docela fajn. Je to lepší průměr. Škoda že takový park není u nás. To bych se tam pěkně vyřádil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepsi, nez kdejaka slatanina slibujici horor roku. Vsichni chceme videt trochu krve, no tak nam ji ukazali a zivot jde dal. Mimochodem; znam par lidi, kterejm bych na tenhle festak s chuti koupil listek. (Vancouver, Kanada) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý killer, nezajímavé postavy, kterým člověk tu kudlu snad i přeje, ale konec se povedl a procházka parkem nebyla k zahození, škoda že není někde poblíž něco podobného, co by člověk mohl navštívit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, ale priemerné a miestami až podpriemerné spracovanie, ktoré pobaví skôr divácku kategóriu tínedžerov, ku ktorým (najmä správaním) patria aj hlavní aktéri filmu. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Typická vyvražďovačka s partou teenagerů, kteří prchají před maskovaným zabijákem, který je tady ovšem dostatečně cool, tajemný a brutální, takže jakmile je na scéně, je na co koukat. Další plus je zpracování lokací, atrakcí a parku jako celku. Lákavá je představa něčeho takového v reálu, samozřejmě bez toho zabijáka. Hell Fest je svižná hororová jednohubka pro dospělé, kde můžou nudit asi jen plky hlavních protagonistů, které ale nemají dlouhého trvání, takže není co řešit. A konec potěšil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hell Fest se proměnil v Park nudy. Klasická vyvražďovačka, která nepřináší nic nového pod hororovým sluncem. Ústřední parta je krajně nesympatická, vrah bez většího charizmatu a vraždy naprosto tuctový. Filmu by určitě prospělo víc akce, napětí a především bych očekával větší krveprolití. Tuhle bídu nezachrání ani mikroštěk Tony(ho) Todd(a). Narazit v kině na ucházející horor je prostě umění. Naposledy se mi to poštěstilo u hororu " The Witch " z roku 2015. ()

Reklama

Reklama