Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja šprti dostanú pozvánku na párty od nádhernej dievčiny, poriadne sa opijú a nakoniec ešte aj dostanú ponuku pridať sa k najpopulárnejšiemu bratstvu na miestnej škole. Najprv musia prejsť skúškou, ktorá ich otestuje fyzicky, psychicky a emocionálne, no nie každý z nej vyviazne živý. (Marceloo)

Recenze (32)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zakázal bych ty zasrané bratrské spolky. Díky Bohu, že u nás jsou na vysokých školách normální lidi. Na druhou stranu toho židovského ukecaného šprta, bych podřízl jako první! ✳️✳️✳️ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pledge je vcelku slušný průměr o třech nerdech, kteří by rádi zašli na college party, ale pro všechny místní jsou looseři, tak to s němi vypadá, že skončí doma u X-boxu když cestou domů potkají atraktivní slečnu s pozvánkou na párty, kde budou mít možnost se přidat i slavnému Bratrstvu. To však vyžaduje fyzicko-psychologickou disciplínu. Tváří se to jako Torture horory posledních let s výjímkou, že zde převažuje spíše psychický terror a násilí se straní,což lehce zamrzí, ale funguje naštěstí napětí, humor a má to i nečekaný zvrat v závěru. Mohlo to být více ambicióznější a intenzivnější o tom žádná, ale pořád je Pledge strávitelnou jednohubkou, která neurazí. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja nerdi dostanú pozvánku na párty od nádhernej dievčiny a tak neváhajú a vydajú sa za zábavou. Poriadne sa rozbijú a nakoniec dostanú ešte aj ponuku pridať sa k najpopulárnejšiemu bratstvu na miestnej škole. Najprv musia prejsť skúškou, ktorá ich otestuje fyzicky, psychicky a emocionálne a nie každý z nej vyviazne živý. - Trochu lepšie než režisérov predchádzajúci počin, ale nedá sa tu podla mňa nájsť nič, čo by nejako výraznejšie dokázalo zaujať. Postavy sú nesympatické a film je plný amatérskych momentov a lacných chýb. Napríklad zmiešať old school syntetizérovú hudbu s modernými trackmi mi príde úplne nerozumné, rovnako ako priame okopírovanie scény s potkanom zo Sinister 2. Pochváliť musím príjemne ladené vizuály a celkom dobrú intenzitu napätia pri nepríjemných scénach. Ako víkendová oddychovka sa to vďaka krátkej stopáži pozrieť určite dá, ale divák od toho nemôže čakať nič viac. + herec z Minutes to Midnight + herec z Uncaged ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečné, aneb, zabij si svého outsidera. Kravina o kravině, ta jejich bratrstva jsou stejně hloupá, jako většina jejich členů!!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od samotného úvodu bolo jasné, kam celý film smeruje a dokonca aj záverečný v úvodzovkach "prekvapivý" zvrat sa dal pár minút pred koncom jasne očakávať. Hlavných hrdinov nemožno označiť inak ako nesympatické nuly, po ktorých smrti som túžil možno aj viac než samotní zloduchovia. Pledge bol našťastie dostatočne krátky na to, aby som pri ňom príliš dlho netrpel. Stráviteľné, ale ničím extra zaujímavé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad síce ošúchaný, no niečo také ma snáď nikdy neomrzí - partička nešťastníkov kdesi zavretá a bojujúca o život... Len toho napätia a tých nástrah mohlo byť viac. Skrátka chýbali tomu hororové grády a myšlienka, ktorá by rozvinula scenár do niečoho pútavejšieho. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Triviální příběh tří loserů kteří se snaží dostat do bratrstva. Budou však muset projít zkouškou. Jak se však ukáže nejsou to oni kdo prochází zkouškou. Sice to á poměrně krátkou stopáž ale v ní nic co by mě nějak víc oslovilo. Hódně slabý 2hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Narazit na horor, od kterého předem nic neočekáváte, ani o něm nebylo slyšet a vyklube se z toho celkem fájn podívaná, narozdíl od ostatních komerčních hovadin, vždy potěší. Není to sice žádná řezničina, i když pár chutných scén se tu najde, jedná se spíše o psychický teror. Má to solidní atmosféru, slušný rozjezd, příjemnou stopáž .. já jsem celkem spokojený. Lepší 3* (150. hodnocení) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

To, co původně vypadalo jako nábor k bratrstvu (což je samo o sobě divné, ale v Americe je možné prostě všechno), se nakonec změnilo v sadistickou hru pár psychopatických kluků. Líbil se mi samotný nápad a taky potěší dostatek brutality, “úkolů”, a dokonce i napětí semtam zafunguje. Závěr se hodně povedl, tak slušný zvrat/rozuzlení jsem dlouho neviděl a mělo to fakt šťávu. Postavy by mohly být o něco zajímavější a ne jen tuctoví nevýrazní nerdi, ale to se asi dá odpustit. Plusem filmu je jeho délka 77 minut, ve které se divák téměř nestihne nudit, a tak film nepůsobí nezajímavě ani na chvíli, a to se často nevidí . Z béčkových filmů je to jeden z těch lepších, musím říct, že mě to fakt příjemně překvapilo a nadchlo a hodnocení 48% tady teda moc nechápu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pledge naštěstí nepředstírá realističnost a nesnaží se diváka znechutit nějakým moralizujícím přesahem a sociálněkritickým ocasem nebo čím, takže na propláchnutí mozku večer po šichtě je to docela vhodná volba. Jen ten jeho rozjezd je poněkud zdlouhavý a zkarikované trio ukázkových zoufalců mě příliš nebavilo. Není vlastně moc o čem psát, prostě universitní mazáci šikanují bažanty... tedy šikanují a posléze vraždí bažanty. A nakonec vyjde najevo, že až takoví mazáci to zase nejsou, ale to už hraničí se spoilerem. Nenadchne ani neotráví, stopáž je milosrdná a pár momentů zapamatováníhodných (i když třeba ten trik s krysou na břiše jsem znal). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že původně se mělo jednat o hororovou veselohru, ale na poslední chvíli se filmaři rozhodli jinak. Trojice outsiderů má totiž celkem velký komediální potenciál, ale jakmile se mají na vážno postavit svým protivníkům, působí všelijak, jen ne důvěryhodně. A totéž se dá říct do určité míry i o necharismatických záporácích. Co se týče samotného charakteru inicializace, tak pár filmů jsem už na dané téma viděl a Pledge nepřináší nic nového. Spíš bych řekl, že se autoři drží při zemi. Něco pořádného se tak začne dít až v cca poslední čtvrthodině, ale ani to mě z ponožek nevystřelilo. Nic moc. 30% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To byla zase blbost... Tři nesympatický šprti se stůj co stůj chtějí dostat do nějakého bratrstva a dostanou možnost se dostat do nějakého elitního. Mezitím seženou ještě nějaké dva random týpky, kteří se tam jen tak zjeví (možná se k nim nějak přidají časem, ale já sem se u toho dost nudil, tak nevím), a jdou bojovat o svoje místo v tom bratrstvu. Zasvěcují je další tři nesympatičtí exoti, co je začnou brutálně týrat, ale pětice šprtů je tak blbá, že ani po velké spálenině a žraní polívky z rozmixovaných krys nejdou pryč a kdyby jim to ten kudrnáč nepřikázal, tak nejdou vůbec. A to jsou šprti, jo? Celý film je složen z fyzického týrání (jak se tady píše o psychickém - ten když tam je, tak působí strašně nerealisticky a i tak je ho málo oproti fyzickému, říkejte si co chcete), není komu fandit, jelikož to všechno je banda nesympatickéch exotů, jak ti hodní tak ti zlí, občas to sice je napínavé, ale jinak to nestojí za nic. Je to celé strašně hloupé, nudné a otravné. Navíc se tam objeví jakási záhada v tom všem, ale vzhledem k tomu, že se s ní vlastně ani nepracuje, tak to celé působí, jako by to tam ani být nemělo a dostalo se to tam náhodou. Konec je sice zajímavý SPOILER už jenom tím, že přežije tlusťoch KONEC SPOILERU a tím, jak se "vysvětlí". Jinak to ale nestojí za nic. 1* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

3 šprti mají problémy se uplatnit na party jelikož jich tam nikdo nechce. Jednoho dne jich jedna ženská pozve na party kde se jim zalíbí a jsou pozvaní i na druhý den na zkoušku, kterou, když udělají přijmou je do klubu. Zkouška spočívá v tom, že je ocejchují donutí žrat jakousi polévku z mixovaných krys nechají vyspat jednoho zabijou a pak je nahánějí, aby je zabily (ta zkouška totiž není pro ně, ale pro členy toho klubu) a to je celý film. Máme zde jedu useknutou hlavu a jednu scénu s krysou takže nic co by nebylo někde jinde a pointa nestojí za nic (zabij nebo budeš zabit). Jinak by mě teda zajímalo kde zmizela postava Rachel není zde ukázané, že by ji někdo zabil pokud jsem to teda nepřehlédl. Pusťte si radši podobně laděné Green Room https://www.csfd.cz/film/392363-green-room/komentare/ , který je o třídu lepší. P.s. ten tlustoprd měl chcípnout jako první. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Spolek, klan, gang, croo atd.. nikdy jsem v ničem takovém nebyl a nemusel jsem podstupovat kravské úkoly. Tady to místy bylo nechutné, ale hlavní ocasové, co skládali zkoušku byli hrozně tupí. Dávám 50% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke mimoriadne zábavný a osobitý film, častokrát vtipnejší ako niektoré komédie. Také malé študenstké explo, ktoré sa zo začiatku tvári veľmi nevinne, no postupom času psychický aj fyzický teror vygraduje do dosť nepríjemných úrovní. Pledge je prekvapivo originálny a aj trochu čudný nezávislý snímok, ktorý sadne hlavne fanúšikom drsnejších a extrémne cynických filmov. Silný priemer... 65 %!! ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Takova hooodne nenarocna blbina... Kdo ma nakoukano uz neco hororu,tak ho to necha uplne chladnym..Banda hloupych studentu se necha naverbovat do klubu..a pak uz to znate..chcilka hloupeho civeni,chvilka behani a predvidatelny konec... ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nuda k zešílení a i přes krátkou stopáž se to vleče jako nějaká stará pledgeka. Jestli to má být exploit horor, tak absolutně nefunguje a takovému Eden Lake třeba nesahá ani po mělký břeh. Totálně nesympatičtí protagonisté i antagonisté, zvrat stojí za hovno a ještě se nudíte od prvopočátku. No kombo jaxviňa! ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pledge se stal v této chvíli nejhorším hororem, který jsem tento rok shlédl. Sliboval jsem si od toho sice dost, ale i bez očekávání, by mě to zklamalo. Trailer tak trochu navnadil na ,,přijímací pohovor,'' kde budou muset uchazeči plnit nechutné úkoly, případně se navzájem vyhlazovat, no ono to je to trochu jinak. Tři psychopati se snažili psychicky a fyzicky mučit čtyři nerdy, jenomže to bylo všechno slabé a bez špetky inovace. Tenhle styl, kdy jsou na amerických vysokých školách bratrstva a podobné gangy a vygumovaní studenti udělají všechno pro to, aby mohli být členy, je debilní a mě doslova vytáčí, když je někdo takhle tupej, nemá vlastní hlavu a za každou cenu musí jít s davem. Těm třem případům v hlavních rolích jsem tak od začátku přál co nejbolestivější smrt a je jediné štěstí, že se mi svým způsobem dostalo zadostiučinění. Napětí se nějaké našlo, ale co z toho, když vám jsou hlavní postavy ukradené a fandíte raději záporákům. Gore nebylo téměř žádné, námět je prostě sám o sobě hloupý a ve finále je to jedno velké zklamání. 5% za bodycount + 10% za krátkou stopáž + 10% za závěrečný, leč docela očekávaný, twist. ()

Reklama

Reklama