Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by věřil policistce, která trpí tak závažnými záchvaty paniky, že se bojí vstoupit na jakékoli místo činu, a je proto už více než deset let zavřená v kanceláři? Kdo by věřil svobodné matce, která není schopná splácet hypotéku a vychovávat vzpurnou dospívající dceru? Téhle utrápené ženě totiž ve skutečnosti nikdo nevěří, že odhalila případ sériových vražd. Osobní dramata a tajemné vraždy se odehrávají v současné Budapešti, kde jsou demonstrace rozhněvané nové generace nedílnou součástí předvolebního života, a kde obyvatele stále pronásleduje dávná i nedávná minulost, což vede k utajovaným a příšerným zločinům. Je to město, kde se nic nezdá být upřímné a pravdivé, kromě emočně labilní policistky a její problémové dcery, která se touží dozvědět, kdo je jejím skutečným otcem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Skoro až parodie na policistku. Zabalená do působivého vizuálu, ale tahle paní už by byla z každé policejní služebny světa převelena do pokladny v Globusu. Scénáristé ve snaze přijít s něčím, co tady ještě nebylo, už někdy zacházejí opravdu příliš daleko. A nastavení hlavní hrdinky nebyl jedinej fail. Podobně přepálený byl i ústřední motiv. Tohle je pohádka, kterou nechtěli strašit děti. Tak ji natočili jako kriminálku. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Ne že by forma přímo zvítězila nad příběhem, ale dost se o to snažila a nakonec to bylo o prsa korejské dívky. Příběh byl zajímavý, ale nebýt té formy, asi by byl film minimálně tak o třetinu kratší. Zpočátku to bylo trochu nepřehledné, být to asijský film, tak bych se v tom, kdo je kdo, asi ztratil úplně, ale s přibývajícím časem se to zlepšilo, i ta zmiňovaná forma už tolik neobtěžovala. Závěr se dá snad považovat za happy end, i když s jednou drobnou kaňkou. Jen tedy mi přijde velmi nepravděpodobné, že by takhle psychicky nemocná žena mohla tak dlouho pracovat u policie a ještě nosit zbraň. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maďaři už v minulosti několikrát předvedli, že filmy točit umí a tohle není výjimkou. V Budapešťi se rozjede série sebevražd, akorát jediný, kdo tvrdí, že se jedná o vraždy je detektivka Mónika Balsai, která je už 10 let zavřená v kanceláři a trpí závažnými záchvaty paniky a tudiž ji nikdo nevěří. Film plyne pomalejším tempem, ale vyloženě nenudí, protože Monika je velmi inteligentní žena a na místech činu odvádí perfektní práci. ( Koho baví vyšetřování na místu činu bude hodně spokojený). Dojde i na zajímavé rozuzlení a pár nečekaných dějových zákrutů v průběhu filmu, takže rozhodně povšimnutí hodná záležitost. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Maďari vymysleli skvelú detektívnu zápletku, ktorá je komplikovnejšia, než sa na prvý pohľad zdá. Inšpirovali sa možno vo švédsko-dánskom Moste a to aj "inakosťou" hlavnej hrdinky, ale mierne za Škandinávcami zaostali. To najmä tým, že sa snažia z komerčnej detektívky silou mocou urobiť aj art a ešte aj extrémne vážne sa tváriacu spoločenskú kritiku systému. Ak by to bolo celé menej nasilu a viac vyvážené, možno by si film zaslúžil aj plný počet. Takto som rozmýšľal vďaka zopár logickým kiksom a prehnanej snahe tvorcov o troch hviezdach, ale keď si to porovnám so slovenskými filmami typu Sviňa, tak X. je po všetkých stránkach, bez preháňania, na svetovej úrovni. Obávam sa, že táto priepasť vo vizuáli sa medzi našimi kinematografii neustále zvyšuje a o nejakom dobiehaní Európy nemôže byť ani reči, môžeme sa potlapkávať po pleciach vďaka solídnej návštevnosti sk filmov u nás, koľko len chceme. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Policistka Éva je magor. Bohužel, nesympatický magor. Příběh zdánlivých sebevražd není špatný, ale nekonečně se táhne a nad konáním postav jen člověk kroutí hlavou. K tomu přidejte protivnou vzpurnou dceru, kariéristy, pomstu, profesionální zabijáky a místy nekonečnou nudu. Nejlepší je tak Budapešť vzhůru nohama (ale ke konci už to není ono), hudba (co v úvodu zní jak P. Glass) a kamera celkově. Po Liščí víle pro mne spíše zklamání... ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama