Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by věřil policistce, která trpí tak závažnými záchvaty paniky, že se bojí vstoupit na jakékoli místo činu, a je proto už více než deset let zavřená v kanceláři? Kdo by věřil svobodné matce, která není schopná splácet hypotéku a vychovávat vzpurnou dospívající dceru? Téhle utrápené ženě totiž ve skutečnosti nikdo nevěří, že odhalila případ sériových vražd. Osobní dramata a tajemné vraždy se odehrávají v současné Budapešti, kde jsou demonstrace rozhněvané nové generace nedílnou součástí předvolebního života, a kde obyvatele stále pronásleduje dávná i nedávná minulost, což vede k utajovaným a příšerným zločinům. Je to město, kde se nic nezdá být upřímné a pravdivé, kromě emočně labilní policistky a její problémové dcery, která se touží dozvědět, kdo je jejím skutečným otcem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé spracovanie, veľmi. Mónika fantastická. Záberov Budapešti dole hlavou toľko, že vám to nestihne liezť na nervy. Muzika môže byť. No a najlepší je ten príbeh, ktorý sa na začiatku tvári mierne chaoticky, ale ono to všetko zapadne pekne na tie správne miesta. Originálny kúsok, na môj veru. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Ne že by forma přímo zvítězila nad příběhem, ale dost se o to snažila a nakonec to bylo o prsa korejské dívky. Příběh byl zajímavý, ale nebýt té formy, asi by byl film minimálně tak o třetinu kratší. Zpočátku to bylo trochu nepřehledné, být to asijský film, tak bych se v tom, kdo je kdo, asi ztratil úplně, ale s přibývajícím časem se to zlepšilo, i ta zmiňovaná forma už tolik neobtěžovala. Závěr se dá snad považovat za happy end, i když s jednou drobnou kaňkou. Jen tedy mi přijde velmi nepravděpodobné, že by takhle psychicky nemocná žena mohla tak dlouho pracovat u policie a ještě nosit zbraň. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Líza, liščí víla je moje srdcovka, takže bylo jasné, že když se její tvůrci (dokonce zase s Móni Balsai v hlavní roli) sejdou u dalšího projektu, vzbudí to můj zájem. A to přestože tentokrát nejde o komedii. I když v jiném žánru, Mészáros zase dokazuje, že svými schopnostmi vyčnívá nad evropskou kinematografii. Audivizuální dokonalost doplňuje opět vynikající Móni. Od úvodní minuty jsem nespustil oči z obrazovky...je to jeden z těch filmů, který si pauznu, i když se jdu do kuchyně napít a slyšel bych jen zvuk. Ale takhle maxisoustředěně, mi to vydrželo jen asi polovinu stopáže. Jakkoliv je totiž forma parádní, takže mi skoro bylo jedno kam se vyšetřování ubírá, postupně to nějak přestávalo stačit. I když se rýsovala zajímavá pointa, tvůrci se rozhodli jít jinou, zdlouhavější cestou, takže to bylo místy rozvláčné. A přitom zcela paradoxně, je závěr jakýsi zrychlený, nebo zuřivě prostříhaný, jakoby došly peníze, nebo se tvůrci lekli, že by přetáhli dvouhodinovou stopáž. Když přidám, že mě pointa ani trochu nenadchla, neskrývám, že jsem trochu zklamaný. Moc rád bych plácl další pětihvězdu, ale tentokrát nemůžu. PS: v té době minisérie nefrčely, ale tady by byly tři díly ...nebo klidně víc do hloubky a šest dílů, úplně ideální. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Netuším, kde tvůrci berou tu neskutečnou drzost, naroubovat do kriminálky tolik nelogičností (neexistující psychotesty hl. postavy, vztahy na pracovišti, vládní konspirace jak z brakového akčního filmu aj.), ale tohle já jim teda nežeru. Chválím Maďarům nadupaný vizuál a pár dobrých scén, ale to je asi tak všechno. A ta snaha o krutopřísnou depresi ala feeling jak z Temnýho případu tomu teda taky moc nepomáhá. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na první pohled trochu nenápadný film, ale postupně mě vtahoval stále víc a víc. Nelze mu upřít kouzlo a hloubku, a to hlavně díky hlavní představitelce, která byla opravdu vynikající. Nic zvláštního jsem původně neočekával, ale nakonec se z toho vyklubala nevšední podívaná, na kterou si určitě ještě vzpomenu. A není vyloučeno, že se někdy podívám znovu. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama