Reklama

Reklama

Mrtví neumírají

  • USA The Dead Don't Die (více)
Trailer 4

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas. (CinemArt)

(více)

Recenze (449)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Víte co je fuuuck prdel?...že jsem si doteď myslela, ani nevím proč, že je to Němec tedy Jarmusch. Uuuups! No nic, tak přejděme k filmu. Ze začátku mě to bavilo, sqělá sqadra herců tu měla potenciál vytvořit sqělé dílo. Ovšem postupem doby mi tu něco, něco...prostě Něco! tu začalo chybět. Za prvé to byl vtip, za druhé se to začalo táhnout jako smrad...i když to mi vlastně ani nevadilo, kdyby se to kurva začalo dostávat k nějakému překvapivému konci! Což se ovšem nestalo. Začali tady akorát přibývat blbé živomrtvoly, které mě tedy nikdy! nebavily a hlavně to nedávalo žádný smysl i když jsem se snažila najít nějaký postapofilozofický podtext. Takže, abych to shrnula. Dobrý nápad, ale skutek utek. Za mě 75% ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se rozhodl zajít do kina poté, co jsem zjistil, že se v něm objeví má oblíbená zpěvačka Selena Gomez. Komediální horory mám celkem v oblibě. V tomto případě mě nejvíce zaujalo: „Co to bylo? Divoké zvíře? Smečka divokých zvířat?“. „Ať to bylo cokoliv, rozbilo to i konvice s kafem.“ Škoda, že Selena moc prostoru nedostala (chyběla mi třeba její smrt, spolu s jejími kamarády). Taky jsem čekal, že více prostoru bude mít i Iggy Pop a Tilda Swinton (u ní to ale vynahradilo její umění se samurajským mečem). Ale velmi jsem se pobavil, několikrát jsem se smál nahlas (a nebyl jsem sám). Potěšilo mě také celkem dost gore. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ach, paródia na zombie filmy a filmy celkovo, a hlavne silná metafora na klimatickú zmenu, kde ju jej tvorcovia a vládcovia spochybňujú, môžu za ňu živí aj mŕtvi a budúca generácia ponesie jej následky, a ja sa budem z kríkov alebo z kinovej sedačky len smiať. „Such a dick“, ten Jarmush, ale dostal som presne to, na čo som si kúpil lístok. Stejně všichni zemřeme. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Intelektuální střevní sranda. Protest song proti konzumní společnosti, ve které jsme v podstatě každý zombií. Kdo na to bude nahlížet jako na normální film, tak musí být zákonitě velmi zklamán... :-) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Další z příkladů proč nevěřit kritikům, zvláště pokud se jedná o film režiséra, který má dobré renomé. Nový Jarmusch mě bavil mnohem víc než nepřirozený a umělohmotný Paterson. Podobně vlažné recenze měl i Jarmuschův upíří snímek Přežijí jen milenci. Takže nenechte se odradit recenzemi, je to klasický Jarmusch: pomalé tempo, chytrý scénář a vtipné dialogy. Snad jedině ta kritika Trumpa byla taková laciná (too obvious). Sofitiskované vtípky na Trumpa bych velice rád uvítal, ale "make America white again"? To mi přijde na Jarmusche strašně slabé. Ale zase je to přesně ten kameňák pro obyčejný lid, který v kině zabírá (smála se půlka sálu). A už Werich i Svěrák se Smoljakem věděli, že je třeba tam hodit i nějaký ten primitivnější fór pro... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazení herci spláchnuti absolutně nezáživným filmem s nulovým napětím, atmosférou nebo snad gore. Nudnější kravinu těžko uvidíte. 1* ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Film vůbec nedává smysl - nechápu jaký byl jeho účel a proč to někdo natočil. Jestli je cílem ukázat, že jsme všichni zombie, tak to stačila nějaká 10 min epizoda. Chybí tomu vtip (na komedii), napětí (na horor), prostě to není nic. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele

Miluju zombie filmy, ale tady je tak obrovská spousta nevyužitého potenciálu, že se mi chce brečet... S tak výbornou sestavou se dal udělat mnohem lepší film, z tohohle by se sestříhala nadprůměrná dvacetiminutovka plná hláškujících postav a žánrových klišé, která většina z nás očekává, ale takhle nemůžu dát víc než tři hvězdy a to jedna z nich je jen za to, že je to zombie film... ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych čuměl na stand-up, který byl sice napsán někým, kdo má velmi dobrý smysl pro humor, ale přednáší ho totálně nevtipný a necharismatický nudař, přičemž v publiku sedí několik nastražených komparzistů, kteří pravidelně zvedají cedule s nápisem "SMÍCH". Nechápu, jak to Jarmusch udělal, ale Dead Don't Die není jen "obyčejná" nevtipná komedie. Je to komedie, obsahující řadu dobrých fórů, humorných situací a (sebe)uvědomělých referencí, ale naprosto paradoxně vůbec není srandovní a zábavná. Jestli celý ten koncept filmu má být nějaká reflexe klasického romerovského zombíka (a přeneseně také moderního konzumního člověka), který se pomalu potácí odnikud nikam, jeho konání je repetitivní, nemá řád ani smysl, pak nutno říct, že výsledek plní zadání takřka dokonale. Ale bez obalu druhým dechem přiznávám, že tohle je na mě už moc meta a rozhodně bych preferoval něco přímočařejšího. Dvě hvězdičky za herecké obsazení, vizuál a žánrovou chytrost, ale jako celek mě to absolutně minulo. IMHO je fakt, že se divák v důsledku otupění dutou pomalostí "děje" nesměje ani těm vtipům, které jsou opravdu povedené, pro komedii velmi špatným vysvědčením. ()

dannyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha! Co toto bylo za nehoráznou sra*ku! Na film jsem se těšil kvůli prostředí venkova a hereckému obsazení, ale teď ani nevěřím, co jsem to vlastně viděl. Vůbec nemohu uvěřit tomu, že se to dostalo i do kin. Chudáci Ti, kteří za to zaplatili a byli 105 minut mučeni v kině. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu neuvěřitelně nudný film ... bez vtipu ... bez akce ... bez drivu ... nic ... usínal jsem ... dokonalé ... ale na uspání ... Jim Jarmusch opravdu není můj "šálek čaje" ... ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o nudnou podívanou, u které jsem se zasmál všehovšudy dvakrát. Situace prorážející čtvrtou stěnu působí uměle a vůbec nejsou vtipné. Je mi až líto herců, proti kterým vlastně nic ani říct nemůžu. Film má asi vyjadřovat něco, na co jsem nebyl ale absolutně připravený, přičemž jeho myšlenka mě minula velkým obloukem. Je to vskutku škoda, trailery vypadaly dobře. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Pomalý jako pomalý prase.A do toho furt dokola ten zkurvenej Sturgill Simpson.A ta pani jak si lehla do rakve a dala si ruku pod hlavu a už jí to zůstalo. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jít na toto do kina tak mlátím hlavou do futer a chci vrátit vstupné. Naprostá nuda, nejhorší Jarmuschův film, co jsem viděl ... 25% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti tohto filmu som aj ja zomrel,ale od nudy,ako komedia slabe,ani neviem,ci som sa vobec zasmial,ako zombie horor totalne bez atmosfery,strachu a napatia,aj keby tam hrali vsetky hollywoodske hviezdy sveta,aj tak by to nepomohlo,jednoducho reziserovi Jimovi Jarmuschovi treba nas*at do ruk...:-) ()

kukys odpad!

všechny recenze uživatele

Jak si tohle vůbec někdo může dovolit pustit do světa, to tedy netuším. Ještě větší záhadou je pak pro mě žánr komedie - to už se víc pobavím u Péti Novotnýho a jeho zlatý mříže. Kroutím tu hlavou, protože tohle je nad mé chápání... ()

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama