Reklama

Reklama

Mrtví neumírají

  • USA The Dead Don't Die (více)
Trailer 4

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas. (CinemArt)

(více)

Recenze (448)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Mrtví asi neumírají, já z tohoto filmu jsem bohužel došel až na hranici, kdy duše opouští tělo, mozek vlivem nenadálého přísunu kvalitních zážitků přestává fungovat, tělo se brání další existenci, a srdce, křečovitě svírající se hrůzou scvrklo se do velikosti hrášku a řitním otvorem se mi vykutálelo na matičku zem. Nebýt mého oblíbeného pivního moku, kterýmžto podáním jsem si život spasil, vyhledám v širém světě pana Jarmuše, a ukopu ho do mrtvoly ! ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Ze svý zkušenosti s hororovými komediemi vím, že když je film v kategorii horor/komedie tak je to z 90 procent jen komedie (Vřískot tohle naštěstí nesplňuje) a i tady to nebyla výjimka. Docela dost vtipných dialogů by se tu našlo, ale vždy jsem se jen trochu pousmál a to nesplňuje moje požadavky při sledování komedie. Věděl jsem že to bude kravina. 2 hvězdy za vtipný dialogy a za to, že je to taková hloupá oddechovka třeba po těžkým dni. Kdyby tu bylo víc gore, hlavně na konci, dal bych možná 3 hvězdy. Možná. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Velmi prapodivný film s brutálně loudavým tempem a zvláštním humorem. Nemůžu říct, že bych se nějak nudil, ale čekal jsem o něco víc od zombie-komedie, která disponuje tak skvělým hereckým obsazením. Ani ten Adam Driver mi tu nějak nevadil. No na jedno kouknutí OK, ale opáčko určitě nebude. ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Při natáčení "Mrtvých neumírají" někdo těžce hulil - slova mé partnerky - a já k nim dodal: "Hodně pomalu a velmi dlouho." Odpovídá tomu dynamika vyprávění, směr, který se film (ne)ubírá, divné chování postav včetně zombií, byť jsem ocenil, že zase vidím staré známé POMALÉ zombie, žádné sprintery. Uslyšíte dialogy s déja-vu efektem, rádio tady umí přehrát jenom jednu písničku (navíc pokud něco nemám rád, je to country!), vedlejší dějové linky dojdou svého konce dřív, než začnou pokračovat, herci na vás pomrkávají vědomi si toho, že je sledujete, a celkově mi přišlo, že si Jarmusch chtěl jenom vystřelit z diváků. Ale víte co? Ono to jako celek funguje. Koncentrace divnosti zde totiž překročila hranici, za kterou už se nebudete pozastavovat nad tím, co to k---va vidíte, ale naladíte se na vlnu, kdy plně oceníte seriózní dialog třeba nad dvěma ohlodanými těly. Pro jistotu si ho vyslechnete třikrát, s vážnou tváří zhodnotíte, že pachatelé jsou s největší pravděpodobností zombie, nasednete do hlídkového vozu a za zvuku písničky The Dead Don't Die od Sturgilla Simpsona jedete patrolovat. Co kdyby jich někde bylo víc... ()

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Tak jistě, není to kdovíjaký Jarmusch. Humor je leckdy schovaný hlouběji, než ho bežný divák čeká. Škoda toho vyplácaného konce. Takhle hodně slabé čtyři. ()

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, za co bych tady dal hvězdu.. Snad jen obsazení skrz Billa Murrayho. Ale pro výstrahu použiju odpad. Film se táhne hůř, než sliny po želé hadovi z pouti ze Křtin.. Hudba vhodná, ale ne dost dobrá - všemu vládne 1 song. Že kino stojí v roce 2019 dvě stě pět korun ani nebudu dodávat asi :(( ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Jime, Jime... Takové obsazení, takový námět, takový potenciál... A ty to takto promr... eee... promrháš...:( Podstatnou část filmu jsem se vyloženě nudila. Spousta slibných momentů vyšla úplně na prázdno. Samotná Tilda to nezachrání... Nejvíc pobavil Iggy Pop, který snad ani nemusel projít maskérnou :D ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Ona se ta nezávislost, mačkaná do mrtě, může snadno přelít ve směšnost až, jistě neplánovanou, slaboduchost. Nejpomalejší film, jaký sem za poslední balík času viděl. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Ach Jim Jim...naozaj nestačí vložiť politicko-ekologický podtext do záveru filmu, aby tento za niečo stál. Veľmi prosím, už sa nikdy nepokúšaj o Zombie komédiu. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Satira, ve které není v podstatě čemu se zasmát (vlastně až 5 minut před koncem). Jako horor se tváří příliš "civilně", jako parodie zase příliš naturalisticky. Bill Murray a Tilda Swinton jsou dvě třešničky na jinak poněkud zaschlém dortu... ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy jsou moje krevní skupina a to nejen proto, že u nich vždy dostanu hlad, ale výborně se u toho odreaguji - většinou... Bohužel zde jsem narazil a nepamatuji se, že bych se doposud v kině někdy takhle nudil. Mrtví možná neumírají, ale tato kokotina pro mě umřela okamžitě po opuštění kinosálu. ()

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama