Reklama

Reklama

Mrtví neumírají

  • USA The Dead Don't Die (více)
Trailer 4

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas. (CinemArt)

(více)

Recenze (448)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Výborná zombie comedy :-) Spousta nádherných, originálních a osobitých detailů, skvěle vybraná herecká sestava, trefně vtipné hlášky, jen ten konec mi přišel celkem rozpačitý. Ale jedno vím jistě - už se těším na další shlédnutí, protože hlavou se mi teď promítá jeden srandovní moment z filmu za druhým a na tváři mám úsměv. Tohle je chuťovka pro fajnšmekry a za sebe jednoznačně doporučuji. 89%. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

No co tohle mělo znamenat tvl??!! ... myslel sem, že mě ten film unudí a tím zabije k úplný smrti a to svojí pomalostí, kdy si do něj ještě Jarmusch vybral superpomalý starý a nudný herce. Celkově je to o ničem a nefunguje v tom nic jak má, ani humor, ani akce, ani gore, ani scénář příběhu (no ten už vůbec ne ...). Ani herci tam nefungují, nic prostě! Jen je to zkurveně pomalý a nudný, takže jsem byl nucenej při tom neustále jednou rukou projíždět na mobilu instáč a fejsbuk, abych se u toho filmu aspoň nějak zabavil ... Ani se mi o tom filmu nechce ani psát komentář, ztracený dvě hodiny života. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Trailer šíleně nudný. Nikdy bych na to do kina dobrovolně nešla a už vůbec bych se neobtěžovala si to pustit doma. Ale byla to součást ČSFD víkendu. To bylo opravdu neskutečné utrpení vydržet to do konce. Nikdy jsem neviděla, aby v rozhovorech byly takové pauzy. Troufám si říct, že ten film by bylo možné zkrátit minimálně na hodinu, kdyby mluvili trochu normálně. A to nepřeháním. Konec naprosto, ale naprosto stupidní a nesmyslný. Když už si říkáte, že to horší být nemůže, tak zjistíte že může ve chvíli, kdy jakousi podivnou osobu, o které trochu přemýšlíte, co v tom filmu má vůbec za roli, odnesou mimozemšťané. Jedinou hvězdu jsem dala za celkem vtipnou scénu, kdy hlavní dvojka probírala scénář. Nejhorší na tom celém bylo, že to nebyl nejhorší film z ČSFD víkendu v Boskovicích. Tento rok dost špatný výběr. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Měl to být film, který si bude ze všeho a ze všech dělat legraci a já budu brečet smíchy. Bohužel pouze prostřední pasáž splňovala, to co jsem napsal hned v úvodu. Korunu tomu všemu dodal úplný závěr filmu, kde se objeví jistý objekt na pár sekund a zas zmizí, bez jakéhokoliv vysvětlení či příčiny. Bohužel není zde nic kromě té odrhovačky od Sturgill Simpson a pár dobrých vtipů. Nedoporučuji. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jarmuschovu dřívější tvorbu neznám a "Paterson" šel hodně mimo mě, takže jsem šla do kina raději s nulovými očekáváními, abych se nakonec docela bavila. Nic novátorského, boření čtvrté stěny bych asi vynechala, ale dialogy Murrayho s Driverem (toho maníka mám čím dál radši) drží celý film nad vodou. Krvavá pohodička na jedno zhlédnutí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Návšteva v kine v susednom meste sa vyplatila na výbornú. S overeným filmovým kritikom som dal prednosť tomuto filmu pred bowlingom a rozhodnutie neľutujem ani v najmenšom. Titulná pieseň k filmu od Sturgilla Simpsona, ktorá má rovnaký názov aký má film obohatí môj playlist na Spotify v každom prípade. Ako už bolo spomenuté, takto z chuti som sa v kine asi ešte nezasmial a jeden z dvojice predstaviteľov Cliffa či Ronnieho by si určite zaslúžili Oscara, ale kedže sa jedná o komédiu nestane sa tak. To však nič nemení na fakte, že predviedli na plátne neuveriteľný výkon a celý film je jedno obrovskou baladou spomienok na Romera a príjemnou paródiou na True Detective a takzvané majndfaky, ktoré akože prinášajú Marvelovky. Mŕtví neumierajú síce nakoniec pre mňa nebude najlepším filmom roku, ale rozhodne k tomu nemal ďaleko. Premiérovo sme si do kinosály sadli počkali kým si ostatný kúpia lístky na Annabelle 3 a vrátili sa po občerstvenie do bufetu, kedže nekonečné reklamy v Cinemaxe sa dajú využiť aj rozumne. K názoru a hodnoteniu zdejšieho samozvaného hororového exota asi toľko, že takýto úbožiak človeku nestojí za údery do klávesnice...Tých zombíkov, hľadajúcich wifi či xanax je nielen všade navôkol, ale aj na zdejšej databáze požehnane... ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Plnokrevné čtyři hvězdy. Na první pohled zábavná hříčka (a čím déle trvá, tím je zábavnější), při detailnějším ohledání jarmuschovské varování (možná už s křížkem po funuse?) před současným dvojím nebezpečím - ohrožením planety a naší humanity. Což o to, jako by režisér skrze postavy říkal divákovi, tohle je jen svévolná realita mého filmu, ale liší se ve své podstatě od reality vezdejší? ()

Phetronius 

všechny recenze uživatele

Komedie bez vtipu, horor bez strachu a napětí. skvělé obsazení, dosud docela fajn režisér, ale výsledek je tentokrát (skoro) odpad. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, jako by producent prostě Jimovi podepsal bianco šek na jeho další film. Protože jinak nechápu, jak se tahle banální a úplně nefunkční věc mohla dostat do kin. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak úžasné je herecké obsazení, je film sám o sobě jedno velké zklamání. Komedií je tento film tak 5 minut, zbytek je prostě jen obrovská nuda. Všechno dobrý je vidět v traileru. Snad první film, u kterého jsem v kině na chviličku usnula. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Jarmusch búra štvrtú stenu a asi aj videl pár zombie klasík, a občas je i milý a streštený, ale vo výsledku skôr repetitívny a otravný. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Je to dost odfláklé, jak po stránce vtipkování na účet žánru, jako společenský komentář i jako jarmušovský film. Kdyby tam aspoň cákala pořádná krev místo toho popela. :-( Přežití zachraňují dobří herci. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že to bude taková ta kravina, ale až tak? S žánrem horor to nemá nic společného, leda tak výskyt zombie ve filmu. Občas jsem se zasmála, ale mohlo to být teda vtipnější. Spíše nedoporučuji, o nic nepřijdete. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jarmusch přiznaně pracuje s diváckým očekáváním a znalostí žánru, což se projevuje zejména tím, že úplně - ale úplně - kašla na nějakou výstavbu dramatu. Žádná postava v tomto filmu nejedná a nic neudělá, a ta, od které nejvíc čekáme že by něco udělat mohla (Tilda Swinton) to dokonce neudělá tak agresivně, až máte pocit, že zpod sedačky v kině cosi slyšíte; tak se ohnete, abyste ten zvuk lépe prozkoumali. A je to Jarmusch, co na vás z dálky tichounce volá: "Fuuuuuck yoooou." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

těžko říct komu přesně je tenhle film určen.Zapřísáhlé Jarmuschovce nejspíš neosloví protože je přeci jen víc mainstream než bývá zvykem.A na druhou stranu nejspíš neosloví ani fandy zombie hororů,protože to jednak není horor a druhak má hodně pomalé tempo a prakticky žádnou akci.Chvílemi sice bylo víc než fajn sledovat dvojici Murray/Driver lakonicky komentovat přicházející zombie apokalypsu,ale to je tak nějak všechno...60% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, pokud jde o otázku nihilismu, dotkli jsme se úplného dna. Vtípky jsou předvídatelné natolik, že Jarmuše podezřívám z patolízalství, nicméně mi to chutná stejně jako [kofí]. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Představte si Jarmuschův filmový styl a převeďte ho do zombie hororové komedie. Jde to dohromady? Nejde. Já nějak nechápu, co Jarmusche vedlo zrovna k tomu natočit tohle. Ono to prostě a jednoduše nefunguje - nejprve nám jsou v dlouhém úvodu lehce představeny postavy, které jsou ale představeny dost málo, aby si k nim člověk vytvořil nějaký vztah.Trvá půl hodiny, než zombíci konečně na někoho zaútočí a na celé město zaútočí až někde za polovinou filmu. Do toho se zde vedou nudné dialogy, humor zde taky moc nefunguje (za celý film jsem se asi čtyřikrát pousmál) a obecně už vůbec nechápu, proč tak nenáročný film je natočen tak "náročně". Vždyť takhle to diváka akorát unudí a ne, tady ta pomalá atmosféra Jarmuschovi fakt nefunguje, protože zde ani není pořádně co budovat. Do toho je zde i něco jako myšlenka, celkem jednoduchá, proti tomu nic nemám, ale když už celý ten film je jednoduchý (a finále má celkem šílené a maličko mi připomnělo Rubber), tak to snad mohlo být o něco akčnější. Jenže to by pak nebyl Jarmusch. Tenhle film byl pro něj velký risk a prostě mu to nevyšlo, bohužel. Aspoň teda mě to moc neoslovilo. 2* ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Natáhnout pomalu tempovaný film na dvě hodiny se tu nevyplatilo. Náplň filmu stačí tak na 20 minut, takže je z toho ukolébavka s trochou humoru. Prolomení 4. stěny je tu pak naprosto mimo. Herci absolutně nevyužiti a s koncem si při psaní nevěděl rady. Velký špatný. ()

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama