Reklama

Reklama

Mrtví neumírají

  • USA The Dead Don't Die (více)
Trailer 4

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (448)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jima Jarmusche jsem dlouho opomíjel a po tomto filmu s tím budu rozhodně pokračovat. Umí si vybrat fajn herce a má svůj styl, který mě ale celkem míjí a pravděpodobně budu v té větší části spektra. Vlastně by mě ani film nezajímal, nebýt Billa Murrayho a Adama Drivera, které opravdu můžu a akčního traileru. Což je právě ten problém, ten trailer je jeden z těch mystifikačních a proto se zde najde tolik zklamaných duší. Já už znovu nenaletím...5/10 ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Prej podobenství. Jako by svět nepotřeboval nic jinýho, než další zk*rvený podobenství, kterým tzv. diváci konečně pochopí, jak se věci mají. Jako by těch podobenství nebylo už dost u Avengerů a podobně. Robbe-Grilleta na ně, Caraxe na ně, Ruize na ně, Jodorowskýho na ně - ti jim ukážou podobenství! Pro všechna ta podobenství už se člověk v kině nemůže ani nadechnout. A vezměte někdo Schleiermacherovi z ruky to ukazovátko, vždyť to se nedá vydržet. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto se neztotožňuji se zdejším odporným hodnocením. Jakožto filmový expert, který má Jarmusche výborně nakoukaného, si nedovoluji tento film považovat za průser, ba dokonce bych si jej troufl zařadit velmi vysoko v rámci jeho tvorby. Netuším, zda někdo náhodou neočekával, že vzhledem k tomu, kdo film vytvořil a kdo se v něm objevuje, že vytáhne nějaký zombík ruku z obrazovky a vyhoní mu péro.Potom bych chápal zklamání. Tento snímek na mě působil trošku dojmem jakési menší rozlučkové párty, která se nese ve velmi odlehčeném duchu. Humor se mi velice líbil a zvláště několik skrytých vtípků. Skoro bych tento film označil za potravu pro krásné, sexy, inteligentní, mladé diváky. Zřejmě proto se mi líbil. Tempo je Jarmuschovo, což může někomu překážet, nicméně vzhledem k atraktivnosti námětu a příjemného prostředí amerického zapadákova plného správných divnolidí, jsem neměl moc šancí se nudit. Jednotliví herci sednou do svých rolí tak skvěle, že má člověk skoro až pocit, že byl film napsán jen proto, aby mohli vyniknout. Stejný pocit má člověk i s úvodní písní. Velice příjemná oddechová jednohubka se zřetelným poselstvím, které na vás mrká z každého rohu, ať už se bavíme o písni, která jej nese, nebo už jen o jejím názvu. Lidé žijící v "zombie módu" opravdu neumírají. V rámci žánru hororových komedií toho není opravdu mnoho k vytknutí. Slabší 4 kousky. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Experimentálně-intelektuálně-ironický zombie film od režiséra, který standardními komerčními zombie filmy pohrdá, a podle toho to také vypadá. Záměrné shazování pravidel zombie žánru a převracení konvencí a stereotypů vyznívá spíš trucovitě než inovativně a výsledkem je vyloženě anti-zábavný a nahodile působící snímek s naschvál lajdáckým scénářem plným repetic a nevyužitých postav, jenž se zmůže jen na vyčpělou a mělkou sociální satiru a pár meta-vtipů, jehož tempo je malátnější než šouravá chůze sípajících umrlců, a který cílí na diváky, kteří si ho ve většině případů kvůli zvolenému námětu pravděpodobně ani nepustí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mŕtvi neumierajú sú poriadne divný film (najmä čo sa týka správania postáv a dialógov), ale musím sa priznať, že mne sa práveže tá divnosť celkom páčila. Ale hej, zas nejaká veľká pecka to nie je. A dialóg o scenári si fakt mali radšej odpustiť, to sa Jarmusch dostal niekde na úroveň vtípkov zo základnej školy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (12)

  • Scéna začínající okolo 25. minuty je parodie na film Kill Bill (2003). (Skarface)
  • Jarmusch jednu roli napsal také pro Daniela Craiga. Ten však měl v době natáčení volných pouze deset dnů, během kterých měl Jarmusch natáčet scény s Adamem Driverem, který byl rovněž velmi vytížený. Nakonec tedy Craigovu roli vyškrtl. (WernerDMZ)
  • Když tři policajti jedou po silnici směrem na hřbitov, postava Adama Drivera se nakloní z okna s mačetou, aby odřízla hlavu jedné zombie. Tato zombie je oblečená ve stejných šatech a se stejnými vlasy jako postava Billa Murraye v Zombielandu z roku 2009. (ČSFD)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama