Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na pozadí epických událostí ve Francii v době občanských nepokojů se odehrává příběh Jeana Valjeana, bývalého trestance, který se nedokáže vymanit ze stínu svého minulého života. Jeho budoucnost ohrožuje jeho nemesis, chladný policista a bývalý vězeňský dozorce Javert, který je odhodlán postavit Valjeana před soud. Mezitím je Fantine, dělnice opuštěná svým bohatým milencem, nucena okolnostmi ke stále zoufalejším činům, aby se postarala o svou malou dceru. Jejich příběhy se střetnou, když v pařížských ulicích vzplane revoluční násilí a Jean Valjean musí najít cestu sebepřijetí, vykoupení a lásky. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

BBC opět nezklamala a nabídla špičkové drama prvotřídní kvality a jednu z nejlepších adaptací Victora Huga. Tedy, všechny adaptace Bídníků jsou výborné, ale tahle určitě patří do TOP3 hned za verze s Gabinem a Depardiuem. Samozřejmostí je naprosto boží, velkolepá výprava a fantastické herecké výkony v čele s dokonalou Olivií Colman, která postavu madame Thenardiére dotáhla k absolutní dokonalosti a Lily Collins, která totéž činí s postavou Fantine. Dominic West a David Oyelowo jsou také absolutně perfektní. Navíc je to věrné předloze a ještě je tu něco navíc, hlavně v prvním díle, takže za mně naprosto povinná četba. Jasných 100%, tady prostě nejde nic vytknout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Poslední přepis Les Mis od BBC není špatná záležitost. Postavili se ke kanonizované látce jako obyčejně s respektem, s velkým rozpočtem, ale taky s ohledem na moderního diváka. U starších přepisů jsem si často říkala, že je potřeba po těch 150 letech mnohé aspekty románu komentovat a vysvětlovat. Určitě mi nevadí sociálně kritické komentáře Huga, naopak je považuju za to nosné. A v BBC měli hodně dobrých nápadů. Například Thénardierovi jsou zde velmi zajímaví už jen tím, že to není sehraná partička zlounů, ale mají problémy i mezi sebou a jsou to osobnosti mistrně pracující s přetvářkou. Velmi jsem ocenila celý příběh Fantine s Félixem Tholomyèsem před jejím odchodem do Montfermeil, protože na ten málokdy zbyde trochu času... Není to samozřejmě dokonalé, hodně otázek, které jsem měla u starších verzí jsou zde zodpovězeny, ale pokládají se zase jiné, které bych považovala za vysvětlené. Nicméně pro otevření klasické debaty na téma, zda je i dnes vhodné se zabývat klasickým románem 19. století a co si z něho můžeme vzít pro dnešek (kromě splnění jakéhosi minima v kontextu maturity či všeobecného přehledu, což samo o sobě nikdy nebude dostačující pro skutečný dospělý život). Finále krásně snoubí akční složku a rozuzlení jednotlivých osudů, nechybí víra v lepší zítřek, ale je velmi dobře a funkčně zpřítomněna i realita toho, že lidé jako Thénardier pokračovali své hnusné životy v koloniích a bída samozřejmě z ulic nevymizela ani po provolávání svobody na barikádách roku 1832... #bbc ()

Reklama

Emily93 

všechny recenze uživatele

Som príjemne očarená z tejto adaptácie. Najskôr som bola jemne skeptická, ale tento seriál som si rýchlo obľúbila. Dominic West suverénne dominuje v stvárnení Valjeana, David Oyelowo v Javertovi je impozantný, presvedčivý výkon vznešenej Lily Collins v postave Fantine. Imponuje mi vynechanie muzikálnosti a pridanie dôrazu na príbeh. Bolesť a smútok sú nádherne zachytené s citom pre detail. ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

Bídníci - to je moje. Četl jsem knihu,viděl jsem hodně verzí. Tady na začátku píší "na motivy románu". Což je bohužel pravda. S knižní předlohou to má zásadní rozchodníky v ději a to často a v důležitých věcech. Proto se mi to nelíbilo. A samozřejmě jsem musel zkousnout, že by jako na začátku 19. století byl nejvyšší představitel výkonné moci černoch... ()

poet 

všechny recenze uživatele

Máloktorý román sa môže pochváliť takým množstvom spracovaní ako táto klasika od Victora Huga. Je to kniha ktorú môžem čítať dookola a najmä pasáže Cossetinho detstva asi mám najradšej. Seriálové spracovanie ma celkom zaujalo vidno tu slušnú výpravu aj pomerne dobrých hercov. Príbeh má celkom slušný spád a nenudí. Osobne by som možno uvítal pomalšie tempo rozprávania myslím že na nejakých 10 dielov by to v pohode vyšlo a nič by to nestalo. Najmä v tých posledných dvoch dieloch sa toho udeje pomerne dosť. To čo tu každému asi udrie do očí je zrejme postava Javerta ako šéfa polície ktorého tu hrá černoch. Ako nič proti hrá svoju postavu ozaj dobre ale do obdobia napoleonských vojen mi to proste nepasuje. Politická korektnosť a multikulturalizmus si zrejme nájde cestu všade.... ()

Galerie (291)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama