Reklama

Reklama

Nancy Drew a tajemné schodiště

  • USA Nancy Drew and the Hidden Staircase (více)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Nancy, které nedávno zemřela maminka, se se svým otcem Carsonem právě přestěhovala do malého městečka River Heights. Carson se zde zapojí do kampaně proti stavbě železnice. Nancy si zatím v novém městě hledá kamarádky. To se jí daří i díky tomu, že je chytrá a dokáže se postavit také místnímu školnímu nafoukanci, kterého zesměšní. Tento kousek jí ale vynese odměnu v podobě veřejného trestu (musí uklízet ulici). Při této činnosti si vyslechne starou ženu Floru, která se právě obrátila na místního šerifa. Flora i její neteř Helen tvrdí, že v jejich domě straší. Šerif Floře odmítá pomoct, a tak se Nancy nabídne, že jí pomůže zjistit, jak to s těmi strašidly v domě je. Jenže než může Nancy začít řešit záhadu strašidel, zažije nepříjemnou věc. Na ulici jí začne vyhrožovat místní darebák Willie Wharton. Chce po ní, aby se její otec vzdal boje proti stavbě železnice. Nancy vyrazí do domu Flory a skutečně tam večer zažije podivné úkazy. Náhle začnou vybuchovat žárovky, otvírají se zásuvky od skříní a po lidech létají předměty. Nancy se ale nebojí, a tak hned druhý den ráno objeví příčinu... (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V USA platí Nancy Drew za rovnakú klasiku ako Scooby Doo (asi jak pre naše končiny Mach a Šebestová, alebo Pippi, krát 100), a neoddeliteľnú súčasť popkultúry. U nás ju takmer nikto nepozná, čo ale pri sledovaní deťom vôbec vadíť nebude. Je to vcelku ideálny film na sobotu ráno, pokiaľ máte menej ako 14 a chutia vám corn flakes. Sophia Lillis roztomilá. Cieľovka nech si pridá koľko chce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú knihu nepoznám, ale nakoľko vyšla v roku 1930, tak asi sa tu veľa vecí zmodernizovalo, aby to bolo viac pre súčasného diváka. Takže v tomto smere si o tom skôr niečo povieme ako o filme samostatne, než ako o adaptácii knihy. Lebo verím, že tá bola v týchto aspketoch diametrálne odlišná. "Nancy Drew and The Hidden Staircase" je podľa mňa dobrá kombinácia rodinného filmu s krimi a možno aj takého jemného hororu v jednej časi. Ale veľmi jemného. Je super, že veci sa dajú logicky vysvetliť, postavy sú podľa mňa celkom dobré a najmä Nancy je sympatická, ktorú hrá Sophia Lillis. Na dievča som bol zvedavý už od momentu, čo som v 2017-tom videl prvú časť filmu "IT". A svoju charizmu vie priviesť aj sem. A ešte k tomu je aj chytrá. A popravde aj tie zvyšné dievčatá sú celkom okey. Efekty sú na TV úrovni, ale nie otrasné. Osobne by som možno bol radšej, keby tam neboli niektoré vysoké klišé. Ako keby sme vedeli viac-menej odhadnúť kto bude zloduchom. Ako keby sme vedeli, že baby budú na konci naj kamošky napriek všetkému čo sa predtým udialo a tak ďalej. Celkovo mám pocit, že to funguje a je super mať možnosť vidieť ako sa dokázal duch v tomto dome preukazovať. A potom je tu ešte úvod, kde som mal okamžite chuť si spievať starý hit od Eiffel 65 - I´m Blue. A funguje to dobre. Musím priznať, že som sa pobavil. Ako rodinný film to môže byť. A ako komédia to tiež nie je špatné. Áno, všetko sa dá dokopy odhadnúť a je vidno, že je to rodinný film, ale ak máte decká a chcete si pozrieť niečo ľahké, tak toto nie je zlá voľba. Zvážte si sami. Hodnotenie: B- ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná nenáročná pohodovka, která je takovou dětskou verzí knížek ze série Stopy hrůzy nebo Husí kůže. Objektivně je to spíš na 3*, ale tu jednu navíc si neodpustím za skvělou Sophii Lillis. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film maximálne pre deti okolo 12 rokov alebo aj staršie retardované kúsky. Komu je sympatická dievčina ako Nancy Drew? Snáď len nejakému peďákovi, aj to ujetému. Ja by som ju v noci stretnúť nechcel, horšie jak Nočná mora z Elm Street. Snáď za všetko hovorí výrok: "Čo je dnes najdôležitejšie na svete? Mať dobré meno na sociálnych sieťach." To hovorí veľa o dnešnej chorej dobe. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je asi spíš jenom za Nancy Drew na skateboardu a za to, že to překvapivě rychle uteklo, ale jinak asi viditelně šetřili na režii i scénáři, protože na tom bylo znát, že to mohlo být dost dobrý, kdyby si na tom dali pořádněji záležet. Dora and the Lost City of Gold bylo značně lepší a ne tak laciný. Existujou ale i výrazně větší blbosti, co jsou i mnohem nudnější, tak třeba si tahle Nancy tu třetí hvězdičku zaslouží :D. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ale jo, příjemný film, čtyři příjemné holky v ústředních rolích, výběr hlavní herečky skvělý, trocha strašení. Pohodový filmek. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A to všetko len preto, lebo nemá dušu. Mať tak 12, byť sobota ráno a hneď po Scooby Doo by išlo na Markíze toto, zedol by som im to celé. Rozhodne to ale nebolo tak otravné a dementné ako iné teen detektívky s faganmi v rolách vyšetrovateľov. 1 z 5 ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Nancy Drew vám co by (možná až příliš) zvědavá středoškolačka nenaservíruje krvavou krimi, místo toho ale dostanete velice příjemnou podívanou, která vás v těch 90 minutách krásně zabaví. Mně se film líbil opravdu moc a to po všech stránkách (děj, prostředí, herci - Sophia Lillis si v téhle roli opravdu získala moje srdíčko), je sice pravda, že je spíše cílený na dívky, ale jelikož hlavní hrdinka se vyznačuje právě svým zvídavým duchem a smyslem pro dobrodružství, myslím si, že Nancy Drew by mohla být skvělým vzorem pro mladé slečny. A ačkoliv je mi jasné, že asi nesklidí nijak zvlášť velký úspěch u diváků, stejně bych byla ráda aspoň za jedno pokračování. Snad se o to má oblíbená Ellen (DeGeneres), jakožto jedna z producentů, postará. ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film ktorý ma tých 90 minút dobre bavil. Sophia Lillis sa na Nancy veľmi hodila a rola jej sadla a tiež si myslím že to zahrala veľmi dobre. S istotou ťahala celý film. Príbeh celkom jednoduchý a záver s odhalením dosť predvídateľný, čo nevadí keďže tento film je taká pohodová jednohubka. Ak by sa vyskytlo pokračovanie Nancy Drew určite by som sa potešila. Za mňa solídne 4* ()

Reklama

Reklama