Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Velmi debilní obšleh původního dobrého filmu z roku 1976. Tohle je jen ubohost plná počítačových omalovánek a otřesných kýčů a klišé.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

PeterBlack

Odkiaľ máš také informácie? Koľko pilotov vyzdvihli a zabili počas boja o Midway? Pokiaľ viem, tak troch (aspoň o ktorých sa vie). Bruna a jeho pilota O’Flahertyho na torpédoborci Makigumo priviazali o sudy a hodili do mora (to je ukázané vo filme, akurát tu je použitá kotva). Tretí zavraždený pilot bol Osmus, ktorého zabili po (násilnom) vypočúvaní na torpédoborci Araši sekerou.

na příspěvěk reagoval PeterBlack

PeterBlack

PeterBlack (hodnocení, recenze)

zajimave bylo ztvarneni valecnych zlocinu Japoncu, ve filmu to vypada ze utopili jenom radistu Bruna ale oni posbirali vsechny piloty z more a vsechny postupne privazali k nadrzim a hodili do more, a ty co se snazili chytit lan domlatili puskami

na příspěvěk reagoval Echelon1

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Nebolo to špatné. Také príjemné osvieženie zo žánru ktorý je už na ústupe. Škoda toho až príliš do oči bijúceho zeleného pozadia, ale budiš, filmy z WW II. sa už ťažko točia. V tomto je Bay lepší, že je megaloman na reálne výbuchy.

Uživatel Zaks smazal svůj příspěvek.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Překrývalo se to pouze v jednom případě ale jak jsem psal níže pak tam bylo že titulky kvůli pozadí scény byly nečitelné či moc rychlé, ale nebudu to již řešit počkam si na DVD a pak si to vychutnam znova.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Moiki

Že by to ještě nějak změnili nebo byla chyba v kopii? Já nevím. Ve chvíli, kdy tam byly ENG titulky nešlo přečíst skoro nic, protože se to překrývalo.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Tady to bylo v pohodě u těch japonských kromě toho jednoho případu no a pak to bylo asi 5 krát kdy to bylo zmršené buď rychle nebo naprd pozadí a nedalo se to tak kvůli tomu přečíst

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

packa

Tady jde hlavně o to, že české titulky byly nacpané na ty anglické. A jak se to překrývalo, blbě se to četlo...

na příspěvěk reagoval Echelon1

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

A pak se diví studia že není dost lidí v kinech když nedají překladatelům dostatek práce. Snad dostanou pro dabing dost času, a budu si moct film vychutnat na orig. DVD v plné hodnotě.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Moc pěkně udělaný film mam pouze výhradu k práci toho, kdo dělal titulky, protože v některých scénách je nebylo možné přečíst či byli moc rychlé a v jedné ze scén u japonců ke konci byly udělané, tak na houby, že nebylo možné přečíst, co se tam děje.

na příspěvěk reagoval packa

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Nevka

Ano, zaujímal by ma nejaký výpis rozpočtu, na čo sa koľko utratilo. Ale celkovo 40 mil. zo 100 na propagáciu mi príde dosť. Na magazin.aktualne.cz píšu, že Emmerich na toto zháňal financie v podstate sám a nejedná sa tak o klasický produkt produkčnej spoločnosti. Myslím, že na to sa jedná o výbornú prácu. 

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Echelon1

Tak to je potom zázrak, že to má vůbec takové efekty, jaké tam jsou. Jestli do toho šlo tak málo peněz :D

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

KimCid

So 60 mil. rozpočtom (40 údajne na marketing) a z toho hercov, vybavenie, výprava a priestory natáčania, kostýmy...Asi veľa dolárov na efekty nezostalo + keď zoberieme, koľko ich tam bolo v celom filme potrebných.

na příspěvěk reagoval Nevka

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Tak, vrátil som sa z kina a mimo komentár by som to zhrnul takto: film je ďaleko lepší, než sa zdá, len snaha o rozsiahle a pomerne verné vyobrazenie priebehu boja (až na nejaké skratky a detaily) trpí orientácia diváka aj vykreslenie postáv. Čiže bez všeobecného obrazu, ktorý musí mať divák o dianí, veliteľoch a udalostí "mimo kamery" na pamäti, je film mätúci a bez uchopiteľných postáv. Nazval by som to "hraný dokumentárny veľkofilm stvorený pre kiná". ;-)

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Echelon1

Jo. Přesně tak. Překryli českými titulkami ty anglické :D Hele, takhle. Korálové moře tam bylo taky poměrně "dost". Na Marshallovy jsem si vzpomněl proto, že se o nich v jednom kuse mluvilo.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Uživatel Kubeska smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lacike

dvě věci : První, má prsa. Druhá, za mně dobrý když to může dát pornoherečka a barbie, proč by né ženská která má menší prsa. 

na příspěvěk reagoval Lacike

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Nevka

To by mali byť aké titulky? Či vám prekryli anglické? :D 

Mimochodom, Nevka, v komente píšeš a určite sa objavili vo filme pred Midway aj Marshallovy ostrovy? Nejednalo sa skôr o Koralové more, počas boja o prístav Moresby? Ako, Pacific počas tých 4 rokov je chronologicky veľmi komplikované bojisko, ale v období pred a počas Midway neviem o žiadnych bojoch na tých atoloch. 

na příspěvěk reagoval Nevka

Související novinky

Roland Emmerich zničí Měsíc

Roland Emmerich zničí Měsíc

09.05.2019

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012) má pověst tvůrce, který rád ničí věci. Města, planety, kariéru Williama Shakespeara – ve jménu zábavy to zničí všechno. Jeho nový velkofilm Moonfall… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Reklama

Reklama