Reklama

Reklama

Bájní tvorové: Dračí hrobka

  • Velká Británie Legendary: Tomb of the Dragon (více)
Trailer 1

Travis spolu se svým týmem cestuje do Číny, aby tu našel něco, co nemělo nikdy existovat... Známý biolog Travis Preston se dozví, že v Číně žije ohromný ještěr, který zabíjí místní obyvatele a dělníky z nedaleké stavby. Jeho úkolem bude obrovské zvíře najít a poté odchytit. Firma, která u jezera staví, si však najme profesionálního lovce a zabijáka Harkera. V jeho týmu působí i čínská bioložka Zengová, která přeběhne do Travisova týmu. Vědcům se brzy podaří dokázat, že v jezeře je víc ještěrů. Najdou i skalní sluji, kde žijí. Uvnitř objeví mládě, které uspí. V tu chvíli tam přichází Harker a chce malého ještěra zabít. Strhne se mezi nimi rvačka. Do jeskyně se nepozorovaně připlíží starý ještěr a bojující lidi napadne. Harker je zabit a Travisovi a jeho lidem se podaří na poslední chvíli uniknout... (TV Nova)

(více)

Recenze (67)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Angazovat do dobrodruzneho filmu kombinujucim koncept Jurskeho parku a Indiana Jonesa ludi ako Scott Adkins a Dolph Lundgren je napad urcite nezvycajny. Ale je to zaroven aj napad stasny a prinosny? Absolutne nie. Obaja totiz v tomto zanri posobia viac cudzo, ako samotna prerastena jasterka z davnych dob v sucasnosti. Adkins ztazka zvlada co i len trocha zlozitejsie emocie, Lundgrena si uzijete aspon vdaka jeho mimoznosti, ktory si celu tuto zvrhlost aspon zvrhle uziva. A hoci maju medzi sebou jeden vzajomny suboj, Adkins v nom a v celom filme nepredvedie absolutne nic zo svojho umenia. Najvacsia tragedia prichadza ale s uvedomenim, ze producenti tento film uviedli ako "prvy z planovanych celkovo 6 filmov na temu krypto-zoologie". ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 20% za krásně barevné titulky na konci filmu. Co se týče filmu, akční dědek Dolph Lundgren nahání kreslenou ještěrku. Je děsivé, jak dopadla kdysi známá hvězda akčních filmů. Příště ho zřejmě uvidíme v seriálu Ulice :-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bájní troubové: Ptačí budka je bohužel film, který je natočen výhradně pro děti, jen s tím, že někdo opomenul tento fakt uvést na obal VHS. Takže natěšení zasednete před video, zasunete kazetu a spokojeně se první minutu vracíte do osmdesátých let, pak vás to ale hodí do dnešní doby plné podobných rádoby retro filmů s lacinou produkcí a obsazením a s mnohem pitomějšími zápletkami. A že to je horor? Všímáte si, že mlčím, ne? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

K čemu ses to, šmarjápano, upsal Dolphe ... ?? Ta darovaná hvězdička mě dost pálí a zvažuji odpad na všech frontách, ale mám dnes docela dobrou náladu, tak ať jim tu svítí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka vedcov na čele s Dr. Prestonom pátra po nebezpečnom tvorovi, ktorý v Čínskych horách žerie, čo mu príde do cesty. Nie je však jediný kto sa ho snaží objaviť. Jedným z mnoha bádateľov na opačnej strane záujemcov je nájomný zabijak - "Ivan Drago". Ste si istý, že ste tento snímok dobre zaradili pod žánre? Určite nejde o komédiu? A verte, neverte - Lundgren nie je tým hororovým "prvkom". Z ďaleka ho predbehol scénar, príbeh, správanie osôb, hudba a všetko naokolo. Až som prekvapený, že jeden z užívateľov, ktorý "miluje" amatérske sračky, obdivuje prírodu, farby, kameru, horory pozerá so sestrou, udelil jednu ★. Chlape, ty snáď dospievaš ;) Jedno je ale isté. Tá príšerka potrebuje stomatológa! - 30%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Předtím než se pustím do komentování, vás musím upozornit, že by jste si kurva měli uvědomit, že žijete na planetě na který se vyskytujou i obojživelní draci přerostlí medvědi a podobná pakáž. Máte to? Ok takže co od toho čekat mno... Adkins se zrovna nepřetrhne. Místo toho aby kopal tak žvaní a jeho pokusy o herectví vyznívají dost chabě, takže Lundgren to musí opět zachraňovat. V tomto případě si střihne znovu charizmatického ironického a hlášky sypajícího záporáka a drží tak celý tento rozporuplný projekt. Od jeho souboje z Adkinsem pak nečekejte zhola nic. to mě fakt nakrklo, nečekal jsem nic extra, ale že to až takhle odfláknou to se mi teda opravdu nepozdávalo.. Takže na souboje zapomeňte užijte si opět celkem stylovýho Dolpha, pár WTF CGI efektů, a dřeváckýho Adkinse pokoušejícího se o vážnou roli. Tak nějak ani nevím kam tenhle film zařadit, klasickej akčňák od toho nečekejte dobrodružství ve stylu Indiana Jonese taky ne. Na férovku dost rozporuplný béčko, kterýmu nakonec ze soucitu a respektu k Dolfíkovi ty tři hvězdice švihnu i když objektivně by si to zasloužilo jen dvě SPOILER JAKO KRÁVA : Jo a Lundgrena sejme drak. Nebyl jsem teda z toho moc nadšenej, ale na druhou stranu je to aspoň celkem originální smrt KONEC SPOILERU JAK HOVADO takže moje hodnocení je se zavřenýma očima a skřípajícíma zubama nakonec 50% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kryptozoolog Travis Preston (Scott Adkins) se s týmem vydává na expedici do Číny, aby odchytil přerostlou "ještěrku", která má na svědomí několik lidských životů. Druhá konkurenční expedice vedená lovcem Harkerem (Dolph Lundgren) jí chce zabít... Mezi Adkinsem a Lundgrenem dojde pouze ke dvěma konfrontacím v podobě facky v první třetině a přetahování se o pušku v jeskyni na konci a to je pro jakéhokoliv fanouška akce a obou pánů hodně málo k lepšímu hodnocení. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Nevím proč, ale já jsem nečekaně spokojen. Samozřejmě si nepřeji, aby moji oblíbenci a béčkaři Dolph Lundgren a Scott Adkins se pokaždé upisovali do tohoto dobrodružného žánru, ale když je to jednou za čas, tak proč ne ? Je sice pravda, že tu nemáme žádný souboj, krom konečné menší pranice mezi Adkinsnem a Lundgrenem, která nestála za nic, ale neva. Beru tento film jako výjimku a odpouštím jim to. Prostě od začátku mě to chytlo. Taková odreagovací a klidná záležitost, která mě bavila od začátku do konce - k tomu dva oblíbenci. Adkins měl dobrou postavu, zahrál to tak jak umí vždy. Lundgren mě zde bavil snad nejvíc. Sice svou roli nedotáhl tak jak bych si představoval, ale ty jeho úšklebky, jeho povaha ve filmu – to se mu jako vždy povedlo. Nějaká akce ? O tom film přece není. Nebylo to do žánru vůbec ani přehnané, že by tady bylo velké množství příšer atd. Natočeno to bylo jednoduše a na poměry béček celkem slušně. Samozřejmě by to mohlo být ve všech ohledech lepší. Už jen tím, že mohla být nějaká akce a souboje, ale holt to bylo jinak. Takže jednou za čas když se něco podobného natočí, tak proč ne. Nuda zde rozhodně nehrozila. Hudba se celkem povedla. Co k tomu víc dodávat ? Na hraně mezi třetí a čtvrtou hvězdou. Přiklonil jsem se k té čtvrté. Ještě si to někdy shlédnu. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nečetl komentáře, od uživatelů Wacoslav1 a ConanVJ tak jsem nevěděl do čeho jdu. A i když zde hrají Adkins a Lundgren, čekal sem akční jízdu, plnou soubojů a nějakého toho střílení. Je to spiš dobrodružný film o lovení nového......ale co se vám to tady snažím nalhávat, film nestojí ani za kousek Číny, (silně pochybuji že se něco natočilo v Číně) někdo zase spláchl do kanálu svého domácí mazlíčka a vlivem čisté průzračné vody a překrásné flory a founy, to jak si zmutovalo a narostlo to sotva do metru. Film se vleče a přestože má devadesát minut, po půl hodině sledování toho skvostu, sem měl pocit jako kdyby mi někdo chtěl ublížit, děsivé na tom je že sem z toho dvacet minut, čučel na reklamy kde na mně neustále vyhrávala písnička z Kauflandu: Z lásky k Česku s občasnými přestávkami že více se dozvím na TN.cz, s lehkou melancholii a s pomocí meditačních cviků, sem tento film dokoukal celý. A tobě milý čtenáři, tobě ho rozhodně nedoporučuji, raději si pusť písničku Z lásky k Česku https://www.youtube.com/watch?v=cBfMthOzoi4 kde matička zpívá o tom, jak ji synáček pěkně z oral . PS: Pozor začátek onoho brutálního Spoileru: Lundgrena drak jen lehce bacil, ale nic se mu nestalo přežil to a utekl, že by byl ve vzduchu pokračování ? Pouze na TV hovna . ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, známí herci spoléhají na svůj šarm. Lundgren jako love monster se evidentně při natáčení bavil za další honorář, zatímco Scott Adkins s natáčením souhlasil, protože doufal, že si tím rozšíří svůj herecký rozsah nebo tak něco. Je to v prvé řadě nudné a nějak to nedává smysl. Krajina je tedy krásná. Shlédl jsem na TV Prima COOL, ale dívám se nejraději na Prima ZOOM dokumenty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela hezká krajina. Jinak Dolph ani tak nebojuje s příšerně počítačově animovanými údajně prehistorickými tvory, kterých evidentně po planetě běhají desítky, jako spíš s partičkou agresivních ekologů, kteří by tyhle žravé a přerostlé jedince moc rádi uchovali naživu pro dobro příštích generací. Moc jsem Dolphovi fandil, ale tvůrci to pojali nějak jinak, co se dá dělat. Taková kombinace King Konga a Jurského parku, akorát se ještěrka nezamiluje do té Číňanky, jak by člověk čekal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty céčkové dobrodružné braky musí výborně sloužit jako pračky peněz, jinak si nedokážu vysvětlit jejich každoroční enormní počet. S kvalitou jsou totiž dost na štíru, většina z nich nám nabídne jen otřesné digitální efekty a ve většině případů se vždy objeví i nějaká ta známá tvář. Tento film je toho zdárným příkladem a splňuje všechny mnou popsané kritéria. Přestože těmito kousky dost pohrdám, nedokážu je prostě jen ignorovat a prostě si je musím pustit. Docela dobře se u nich totiž relaxuje a málokdy je vidím celé hned napoprvé. Zápletka jako taková je dost naivní, ale začátek mě docela mile překvapil. Obrovský digitální medvěd totiž nevypadal zas až tak hrozně a byla velká škoda, že se celý film netočil jenom okolo něho. Přece jenom byl oproti obrovským ještěrům hotovým krasavcem. Eric Styles však není úplný břídil a dokonce jsem několikrát zaznamenal i několik pokus vytvořit alespoň trošku toho potřebného napětí. Sice se mu to moc nedařilo, ale alespoň děj lépe odsýpal. Na můj vkus tu totiž bylo zbytečně moc dialogů a ukecaných scén, bez kterých bych se klidně obešel. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám pro ty béčková monstra z rádoby legend a umělohmotné sluje slabost a tady toho bylo víc než dostatek. Obsazení Adkinse s Lundgrenem do rolí, které do určité míry vyžadovaly jistou dávku herectví, bylo jen dokreslením celkového charakteru celého filmu. Byla to prča a já si to vesměs užil. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost na bázi Asylum, ale byl jsem celkem překvapen. Ano, triková stránka je strašná, ale myšlenka a obsah je celkem slušný. CITÁT - Biologové nám tvrdí, že všechny druhy už byly objeveny........... Dolfík je klasický, jako skoro v každém posledním filmu, ale nedostává zde tolik prostoru a tak je čas na jiné herce. A těm to celkem jde. DIALOG - Chytil jste ho? Nechytil. Ale chytím............. Není to žádný supr film, to ne, ale jako celek to funguje a já se přes to přenesl a dokoukal- CITÁT - Jste předvídatelný........... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný. Sám zo seba. Pretože koncept snímku ma trochu zmiatol. Čakal som predsa len viac dobrodružnejšiu výpravu s finálnym rozuzlením až na konci. A pritom, je to všetko hneď jasné. Technická stránka nieje na zahodenie, predsa len sa to premietalo v ( aj v Čínskych ) kinách ( a to dokonca v 3D ). Možno tu mal niekto ochotu potešiť smútiacich fanúšikov dobrodružných filmov a fandov nesmrteľného Dr. Jonesa a nechať nás vypraviť sa opäť do neznáma. Paradoxne to bolo ale do známa, ktoré každí z nás zasvätených, poznáme v omnoho lepšom podaní. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem četl komentář od uživvatele Wacoslav1, věděl jsem do čeho jdu. Když je zde Adkins a Lundgren, čekal bych akční jízdu plnou pěkných soubojů (hlavně od Adkinse) a nějaký přestřelky (od Dolphika). V tomhle filmu nic takového nečekejte. Je to spiš dobrodružný filmek o lovení nového druhu přerostlé ještěrky (žádnej drak jak by název napovídal). Jedni jí chtějí zabít, druzí zachránit. Příběh je jednoduchý, bez jakýchkoliv překvapení. Celkově je to solidní béčko na jedno podívání. Za mě 50% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsem si myslel, že nejsem Adkinsův fanda, tak musím říct, že už mi ten jeho obličej natolik uvízl v hlavě, že se na ty jeho filmy i docela těším. Navíc film, kde hraje i Dolph Lundgren, to je něco, co bych si nechtěl nechat ujít. K tomu všemu tady jde o zvířata, která by neměla žít, a ke všemu jsou animována strašnými digitálními triky. Je to špatné, je to klišé na klišé, ale stejně je to taková strašná zábava, že to prostě dáte. Anebo se na to ani nebudete dívat. Docela jsem se bavil, takže proč ne. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Yuri Boyka VS Ivan Drago??? No ne tak úplně...Pokud spolknete zklamání, že brutální zápas nebude (jen taková přetahovačka) tak dostanete absolutní oddechárnu s celkem pěkně udělaným méďou na začátku a legračním "drakem" na konci. No drakem...spíš mlok skvrnitej to byl, ale tak okej. Zařazení horor se sem parádně hodí pokud je Vám pět let a nikdy jste neviděli film s obludou, pak je tu reálná šance, že se večer milé děti budete bát. Pro všechny starší oněch pěti let mám špatnou zprávu - Není tam hororového absolutně nic kromě zjištění, že i Ivan Drago stárne a už se nechce moc hejbat. Každopádně nenudilo to tak půjdeme zlatou střední cestou... ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Pohodový monstr béčko, ze kterýho na diváka dejchne taková ta bezstarostná atmosféra 90. let. Má to slušný tempo, příjemný herce a hezký lokace. V podstatě nevidím důvod, proč si podobnej film neužít. Ve 3D by to mohlo bejt ještě zábavnější. Každopádně jako oddychovka ideální. ()

Reklama

Reklama