Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Harry Brock přilétá do Washingtonu se svým poskokem JJ a milenkou, sice atraktivní, ale poněkud prostoduchou Billie Dawnovou. Ubytuje se v luxusním hotelu a setká se s vlivným novinářem Paulem Verrallem, který o něm chce psát. Na večírku washingtonské smetánky Billie šokuje přítomné svou nevědomostí. Když Harry zaslechne v rozhlase trapný rozhovor, ke kterému Billie přinutila novinářka, nabídne Paulu Verrallovi bohatou odměnu, pokud jeho milence poskytne několik vzdělávacích lekcí. Dívka zuří, ale postupně mění svůj názor na učení. Rozhodne se studovat a obtížně se prokousává prvními lekcemi. Paul s potěšením sleduje její pokroky i pevnou vůli, současně však nepřestává pátrat po účelu Harryho pobytu ve Washingtonu. Billie se vlivem studia mění, začíná Harryho vidět v jiném světle. Po prudké hádce, kdy si Billie poprvé chce přečíst papíry, které dostává pravidelně od Harryho k podpisu, ji milionář vyhodí. Dívka jede za Paulem a on zjistí, že milionář uplácí senátory, a navíc se jistí tím, že svůj majetek postupně převádí na Billie. Paul dívku požádá o ruku, totéž však učiní Harry, který už koupil zlatý prstýnek. Není třeba pochybovat o tom, koho si krásná a nyní i chytrá dívka vybere. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelna hlavni hrdinka Melanie Griffith a i pres zapornou roli neodolatelny John Goodman - i takove paradoxy tento prumerny snimek nabizi. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Esence mainstreamové americké komedie. Film tak nenáročný, že by se u něj v klidu bavila i prostoduchá hlavní hrdinka. Kýč na celuloidovém filmovém pásu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeme na mně pracovat?" Budeme, Billie. Takže tohle je písmenko "A", tohle je pátý dodatek ústavy a takhle se okrádá manžel. To musí pochopit i "blbá" blondýna vlastněná slušně fackujícím "podnikatelem". A mě to celkem bavilo a dokonce i poučilo. Nyní již například vím, že tichý společník má držet hubu, což jsem doposud jen tušil. Ale jinak zásadně nesouhlasím s tvrzením, že peníze neudělají z hlupáka chytráka. Udělají, protože jinak by movití idioti kolem sebe neměli tolik nadšených obdivovatelů jejich krásy, elegance a inteligence. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem snesitelná modernizovaná variace na Pygmalion. Když jsem to viděl poprvé někdy před 15 lety, hlavní hrdinka mi na začátku hrozně lezla na nervy, dneska se na věci dívám trochu jinak, takže mi lezla na nervy spíš na konci :)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ani ako komédia, ani ako romantická snímka, ani ako nič. Na všetky žánre tomu niečo chýba. Ani Johnovi Goodmanovi nesedí záporná rola. Melanie Griffith vraj bola nominovaná za najhoršiu herečku, ale nebyť nej, tak dám asi 1 hviezdičku. Snímka skončila a ja som ani nevedel, čo tam také bolo, že to trvalo hodinu a 35 minút. Bez väčšieho deja, vlastne sa len jedna žena od jedného tučného muža dostane k hnusnému chudému úradníčkovi. Padnú 2 pusy a 2 facky. Skončí to zabuchnutím dverí. Žiadny happy-end. Žiadny pekný koniec s novým životom. Žiadny úsmev. V podstate som rád, že som na túto snímku nikdy nenarazil v 90.rokoch, keď som ešte mal doma televíziu a bol závislý na tom, čo nám tá manipulátorská mašina ponúkala. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +báječní herci, přerod hlavní hrdinky -nevýrazná hudba, film působí jakoby byl starší/// Báječně se na to koukalo, hlavně na hlavní trojlístek a postavy celkově. Příběh je velice zajímavý a mohu říct, že takový už jsem dlouho neviděl. Takže ve výsledku spokojenost./// Celkem 63%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

G. B. Shaw by možná z tohoto filmu i měl radost, jeho námět byl upraven do téměř klasické podoby americké romantické komedie. Ale byl doplněn velmi zdařilým konverzačním humorem, který si střílí téměř ze všech amerických hodnot. To, že neznám žádný jiný americký film, který by si tropil šoufky z americké podstaty, neznamená, že neexistuje. Ale Včera narození bude pro mne mít navždy tu mimořádnou příchuť prvenství v této oblasti. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá romantická komedie, ke které se ze všeho nejvíc hodí označení koukatelná a to je vzhledem k hereckému obsazení a jménu režiséra zatraceně málo! ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Goodman vynimocne ako pan zly, Johnson s cestickou vo vlasoch a brylami, Griffit v peknych satach, hromada patetickosti, zjednodusenosti a chvile nudy striedajuce sa s chvilami mikania kutikov (hlavne ked nieco vtipne povedala a az potom sa ukazalo ze to mysli vazne)... ak faakt nemate nic lepsie na praci, kludne mozete zhliadnut... Btw, vynimocne fajn dabing. Ale viac by mi sedel nazov Včera narozená. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to docela zábavné, má to docela dobré postavy, které jsou hrány skvělými herci, hlavně John Goodman je můj oblíbenec, ale je to pořád jenom remake. Snímek z roku 1950 je mnohem vtipnější, a to hlavně proto, že Judy Holliday je ve své roli prostě úchvatná. Melanie Griffith taková není, vlastně mi zrovna ona moc nesedla. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o dostatočne pozerateľný film, ktorý však ako komédii príliš postráda humor a trpí zlým spracovaním postáv. 5/10 ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná komedie, stopáž má odpovídající, a místy i dobře pobaví, ale má i pár hluchých míst. Ale ani na chvíli nesklouzává do trapnosti a navíc má skvělého Johna Goodmana. Ve výsledku 3,5*. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Snaha napodobit princip Pretty Woman nevyšla a Včera narození nemají příliš čím zaujmout. Scénář je slabý, režie nenápaditá a kromě Johna Goodmana nejsou přítomni ani kvalitní herci, kteří by dokázali postavám vdechnout duši. ()

Reklama

Reklama