Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Harry Brock přilétá do Washingtonu se svým poskokem JJ a milenkou, sice atraktivní, ale poněkud prostoduchou Billie Dawnovou. Ubytuje se v luxusním hotelu a setká se s vlivným novinářem Paulem Verrallem, který o něm chce psát. Na večírku washingtonské smetánky Billie šokuje přítomné svou nevědomostí. Když Harry zaslechne v rozhlase trapný rozhovor, ke kterému Billie přinutila novinářka, nabídne Paulu Verrallovi bohatou odměnu, pokud jeho milence poskytne několik vzdělávacích lekcí. Dívka zuří, ale postupně mění svůj názor na učení. Rozhodne se studovat a obtížně se prokousává prvními lekcemi. Paul s potěšením sleduje její pokroky i pevnou vůli, současně však nepřestává pátrat po účelu Harryho pobytu ve Washingtonu. Billie se vlivem studia mění, začíná Harryho vidět v jiném světle. Po prudké hádce, kdy si Billie poprvé chce přečíst papíry, které dostává pravidelně od Harryho k podpisu, ji milionář vyhodí. Dívka jede za Paulem a on zjistí, že milionář uplácí senátory, a navíc se jistí tím, že svůj majetek postupně převádí na Billie. Paul dívku požádá o ruku, totéž však učiní Harry, který už koupil zlatý prstýnek. Není třeba pochybovat o tom, koho si krásná a nyní i chytrá dívka vybere. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - bylo to tak blbý, že jsem to ani nevydržel do konce. Mám ale obavy, že by se hodnocení nezměnilo. Film je ztráta času. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film, který mě skoro celý lezl na nervy. Griffith je děsná, Johnson mdlý a ani Goodman se taky moc nepředvedl. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Melanie Griffith ej opravdu úděsně otravná a tenhle film vyloženě pohřbívá. Naopak John Goodman ukazuje, že umí zazářit v nejedné roli. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Mandoki není Cukor, ale remake (resp. nové zfilmování divadelní hry) měl(o) svůj styl. Scénář pořád vtipný. Výkon a půvab Griffithové. Jak se nesla a rozloučila s JJem. Mínusy: Záporák (znovu vynikající, tentokrát Goodman) zase přehrával hlavního milovníka (díky chemii s tehdejší manželkou o poznání výraznější Johnson, ale stále ve stínu robusního Goodmanova šarmu, jakkoli i zlého). Hodnocení: 74% (a taky 4*, tak moc se mi i podání Griffithové líbilo). ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

V podstate najzábavnejší moment filmu je scéna s pesničkou na dodatky ústavy, ostatok v podstate pozerateľný. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle mi fakt nesedlo. Předvídatelnej scénář, nesympatický postavy a herci (i když John Goodman je jinak dobrej). Ani nevim, jestli měla vzniknout spíš romanticky laděná komedie nebo divný drama. Zkoukněte jen pokud nebudete mít nic jinýho na výběr, jinak ztráta času. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Možná, že jsem hloupá, ale vím, že se dá žít líp než takhle!" Trochu mi to připomínalo Pretty Woman a mělo to i na víc než průměr. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Pygmalion trochu v novém kabátě, ale podle mého ....... se na to dá docela koukat. Výborný John Goodman, roztomilá Melanie a do toho sympaťák Don Johnson ....... k tomu i pár vtipných dialogů. Jak říkám ....... dá se na to koukat. ()

anicca 

všechny recenze uživatele

Film som dopozerala. To je asi jediný klad ktorý môžem uviesť. Síce hviezdne obsadenie ale veľmi vetchy a vlažný dej, akýsi nevydarený remake Pygmalionu. ()

Reklama

Reklama