Reklama

Reklama

Ti, co pracují

Trailer

Obsahy(1)

Frank je muž činu, který se sám vypracoval a svému zaměstnání zasvětil celý život. Ať už se zrovna nachází kdekoli a v jakékoli situaci, Frank je ve dne v noci na telefonu a dohlíží na nákladní lodě, které pronajímá významným společnostem. Když se však musí vypořádat s krizovou situací, učiní drastické rozhodnutí a dostane padáka. Systém, kterému obětoval vše, jej hluboce zklamal a zradil. Ponoří se do stadia sebereflexe, aby zachránil to jediné, na čem mu pořád ještě záleží – pouto, které si dokázal udržet se svou nejmladší dcerou Mathilde. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Zisky nade vše ,až rentgenový snímek rodiny Franka,vynikající výkon Gourmeta.On vlastně celý film táhl.Natočeno evropsky stravitelně - od scénáře,režii a zvlášť vyzdvihnout se musí kamera. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že film s takouto tematikou ma chytí hneď od úvodných minút a nepustí až do konca. Pričom nás nečakajú žiadne zásadné zvraty, to, že Frank príde o prácu, vieme všetci asi predtým, než si zapneme film. Dej sa ale neuberá osvedčenými klišé, aké sa ponúkajú, ale tvorcovia mali hneď na začiatku odvahu nám predstaviť chlapa, ktorý sa v pracovnom strese neštítil ani zločinu. Pritom je priam zázrak, že tu nekomentujem, že ako nám môže byť sympatická takto negatívne podaná postava? O tom tento film až tak nie je, ono niekde pod povrchom drieme aj kritika súčasného "západného" spoločenského zriadenia, kde všetko vyzerá navonok v poriadku, ale negatívne dopady na psychiku jednotlivca, rodiny a nakoniec tak aj celej spoločnosti sú v podstate nezvratné. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na Frankovi a jeho rodině, která rozhodně netrpí žádnou nouzí, tvůrci nemilosrdně odkrývají mrazivě pravdivý obraz doby. Vypůjčila jsem si slova kontroverzního francouzského spisovatele Michela Houellebecqa, jež dle mého názoru přesně vystihují podstatu tohoto novodobého příběhu: „Odporný a hnusný je svět, v němž žijeme.” (80%) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Zvláštní filmek,kdy sledujeme v každým záběru Franka ve skvělém podání Olivier Gourmeta.Doopravdy ani jeden záběr není bez něho.Má to malinko přesah na lodní dopravu a dozvíte se třeba,že boty Puma mají každý kontejner v jiném státě na levou a pravou nohu.Postava Franka je fakt pastva pro oči.Stále čekáte co ten chlapík bude dělat.Ve filmu se vcelku vůbec nic neděje a přesto tohle stačí.Nádech rodiny a prostě jen si počítáte výdaje co budete muset zaplatit,když už v tý práci nejste.Bohužel celkově jsem moc nepobral podpis smlouvy ,ale asi to chtělo jít přesně mezi ty lidi,aby sis řekl,že rodina bude pořád mít to,co on sám neměl.Ta váha mezi časem s rodinou nebo penězi?85% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek o kapitalismu, velkých společnostech a rodině a hodnotách někoho, kdo žije svou korporátní prací. Celé je to ale trochu moc sterilní a bez emocí a nedokázalo mě to nějak víc zasáhnout. Slušných 65 %. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pozitivní hodnocení mě zaujalo, a tak jsem se rozhodl tento film zkusit. Evropskou tvorbu mám rád. Nebyl jsem zklamán, ani uražen. Natočeno je to velmi pěkně. Ale postrádá to přitažlivost, spád, charisma. Zkrátka něco, proč by se divák měl právě na tenhle film dívat. Sice jsem ho bez problémů dokoukal, ale nic ve mě nezůstalo. ()

Reklama

Reklama