Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher


Odkaz lásky (E59)

(epizoda)
  • Německo Vermächtnis der Liebe (více)

Obsahy(1)

Fotografka Linda Hewittová žije s otcem Jackem a dcerkou Vanessou ve starém, už dost zchátralém domě na pobřeží. Jack má od manželčiny smrti potíže se srdcem, zatvrzele se ale odmítá nechat operovat. Jako lékař ví, že by to mělo jen pramalý výsledek. Blíží se jeho narozeniny a on má jediné přání: aby se Linda po letech opět smířila s jedinou sestrou Hannah, která jí kdysi odloudila snoubence Daniela právě ve chvíli, kdy mu Linda chtěla oznámit, že je těhotná. Linda ale nemůže na sestřinu zradu zapomenout a odmítá se s ní vidět... V den narozenin oznámí Jack, že má překvapení a požádá hospodyni Barbaru, aby prostřela ještě pro jednu osobu. I Linda si chce přivést hosta: seznámila se totiž s velmi milým a galantním ornitologem Thomasem Williamsem, který v pobřežní stanici pozoruje ptáky. Když se sejdou hosté, čeká Lindu skutečně obrovské překvapení: v místnosti se objeví Hannah…Jackův zdravotní stav je bohužel velmi vážný a zanedlouho po oslavě narozenin umírá. Majetek dělí mezi obě dcery, a pokud jde o dům, i ten jim chce zanechat, ale s jednou podmínkou: musejí v něm měsíc vydržet bydlet společně a ani jednou se nepohádat. Linda zprvu ostře odmítá, na naléhání Barbary a nakonec i Thomase se ale rozhodne, že to zkusí. Horší ovšem je, že na Jackův pohřeb přijíždí i Daniel. Sebevědomý mladý muž je velmi překvapen faktem, že má Linda dítě a neustále dotírá otázkami, kdo je jeho otec. Obě sestry to uchovaly v tajnosti, jak si Linda přála. Daniel ale brzy zjistí, jak se věci mají, a začne vyžadovat, aby mu Linda svěřovala dceru co nejčastěji. Ta to ovšem odmítá. Ví, že vrcholně sobecký Daniel jen dívce poplete hlavu a jí zničí život podruhé... Brzy se ukáže, že starý dům je v neudržitelném stavu: elektriku je třeba zcela přebudovat, nefunguje topení a střechou zatéká. Linda uvažuje, jestli by nebylo lepší dům prodat. Zároveň si ale obě sestry uvědomují, co starý dům znamenal pro jejich rodiče. Thomas, se kterým se Linda mezitím sblížila, nabízí finanční pomoc: chtěl by svůj život spojit s Lindiným a je více než ochoten jí finančně přispět na nezbytné opravy. Daniel mezitím vyhrožuje advokátem, chce získat za každou cenu Vanessu do opatrování a bez okolků nabízí Lindě, aby se zase dali dohromady... (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šílená blbost která se žene od nudy k nudě. Opravdu nechápu nikoho kdo by na tohle koukal celý den, což udajně dokáže moje babička, ale je to nemožné, já viděl každej den jeden Německej romantickej film a téměř jsem neuspěl. Nemožné. ()

jolanek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto nie vazeni! Naivnejsi film som nevidel ani nepamatam.... film sa odohrava par mesiacov, ak nie viac a stale je zima :D ale toto ani nepocitam, trapna zapletka, od zaciatku je jasny konicec... ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato pilcherovina je na pokraji mezi odpadem a jednou hvězdou, závěr se ale hrozně dlouho natahuje a zápletka je dost stupidní, ovšem závěrečné 2 minuty vyprodukují slzičky v očích romantických duší. Jen nevím proč tomu předchází těch 85 minut vaty. ()

Reklama

Reklama