Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher

(seriál)
  • Rakousko Rosamunde Pilcher
Německo / Rakousko, (1993–2024), 250 h 9 min (Minutáž: 82–180 min)

Předloha:

Rosamunde Pilcher (kniha), Rosamunde Pilcher (povídka)

Hrají:

Stuart Davidson, Alexander-Klaus Stecher, Patrik Fichte, Daniela Ziegler, Michael Roll, Diana Körner, Christine Mayn, Siemen Rühaak, Will Mattos (více)
(další profese)

Epizody(160)

Recenze uživatele suzanne1997 k tomuto seriálu (4)

Mraky nad mořem (2007) (E78) 

První jsem si říkala, jestli má vůbec cenu psát komentář, ale nakonec proč ne? Aby nebyl moc dlouhý, dovolte mi pár vět. První kritiku těch, kteří dávají odpad!, kdo se nechce dívat, ať se nedívá. U Pichlerky víte, co čekat už po prvním filmu, všechny jsou totiž na jedno brdo nebo taky kopyto, stačí si vybrat. Myslím si, že si nezaslouží tak špatné hodnocení, tenhle film je povedený, stejně jako ostatní, ale to píšu asi proto, že jsem romantická duše. Já kritizovat nebudu, je pravda, že chyby tady byly, stejně tak jako střih, dialogy a vlastně, kdo chce, něco si vždycky najde. Asi vidím hodnocení jinak, ale jak říkám, je to jen a jen můj názor, nikomu jej nenutím a nemusíte se mnou souhlasit. Kdo chce, na film se podívá a budu doufat, že to nebude jen samý odpad!, přeci na něm něco pozitivního být musí, nebo ne? ()

Falešná jeptiška (2012) (E111) 

Myslím si, že je to dobrý film, hodně dobrý. Stejně jako všechny ostatní na motivy této spisovatelky. Nikdy jim nic nevytýkám, naopak je chválím. Není snad žádný, který by se mi nelíbil. Jenom jedno nechápu, a to, proč mají tyto filmy téměř vždy tak nízké hodnocení. Vždyť ta příroda, příjemný příběh, jedinou nevýhodou, ale zároveň výhodou je, že víte předem jak film dopadne, ale co už, příjemní herci, od kterých prostě neočekáváte, že se zúčastní nějaké kriminální zápletky nebo krvavého boje a hlavně není nic lepšího na odpočinek, alespoň pro mě, než takovýto nebo podobný romantický film. Nemusíte u něj přemýšlet a vždycky dobře dopadne, což mu zase přidává pár bodů k dobru. Kdo se na tento film nechce podívat, ať prostě televizi vypne nebo se natáhne po tom ovladači a přepne program. Nikdo jej přeci nenutí dokoukat se až do konce. Ještě mám na čtenáře komentáře ještě jednu otázku, opravdu jste film viděli, když jste se rozhodli dát odpad? Nebo patříte k těm, kteří u televize jenom spí? ()

Zahrada rajských pokušení (2013) (E117) 

Nechápu, proč tady tomuto filmu dávají všichni odpad, možná z principu, já nevím. Tenhle film se mi ale po dlouhé době líbil, byl vlastně o tom, co se v normálním životě mockrát nestává a a to o nalezení pravdy v pravou chvíli, mi se třeba tyto filmy líbí z toho důvodu, že víte, co od nich čekat, jako třeba, že v takových filmech, zrovna od této spisovatelky někdo umře, ale přesto mají dobrý konec, nemá cenu tady tenhle film doporučovat, něco mu vytýkat, nebo jej chválit, protože ať už tenhle film člověk pochválí, ostatní jej zkritizují, to potom nemá cenu tady něco psát, jedno vím jistě a to to, že jedině člověk sám by měl usoudit, jestli je tenhle film dobrý nebo ne, já osobně mu dávám hodnocení jaké dávám hlavně proto, že mne velmi překvapil a nebyl jako ostatní - tak trošku ohraný, už na začátku víte, že to dobře dopadne, nemusíte přemýšlet nad dějem a celkově jsou tohle právě ty filmy, na které stojí za to se dívat. ()

První nebo druhá (2014) (E121) 

Další ze série romantických filmů. Tentokrát o architektovi který potká nebo pozná lásku až když ji ztratí. K tomuto filmu není co víc napsat snad jen že se hodí k těm kteří mají rádi šťastné konce. ()

Reklama

Reklama